| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
18 نکته جذاب در مورد مایکروسافت
چه دوست داشته باشید و چه نداشته باشید، مایکروسافت همهجا هست.
سؤال اینجاست که شما تا چه حد این کمپانی را میشناسید؟ و برای پاسخ به این سؤال 18 فکت جالب درباره غول نرمافزاری دنیا را در زیر بخوانید:
شماره 1 - اگر شما در 13 مارس 1986 یک سهم از سهام مایکروسافت را میخریدید (به قیمت 21 دلار) اینک که ارزش هر سهم 14990 دلار است شما ظرف 30 سال صاحب ثروت بزرگی میشدید.
شماره 2 - در سال 1987 بیل گیتس مؤسس مایکروسافت جوانترین میلیاردر جهان شد و در سال 1995 ثروتمندترین مرد جهان با ثروت 12.9 میلیارد دلار شد.
شماره 3 - رشد انفجاری مایکروسافت 2 میلیاردر دیگر در کنار 12 هزار میلیونر در خود بهوجود آورد. استیو بالمر یکی از آنهاست که در سال 2014 با پرداخت 2 میلیارد دلار صاحب LA Clippers شد.
شماره 4 - در سال 1988 بیل گیتس املاک موسوم به Xanadu 2.0 را در مدینای واشنگتن به قیمت 2 میلیون دلار خرید و اینک ارزش آن بالغ بر 123 میلیون دلار است.
شماره 5 - بیل گیتس و پاول آلن اولین لوگوی مایکروسافت را در کمتر از یک روز طراحی کردند. نام طراحی O بهصورت «فانکی وار» را بلیبت گذاشتند.
شماره 6 - «برایان اینو» آهنگ معروف ویندوز استارتاپ را برای ویندوز 95 ساخت که آن روزها معروف شد.
شماره 7 - رولینگ استونز و آهنگ استارت می آپ در کنار تم صوتی رسمی برای ویندوز 95 با نسخه سی دی بادی هالی عرضه شد.
شماره 8 - برنامه اکسل یک کشنده واقعی اپ نام گرفته است که بدون آن زندگی نمیچرخد.
شماره 9 - هر کارمندی به مناسبت سالگرد ورود خود به کمپانی میتواند اسمارتیز / M&Ms با خود همراه آورده و با کارمندان به اشتراک بگذارد.
شماره 10 - مایکروسافت بیش از 48313 ثبت اختراع به نام خود دارد که یکی از جدیدترینها هولولنز است که غوغا به پا کرده است.
شماره 11 - حضور طنزگونه بیل گیتس و استیو بالمر در شوی ویدئویی طنز در سالهای 2000 غوغا به پا کرد.
شماره 12 - مایکروسافت و اپل برای سالهای سال در زمینهٔ نرمافزار با هم همکاری میکردند تا اینکه بیل گیتس ویندوز را عرضه کرد و دههها بعد با هم رقیب شدند.
شماره 13 - اولین ساعت هوشمند جهان را مایکروسافت با همکاری Timex بنام Datalink 150 ساختند.
شماره 14 - در سال 1997 مایکروسافت با سرمایهگذاری 150 میلیون دلاری روی اپل، این کمپانی را از ورشکستگی و مرگ حتمی نجات داد.
شماره 15 - مایکروسافت بسیاری از محصولات سختافزاری مدرن را برای اولینبار خلق کرد اما به دلایل مختلف آن را دنبال نکرد. ماشین ترجمه همزمان، تبلت و گجتهای اینترنتی متصل به تلویزیون از جمله آنها بود. جالب است بدانید تبلت کار مایکروسافت بود که اینک از دستانش خارجشده و فقط خیلی دیر با سرفیس به میدان بازگشته است.
شماره 16 - مایکروسافت کنسول گیم ایکس باکس/ Xbox را در سال 2001 رونمایی کرد. Xbox مخفف DirectX Box است وDirectX بسته نرمافزاری روی ویندوز است که گیمهای ویندوزی روی آن اجرا میشود.
شماره 17 - در سال 1995 مایکروسافت Bob را عرضه کرد. «باب» نسخه منحصربهفردی از ویندوز برای مبتدیان بهصورت خانه به خانه طراحیشده بود تا بتوانند بهراحتی با آن کار کنند. این نسخه بعداً نابود شد و هرگز ظاهر نشد.
شماره 18 - در سال 2010 مایکروسافت تأیید کرد که 23 میلیون نوشیدنی رایگان (شیر و آب پرتغال) هر سال میان کارمندان خود در کافه تریاهایش توزیع میکند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
ایران 15 شرکت ایالات متحده آمریکا را تحریم کرد
به نقل از ایسنا، وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیهای از اقدام متقابل تهران برای تحریم شرکت های آمریکایی که در جنایات رژیم صهیونیستی، پشتیبانی از تروریسم و مشارکت در سرکوب مردم منطقه نقش داشته اند، خبر داد و نام 15 شرکت ایالت متحده آمریکا را که از سوی ایران تحریم شدهاند را اعلام کرد.
بر این اساس هرگونه مراوده با این شرکت ها و نهادها ممنوع بوده، اموال آنها در حوزه صلاحیتی جمهوری اسلامی ایران مشمول توقیف خواهد بود، و از صدور روادید ورود به ایران برای آن دسته از اشخاصی که دارای سمت یا مسئولیتی در این شرکت ها بوده یا به نوعی با آنها در ارتباط هستند خودداردی خواهد شد. وزارت امور خارجه همچنان به رصد فعالیت شرکت ها، نهادها و افراد حقیقی و حقوقی آمریکایی و نقش آنها در حمایت از جنایات رژیم صهیونیستی، پشتیبانی از تروریسم، مشارکت در سرکوب مردم منطقه و به ویژه نقش آنها در بی ثبات سازی منطقه ادامه داده و در صورت لزوم نام های بیشتری را به فهرست افراد و نهادهای تحت تحریم جمهوری اسلامی ایران خواهد افزود.
لیست شرکت های تحریم شده به شرح زیر است:
1. شرکت BENI Tal: این شرکت امنیتی طرف قرارداد با نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی بوده و در سرکوب مردم فلسطین نقش داشته است.
2. شرکت United Technologies produces: این شرکت اقدام به فروش بالگردهای بلک هاوک به رژیم صهیونیستی کرده که در بمباران سرزمینهای اشغالی فلسطین و اردوگاه های پناهندگان فلسطینی به کار گرفته شده است.
3. شرکت تسلیحاتی RAYTHEON: این شرکت تسلیحات پیشرفته در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داده که در جنگ غزه و علیه شهروندان فلسطین به کار گرفته شده است.
4. شرکت ITT Corporation: این شرکت تجهیزاتی در اختیار نیروهای نظامی رژیم صهیونیستی گذارده است که از آنها برای حمله شبانه به اردوگاههای پناهندگان فلسطینی و روستاها استفاده می شود.
5. شرکت Re/Max Real Estate: این شرکت ساختمانی امریکایی به طورغیرقانونی در خرید و فروش املاک در شهرک های ساخته شده در سرزمین های اشغالی فعالیت داشته است.
6. شرکت Oshkosh Corporation: این شرکت اقدام به تامین قطعات زرهی مورد نیاز برای تجهیزات تاکتیکی ارتش رژیم صهیونیستی کرده که علیه فلسطینیان به کار گرفته شده است.
7. شرکت تسلیحاتی Magnum Research Inc: این شرکت در همکاری با صنایع نظامی رژیم صهیونیستی اقدام به توسعه وتولید اسلحه و تجهیز نیروهای نظامی آن رژیم کرده است.
8. شرکت تسلیحاتی Kahr Arms: این شرکت آمریکایی در همکاری با صنایع نظامی رژیم صهیونیستی اقدام به تامین قطعات و توسعه سلاحهای سبک مورد استفاده در ارتش آن رژیم کرده است.
9. شرکت M7 Aerospace: این شرکت تحت مالکیت شعبه آمریکایی شرکت Elbit Systems رژیم صهیونیستی است که در توسعه سیستمهای تسلیحاتی، راداری و موشکی آن رژیم مشارکت دارد.
10. شرکت Military Armament Corporation: این شرکت در امر تولید و ارائه خدمات فنی و تجهیزات مربوط به سلاح های مورد استفاده پلیس رژیم صهیونیستی فعالیت دارد.
11. شرکت تسلیحاتی Lewis Machi
ne and Tool Company: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی نقش دارد.
12. شرکت تسلیحاتی Daniel Defense: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی نقش دارد.
13. شرکت تسلیحاتی Bushmaster Firearms International: این شرکت آمریکایی در تولید قطعات و تامین خدمات برای تولید اسلحه برای ارتش رژیم صهیونیستی فعالیت دارد.
14. شرکت اسلحه سازی O.F. Mossberg & Sons: این شرکت آمریکایی تولید کننده سلاح برای ارتش و پلیس رژیم صهیونیستی است که در جریان سرکوب تظاهرات فلسطینیان نیز علیه غیرنظامیان بکارگرفته شده است.
15. شرکت تسلیحاتی H-S Precision, Inc: این شرکت اقدام به انتقال تکنولوژی ساخت اسلحه به رژیم صهیونیستی کرده است.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
۳۰ کشور ثروتمند و ۱۰ کشور فقیر جهان بر اساس رتبه بندی گلوبال فاینانس
۱_ قطر
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۲۹۷۲۶ دلار
۲_ لوکزامبورگ
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۰۱۹۳۶ دلار
۳_ ماکائو
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۹۶۱۴۷ دلار
۴_ سنگاپور
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۸۷۰۸۲ دلار
۵_ برونئی
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۷۹۷۱۰ دلار
۶_ کویت
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۷۱۲۶۳ دلار
۷_ ایسلند
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۶۹۳۷۴ دلار
۸_ نروژ
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۶۹۲۹۶ دلار
۹_ امارات متحده عربی
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۶۷۶۹۶ دلار
۱۰_ سان مارینو
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۶۴۴۴۳ دلار
۱۱_ سوئیس
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۹۳۷۵ دلار
۱۲_ هنگکنگ
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۸۰۹۴ دلار
۱۳_ آمریکا
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۷۲۹۳ دلار
۱۴_ عربستان سعودی
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۴۰۷۸ دلار
۱۵_ هلند
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۰۸۴۶ دلار
۱۶_ بحرین
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۵۰۳۰۲ دلار
۱۷_ سوئد
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۹۶۷۸ دلار
۱۸_ استرالیا
سرانه تولید ناخالص داخلی:۴۸۸۰۶ دلار
۱۹_ آلمان
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۸۱۸۹ دلار
۲۰_ ایسلند
سرانه تولید ناخالص داخلی:۴۸۰۷۰ دلار
۲۱_ اتریش
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۷۸۵۶ دلار
۲۲_ تایوان
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۷۷۹۰ دلار
۲۳_ دانمارک
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۶۶۰۲ دلار
۲۴_ کانادا
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۶۲۳۹ دلار
۲۵_بلژیک
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۴۸۸۱ دلار
۲۶_عمان
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۳۷۳۷ دلار
۲۷_ انگلیس
️سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۲۵۱۳ دلار
۲۸_ فرانسه
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۴۲۳۸۴ دلار
۲۹_فنلاند
سرانه تولید ناخالص داخلی:۴۱۸۱۲ دلار
۳۰_ ژاپن
سرانه تولید ناخالص داخلی: ۳۸۸۹۳ دلار
▪️▪️▪️فقیرترین کشورهای جهان بر اساس گزارش گلوبال فاینانس عبارتند از:
۱_ جمهوری آفریقای مرکزی( سرانه تولید ناخالص داخلی: ۶۵۶ دلار)
۲_ جمهوری دموکراتیک کنگو(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۷۸۴ دلار)
۳_ بروندی(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۸۱۸ دلار)
۴_ لیبریا(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۸۸۲ دلار)
۵_ نیجر(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۱۱۳ دلار)
۶_ مالاوی(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۱۳۹ دلار)
۷_ موزامبیک(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۲۲۸ دلار)
۸_ گینه (سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۲۷۱ دلار)
۹_ اریتره(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۳۲۱ دلار)
۱۰_ ماداگاسکار(سرانه تولید ناخالص داخلی: ۱۵۰۴ دلار)
ایران با سرانه تولید ناخالص داخلی ۱۸۱۳۵ دلار، در رتبه ۷۰ فهرست گلوبال فاینانس قرار دارد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
دولت چه کند تا تعداد بیشتری سر کار باشند؟
در مملکت آریایی اسلامی منظور بسیاری از مردم از ایجاد اشتغال اینست که دولت جوانان بیشتری را در ادارات به کار بگمارند یا کارخانه و شرکتی تاسیس کند تا جوانان جویای کار از کف خیابان ها جمع شوند و سروسامانی بگیرند. کل حرف این است که دولت پولی را در جایی سرمایه گذاری کند تا ملت در آنجا مشغول شوند.
می دانیم دولت ها از خود درآمدی ندارند، آنها با پول عمومی متعلق به مردم ماجراجویی می کنند. از آنجا که هیچکس ماشین اجاره ای را نمی شوید، غریب نیست که دولتی ها هم برای ثروتی که مالک آن نیستند، آن احتیاط و هوشمندی یک کارآفرین مستقل را به خرج ندهند. در واقع اگر هزینه فرصت را هم در نظر آوریم، مداخله دولتی در اقتصاد در بیشتر موارد تنها سرمایه کشورها را کاهش می دهد.
راه حل بهتر این است که دولت سرعتگیرهای اشتغال را برطرف کند تا خود مردم شغل ایجاد کنند، وقتی ایجاد یک کسب وکار جدید نیازمند ده ها مجوز و صرف وقت و هزینه است، بدیهی است که کسی نخواهد خودش را با یک سیستم اداری دولتی پیچیده درگیر کند. اگر اداره جاتی های دولت اهل پول چایی و زیرمیزی هم باشند که کار سخت تر هم می شود.
تازه اگر از جان گذشته ای همه این مشکلات آغازین را تحمل کرد و کاری راه انداخت، فاز دیگری از مصیبت شروع می شود. اداره کار هزار و یک ترفند را به کار می بندد و با انبوهی از قانون ها و تبصره ها کاری می کند که کارفرما بفهمد مملکت صاحب دارد! دارایی و مالیات و گرفتن اعتبار و وام هم که داستانی است پر ز آب چشم. اگر هم در هر موردی گذارتان به دادگاه افتاد که دچار "اطاله دادرسی" می شوید. بماند که کار ایجاد کردن در کشوری که "از زیر کار در رفتن" و "تظاهر به کار" را نوعی زبلی و افتخار تلقی می کنند، کار ساده ای نیست.
اما چه باید کرد؟ اجازه دهید به یک شاخص بین المللی رجوع کنیم و چند محور را پیشنهاد دهیم. بهبود این شاخص می تواند نشانگر موفقیت حاکمیت در حوزه اشتغال تلقی شود. رتبه ما در سهولت راه اندازی کسب و کار درخشان است! از بین 190 کشور در جای 120 ام قرار داریم. از این شاخص بر می آید که افزایش اشتغال بیش از قوه مجریه بر عهده قوای قضاییه و مقننه است. حرف این است که باید در حوزه های زیر مقررات دست و پاگیر را برداشت و کار را برای اهالی کسب و کار ساده کرد.
1- کاهش و ساده سازی فرایند دریافت مجوزهای ثبت و تاسیس کسب وکار
2- ساده سازی فرایند دریافت مجوزهای ساخت و ساز
3- ساده سازی فرایند دریافت اشتراک برق
4- بهبود فرایند حقوقی ثبت دارایی ها
5- ساده سازی گرفتن اعتبار و وام
6- حمایت قانونی از سرمایه گذاران خُرد و کوچک برای ورود بیشتر سرمایه به کسب و کارها
7- بهبود روال مالیاتی
8- ساده سازی تجارت و ارتباط با دیگر کشورها
9- بهبود شرایط قانونی و حقوقی برای اجرای مناسب قراردادها
10- بهبود مقررات ورشکستگی و تعطیل کسب و کار
پ.ن: استاد گرانقدر جناب دکتر بخشی عزیز به درستی به بحث دردسرهای بیمه و تامین اجتماعی و حسابرسی آنها به عنوان مانعی در ایجاد اشتغال اشاره کرده اند که از جدی ترین عواملی است که باید به آنها پرداخت.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
درس های کارآفرینی از جک ما (بنیان گذار علی بابا)
درس اول:
ایده ها و رویاهای خود را پرورش دهید. حتی اگر الان، سرمایه گذاری جهت عملی کردن آنان در دسترس نباشد.
درس دوم:
تسلیم شرایط محیطی و مکانی نشوید. جهان دیجیتال، محصور شدنی نیست.
درس سوم:
افراد و دوستان خوبی براي خود پیدا کنید و به مشتریانتان عشق بورزید. تلاش کنید زیاد یاد بگیرید.
درس چهارم:
من در سال ۲۰۰۰ گفتم اگر ۹ خرگوش در جهان وجود داشته باشد، اگر بخواهید یکی از آنان را شکار کنید، کافی است به یکی از آنان خوب فکر کنید و بر روی گرفتن آن تمرکز کنید! تاکتیک خود را تغییر دهید، خرگوش را تغییر ندهید!
درس پنجم:
فرصت های زیادی پیش روی ما است. تمام را نمی توان به دست آورد. اگر یک فرصت خوب را به دست آورید کافی است. مسیر پیشرفت را مرحله به مرحلی طی کنید.
درس ششم:
یکی از دلایل عمده ای که سبب می شود افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، در ایجاد یک محیط کارآفرینی و بسترسازی یک کسب و کار اینترنتی، با شکست یا موفقیت های بسیار ضعیف روبرو شوند، آن است که آنان فناوری اطلاعات را خوب می شناسند ولی طرز ارائه آن در محیط کسب و کار را نمی دانند و مشتریان از کسب و کار آنان استقبال نمی کنند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
رشد یا توسعه؟؟؟
نوشته: دکتر هداوندی
این دو واژه پر کاربرد در ادبیات مدیریت و سیاست!! که خیلی وقت ها هم به یک معنا بکار می روند . اهدافی مانند رشد اقتصادی و توسعه اقتصادی که دائما توسط مدیران و مسولان در کشور بکار می رود. اما به راستی رشد و توسعه یکسانند؟؟
اقای پروفسور راسل ایکاف در کتاب برنامه ریزی تعاملی (ترجمه دکتر سهراب خلیلی) خیلی خوب تفاوت رشد و توسعه رو تبیین کرده. رشد یعنی افزایش در اندازه یا تعداد که معمولا برای سازمانها اندازه بکار می رود. بنابراین منظور از رشد شرکت ها افزایش در مقیاسهای عملکردی آنها مانند سهم بازار، سود خالص، تعدا شرکت ها و ... است و خیلی وقتا تمام هدف یک شرکت رشده به این مفهوم!!
اما توسعه، خلاف تصور بسیاری توسعه وضعیت یا حالتی نیست که با آنچه فرد دارد تعریف شود، بلکه توسعه فرایندی است که توسط آن فرد توانایی ها و اشتیاق ارضای آرزوهای خود و دیگران را افزایش دهد. این تعریف آقای ایکافه. بنابراین توسعه افزایش ظرفیت و توانایی است نه افزایش دستاورد. بیشتر جنبه انگیزش، دانش، درک و خرد دارد تا جنبه مال و ثروت.. با اینکه فرد چقدر دارد سروکار ندارد بلکه با آنچه دارد چه می تواند کرد مربوط است.
بنابراین توسعه بیشتر به کیفیت زندگی مربوط است تا به سطح زندگی.. اگر مردمی توسعه نیافته ثروتمند شوند ضرورتا توسعه یافته نخواهند شد. اگر به دانش و درک دست پیدا کنند انگاه توسعه یافته خواهند بود. هر کدوم از ما شاید نمونه های زیادی داشته باشیم برای این موضوع که بالا رفتن سطح زندگی ضرورتا همراه افزایش کیفیت زندگی نخواهد بود (هر چند ثروت و سطح زندگی میتونه به توسعه و کیفیت زندگی کمک کنه). نکته مهم اینه که توسعه شامل خواست و توانایی است، نمی توان آنرا به دیگری داد یا تحمیل کرد (قابل توجه خیلی ها!).
بنابراین نه دولت می تواند حکومت شوندگان را توسعه دهد و مثلا شرکت کارکنان خود را!! حداکثر کاری که می توانند بکنند ترغیب و تسهیل این توسعه است...توسعه مثل درمان پزشکی نیست بلکه شبیه درس دادن است. هیچ کس نمی تواند توسعه را تجویز کند اما اگرچه کسی نمی تواند به جای دیگری یاد بگیرد یا برانگیخته شود اما می تواند یادگیری و انگیزش دیگری را ترغیب کند.
کیفیت زندگی که مردم می توانند محقق کنند محصول مشترک توسعه و منابع دردسترس است اگرچه محدودیت منابع می تواند پیشرفت کیفیت زندگی را محدود کند ولی نمی تواند توسعه را محدود سازد.. حالا باید دید برنامه های توسعه کشور این مفهوم از توسعه را در خود دارد و آیا اولویت بندی امور مبتنی بر این مفهوم صورت گرفته است؟؟
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
ماله ای به نام تورم !
دکتر مرتضی عباد
این کلافه گی که در کلیت اقتصاد ایران می بینید بخش عمده ایش به خاطر این هست که دیگه تورم نیست.
تورم وجود نداره تا همه مشکلات و بی کفایتی ها رو با یه جهش سی درصدی ماله بکشه و همه احساس وارن بافتی بکنن.
قبلا یه حرفی مصطلح بود می گفتن "ملک رو هر قدر هم گرون بخری گرون نیست!!!". راست هم بود این حرف، چند میلیون گرون هم می خریدی یکی دو سال دیگه می شد خاطره.
تولید کننده کاری به بازده تولید نداشت، مهم این بود که کارخونه ای که الان می ساخت دو سال دیگه می شد دو برابر و همه مشکلات تولیدش رو می پوشوند.
بانک، دولت، پیمانکار، همه و همه نون این تورم رو می خوردن، حالا یه جاهایی هم یه نقی می زدن که "اه چیه این تورم"، ولی در کل به مدد این تورم همه شده بودن اقتصاد دان و پول چاپ کن و وارن بافت.
اقتصاد ایران داره تو یه بخش هایی واقعی می شه، اینکه تاب این واقعی شدن رو بیاره یا نه نمی دونم، ولی اگه بخوان دوباره برگردن به بازی تورم اوضاع از کنترل خارج می شه با این حجم از نقدینگی.
مشکل از اونجایی بدتر شد که تنها کاری که بلد شدیم مسکن سازی بود، اینم البته فک می کنیم که بلد شدیم، والا اینم بلد نیستیم، تو خارج خونه صد ساله نوساز محسوب می شه، اینجا خونه سی ساله کلنگی!!! ولی خب کاری بود که اگه پول بود می شد انجام داد، برا همین ساختمان سازی، آپارتمان سازی، برج سازی، بساز بفروشی شد شغل دوم همه ایرانی ها.
پزشک متخصص در کنار طبابت سالی دو سه تا برج لوکس هم می ساخت.
تولید کننده و کارخانه دار، دفتر تولیدش محل فروش آپارتمان و واحد بود.
تاجر فرش یه شغلش هم آپارتمان بود
وارد کننده ماشین بساز بفروشی می کرد.
معلما مشارکتی می کوبیدن می ساختن.
کارمند، بازنشسته، راننده، خلبان، شغل آزاد، مهندس کامپیوتر، همه و همه شده بودن بساز بفروش، خوب هم می ساختن می فروختن.
همه هم پیش فروش می کردن، یعنی اونقد تقاضا بالا بود، کلنگ که می زدن یه اعلامیه و یا علی مدد، پیش فروش!!!
هر جایی هم پول کم می اومد بانکها آماده بودن، چه پولا که به اسم تولید و خرید تجهیزات تولید و خرید وسایل پزشکی و تجهیز مطب و ... نرفت تو دل بخش مسکن.
هر روز هم یه روش ابداع می شد، یکی زمین می داد، یکی می ساخت ۵۰-۵۰، نمی دونم یکی پول می داد یکی زمین، یکی هم می ساخت یه چیزی برمی داشت و ...
بنگاه ها غلغله، تو هر کوچه ای دو سه تا بنگاه، همه پر آدم هی بخر هی بفروش، هی بخر هی بفروش!!!
تا یه جایی این بازی خوب بود، سود بود پس خوب بود، ولی کسی هم فک نمی کرد این بازی تا کجا؟؟؟ این همه مسکن رو کی قراره بخره، یهو حباب ترکید، وام ها سررسید شد، هی تمدید هی تمدید، کم کم اصل و فرع رفت برا بانک، تقاضا که ضعیف شد بازار ملک رفت به فنا، اقتصاد هم برد به کما!!!
چیکاره ای: تو کار ملک و ساختمانم!
(همچی می گفت تو کار ملک و ساختمانم، آدم فک می کرد طراح برج های دبی و سنگاپوره، می رفتی می دیدی نشسته بنگاه سر کوچه یه قطعه زمین رو در روز دو سه بار می خره، می فروشه)
چیکاره ای: تو کار ماشینم!
( نه که فک کنی تعمیرکاره، یا صافکاره، یا طراح ماشینه، نه!!! می ره مجتمع، روزی سه چهار تا ماشین دست دوم دست به دست می کنه رو هر کدوم هم سیصد چهارصد نون می خوره)
قطعا سالهای قبل با این دو دیالوگ برخورد داشتید، کسانی که کارشون بنگاه نشینی بود، زمین، ملک، آپارتمان، خودرو ... من خودم شاهد بودم که یه دلال زمین، یه قطعه زمین رو سه بار خریده بود با قیمت های مختلف، یعنی فروخته بود، چند دست چرخیده بود، بعد باز این خریده بود به قیمت بالاتر، باز فرداش فروخته بود، باز خریده بود... شاید به نظر کمدی بیاد ولی واقعیت داشت!!!
سریال برره یادتونه، یادتونه چجوری کار می کردن، می رفتن می نشستن تو مزرعه زل می زدن به زمین دیم!!!
خیلی وقتا تصور ما از کار هم دقیقا همون بود و هست، طرف می نشست بنگاه حرف می زد داستان می گفت، چایی می خورد، ماهی یه معامله هم می کرد ده برابر حقوق کارمند درآمد داشت اسمش هم می شد کار کردن، یا کارمند می ره اداره کارت می زنه، زل می زنه به مانیتور، با همکاراش صبحانه می خوره، شوخی می کنه، تایم اداره که تموم می شه می ره خونه اسمش می شه کار!!!
خیلی جاها ما هم اونجوری کار میکردیم، یعنی تورم رو می ذاشتیم پای کار، الان که این تورم به هر دلیلی، دقت بکنید به هر دلیلی، دیگه نیست خیلی از کسب و کارها هم به مشکل برخورده و خیلی شغل ها ماهیت خودش رو از دست داده.
امیدواریم همینطور بمونه و کمتر بشه تا هر کی بره سر کار خودش..
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
خلاصه ١٠ قانون موفقيت وارن بافت:
١- اشتياق خودتون رو پيدا كنيد و در اون فوق العاده بشيد
٢- بهترين افراد را استخدام كنيد، كارمندان شما سربازان شما هستند، كسى با سربازهاى بد به جنگ نمى رود
٣- براتون مهم نباشه كه بقيه چى فكر مى كنند، روزى ميرسه كه اون ها ميخوان كه شما باشند
٤- بخوانيد، بخوانيد، بخوانيد
٥- هميشه براى خودتون حاشيه امنى تعريف كنيد، اين كار رو در زندگى ، كسب و كار و روابط دوستى خود انجام دهيد
٦- براى خودتان هم برنامه داشته باشيد، اگر خودتان رشد نكنيد كسب و كار و زندگى شما هم رشد نمى كند
٧- مزيت رقابتى داشته باشيد براى كسب و كار و حرفه خودتان
٨- هميشه درحال مسابقه دادن باشيد، با ديگران يا خودتان، هر روز پيشرفت كنيد
٩- موفقيت را در ديگران ببينيد و از آن ها بياموزيد و مدل خودتان قرار دهيد
١٠- بى قيد و شرط به ديگران عشق بورزيد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
نگاهی به استراتژی های رقابتی شرکت های «علی بابا» و « ای بی» در صنعت خرده فروشی اینترنتی چین
نبرد کروکودیل چینی و کوسه آمریکایی
علی بابا
گروه علی بابا در سال 1999 توسط «جک ما» تأسیس شد. او برخلاف بسیاری از کارآفرینان اینترنتی جهان که در دانشگاه های آمریکایی تحصیل کرده اند یا در سیلیکون ولی مشغول به کار بوده اند، در یکی از دانشگاه های ایالت هانگژو زبان انگلیسی آموخت و مدتی نیز معلم زبان مدرسه بود. در سفری که در اواخر دهه 90 به آمریکا داشت، متوجه اهمیت اینترنت شد و هنگامی که به چین بازگشت، به همراه 17 نفر از دوستانش گروه علی بابا را بنیانگذاری کرد.
سایت علی بابا دات کام نخستین محصول این کار گروهی است که در زمینه B2B فعالیت می کند. با توجه به رشد دو رقمی اقتصاد صادرات محور چین در اوایل سده جدید و نیاز به شناسایی تأمین کنندگان معتبر توسط خریداران داخلی و جهانی، این سایت به سرعت به یکی از محبوب ترین سایت های تجاری در چین و دنیا تبدیل شد.
ای بی
«ای بی» در سال 1995 توسط پیر امیدیار، کارآفرین ایرانی الاصل مقیم آمریکا تأسیس شد. در این سایت حراجی اینترنتی می توان تمام لوازمی را که یک شخص در طول عمر خود ممکن است به آنها نیاز داشته باشد پیدا کند. « ای بی» به فاصله کوتاهی پس از تأسیس تبدیل به یک شرکت میلیارد دلاری و سهام آن در NAZDAQ عرضه شد.
نخستین اقدام به گسترش در عرصه جهانی، شروع به فعالیت «ای بی» در آلمان از طریق تملیک یک سایت آلمانی در سال 1999 بود که 47میلیون دلار هزینه داشت. به فاصله کوتاهی پس از آن، این شرکت توانست در کشورهای تایوان، استرالیا، کره جنوبی، ژاپن و اسپانیا نیز اقدام به سرمایه گذاری از طریق ایجاد یا تملیک وب سایت های مشابه کند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
احداث واحد تولید صابون های تزئینی
تولید صابون های زینتی یکی از سودآورترین انواع سرمایه گذاری در ابعاد خانگی یا حتی کارگاه های کوچک است. درحالی که این رویه در کشورمان ایران هنوز زیاد مورد توجه قرار نگرفته و مورد توجه نیست. تولید صابون های تزیینی با خاصیت های مختلف یا شکل دادن این کالا به اشکال مختلف زمینه ایجاد ارزش افزوده بالایی را برای خود ایجاد می کنند.
تولید این نوع صابون ها می تواند حداقل 65درصد سودآوری داشته باشد به این صورت که خرید صابون خام و هزینه برق، آب، کارگر و تمامی موارد را اگر از قیمت محصول نهایی کسر کنیم باقی مانده رقمی معادل 65درصد خواهد بود.
به عنوان مثال یک ست صابون تزیینی عطری برای سرویس بهداشتی که چیزی نزدیک به 200گرم صابون و دیگر مواد همراه جبعه سازی هزینه دارد تقریباً 2500تومان قیمت تمام شده دارد، اما قیمت فروش این محصول به صورت عمده 4800تومان است و در نهایت ممکن است به صورت تک فروش تا 8هزار تومان نیز فروخته شود.
بهترین راهکار برای فروش این گونه محصولات که از صابون تولید می شود تنوع در طرح ها و عطر صابون هاست هرچند امروز بحث حضور در دنیای مجازی کارسازترین راهکار برای دستیابی به سود بیشتر است چون محصولات دیگر در محدوده یک محله یا بازار توزیع نخواهند شد بلکه کل ایران می توانند به محصولات شما دسترسی داشته باشند.
جای تردید نیست اگر در این نوع فعالیت اقتصادی چرخه خاص تر تولید کنیم سودآوری بیشتری خواهیم داشت چون اینجا قیمت مطرح نیست بلکه طرح و کیفیت بسته بندی و ظاهر زیبا می تواند تعیین کننده قیمت باشد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
راه اندازی ساندویچی و فست فود کوچک
بسیاری از مردم اعتقاد دارند که کسب و کارهای شکمی همیشه جواب می دهد. احتمالا فست فودها و ساندویچی ها یکی از همین مصادیق هستند. فرقی نمی کند یک فست فود مدرن و زنجیره ای داشته باشید یا یک ساندویچی کوچک در یک کوچه خلوت...
شغل ساندویچی و فست فود از معدود شغلهایی میباشد که نسبت سرمایهگذاری اولیه به درآمدهای خالص ماهانه فاصله بسیار زیادی ندارد و در صورتی که شروع و ادامه فعالیت اصولی انجام گیرد و موارد مدیریتی به نحو صحیح و کامل رعایت شود، درآمد مکفی و برگشت سرمایه زود هنگامی را در پی خواهد داشت. از دیگر نکات بارز شغل ساندویچی و فست فود کار آفرینی برای اشخاص غیر متخصص و بیکار است که میتوانند خیلی زود و در کوتاهترین زمان آموزشهای مربوطه را دیده و پس از گذراندن دورههای بهداشت و گرفتن جواز کسب اقدام به گشودن مغازه خود کنند.
برای راه اندازی یک ساندویچی موفق ابتدا باید به دنبال یک ایده خلاق برای شیوه ارائه ساندویچ به مردم باشید زیرا این روزها تعداد مغازههای ساندویچی بسیاد زیاد شده است و اگر میخواهید موفق شوید باید خاص باشید. اما اشتباه نکنید خاص بودن لزوما به معنی صرف هزینه زیاد نیست، سعی کنید ابتدا به مطالعه و بررسی ساندویچیها و نمونههای موفق در سطح شهر بپردازید و دلایل موفقیت آنها را برای خود تحلیل کنید و پس از رسیدن به جمعبندی وارد مراحل بعدی شوید.
بر اساس بررسی میدانی برای راهاندازی یک ساندویچی بین شصت تا هفتاد میلیون تومان سرمایه اولیه نیاز دارید؛ البته اجاره مغازه بستگی به متراژ و محل آن دارد ولی به طور متوسط بین سی تا چهل میلیون تومان رهن و یک و نیم تا سه میلیون تومان اجاره نیاز است. برای تهیه یخچال، فر و سایر وسایل و همچنین تزئینات داخل مغازه نیز بین پانزده تا بیست میلیون تومان نیاز است. تهیه مواد اولیه نیز که معمولا به صورت هفتگی خرید میشود نیز هفتهای یک تا دو میلیون خرج بر میدارد. هزینه انرژی هم حداقل ماهی یک میلیون تومان میشود که به آن حقوق حداقل یک کارگر با حقوق حداقل هشصد هزار تومان در ماه را باید اضافه کرد. فرض کنید یک مغازه ساندویچی ۱۰۰ ساندویچ در روز بفروش برساند و قیمت میانگین ساندویچها ۶۰۰۰ تومان باشد.
بنابراین درآمد روزانه آن ششصد هزار تومان میشود و اگر ۳۶۵ روز سال را کار کند درآمد سالیانه این واحد میشود ۲۱۹ میلیون تومان، حال باید هزینهها را از این مبلغ کم کنیم. هزینه مواد اولیه در ماه ۸ میلیون تومان و در سال ۹۶ میلیون تومان، هزینه نیروی انسانی (۲ نفر) هر یک در ماه حداقل ۸۰۰ هزار تومان و در سال ۱۹٫۲ میلیون تومان، هزینه انرژی در ماه یک میلیون تومان و در سال ۱۲ میلیون تومان، اجاره بها مغازه به طور میانگین ۲ میلیون تومان در ماه و در سال ۲۴ میلیون تومان، حقوق مدیریت ۲ میلیون تومان در ماه و ۲۴ میلیون تومان در سال در نظر گرفته شده است. بنابراین کل هزینه سالانه برابر ۱۷۵٫۲ میلیون تومان میباشد. پس سود خالص این ساندویچی ۴۳٫۸ میلیون تومان در سال خواهد بود و با توجه به سرمایهگذاری اولیه به مبلغ ۷۰ میلیون تومان در مدت قریب به ۱٫۶ سال این میزان باز خواهد گشت.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
طرح پرورش ماهی در قفس
ترویج صنعت پرورش آبزیان در قفس می تواند شامل آبزیان حلال با هدف بازارهای داخلی و کشورهای مسلمان باشد ، در عین حال بسیاری از گونه های غیر ماکول نیز با اهداف صادراتی می توانند در این صنعت جایگاه داشته باشند . روند منظم و قابل برنامه ریزی تولید محصول به روش Cage Culture می تواند صنایع متعددی مانند کنسروسازی ، تولید پودر ، بسته بندی و فیله کنی را به خوبی تغذیه نموده و بازدهی این صنایع را به حداکثر برساند . به بیان دیگر ، این روش می تواند سنگ بنای ایجاد مجتمع ها و یا خوشه های شیلاتی شده و از نوسانات رایج در روش صید سنتی در امان باشد.
قابلیت دیگر روش Cage Culture اشتغالزایی آن بوده که به ویژه در مناطق محروم و توسعه نیافته می تواند برای گروه های بزرگی از مردم شغل و رفاه تامین کند . همچنین این روش می تواند جایگزین خوبی بیرای روش های منسوخی نظیر صید پره و یا استفاده از قایق ها و لنج های نامطمئن باشد.
هزینه های احداث واحد پرورش ماهی در قفس برای شروع می توان با دو قفس هم شروع کرد البته هستند کسانی که با هشت قفس شروع می کنند. این قفس ها با سیستم لنگری به نام مورینگ در کف دریا ثابت می شوند که این مورینگ ها را با لنگرهای پنج تنی در دریا مستقر می کنند.
به ازای تعداد قفس ها هم تعداد لنگرها متفاوت است. قفس ها را به نوعی به این سیستم مورینگ لنگر می بندند که در دریا رها نشوند و در مقابل امواج و. . . مقاوم باشند. این قفس ها را نمی توان مستقیم به لنگر وصل کرد و با طناب وصل و محکم می کنند. کاظمی در ادامه اضافه می کند: هزینه ها در ابتدا شامل نصب مورینگ است.
مثلاً برای استقرار لنگرهای پنج تنی در کف دریا احتیاج به باج نیاز است که بین 50 تا 60میلیون تومان پول نیاز دارد. مورینگ ها چهارتایی است و برای چهار قفس انجام می شود البته برای دو قفس هم می توان از این تعداد مورینگ استفاده کرد. قیمت ها هم متفاوت و در نوسان است.
مثلاً برای نصب مورینگ دو قفس، هزینه خرید قفس و هزینه تور حدود 400 تا 500میلیون تومان است. در کنار اینها باید در ساحل نیز تدابیری اندیشید. مثلاً ایجاد اتاق نگهبانی، اتاق استقرار کارگران و انبار غذا. اگر مبنا را هم دو قفس بگذاریم، در این صورت زمین ساحلی بین 500 تا هزار متر زمین کافی است. برای در اختیار داشتن ساحل یا باید زمین ساحلی بخرید یا کرایه کنید یا از زمین های مشخص شده توسط سازمان شیلات حق بهره برداری بگیرید.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
پنج چیز که برای موفقیت در نتورک به آنها نیاز ندارید
1 اعتبار و تخصص و تجربه :
اگر این ویژگی ها را دارید که خیلی هم خوب است . اما این ها شرط پیروز شدن در نتورک نیستند . فکر نکنید که اگر صاحب یکی از این موارد یا همه این موارد نیستید پس حتما چیزی کم دارید .
خیلی از نتورکر ها را می شناسم که حتی با داشتن دیپلم کامپیوتر و اینترنت در این تجارت موفق شده اند.
2 تأیید دیگران :
تنها کسی که باید شما را تأیید کند خود شما هستید . در این کار حتی شاید با مخالفت پدر و مادر و یا همسرتان روبه رو شوید . خیلی از مردم آمادگی پیروزی را ندارند و چون شما جرأت کرده و صحبت از پیروزی می کنید نا خود آگاه سد راه شما می شوند . این سد راه شدن خیلی از مواقع ناشی از حسادت و در بعضی مواقع ناشی از علاقه و نگرانی شدید اطرافیان نسبت به شما است چون که دوست ندارند ضرر شما را ببینند .
نگران نباشید ! پس از شروع اولین پیروزی هایتان تأیید ها خود به خود آغاز می شود .
3 دوستان و فامیل نزدیک :
اگر این گروه از افراد به شما جواب رد دادند اصلا ناراحت ودلسرد نشده و بازی را شخصی نکنید . شما برای موفقیت تان یک لیست اسامی بلند بالا دارید که می توانید کار را ابتدا از آن ها شروع کنید .
4 پند و نصیحت های بی ارزش :
برای مشورت درباره این تجارت به افراد متخصص مراجعه کنید .
مشکل این است که بعضی از مردم به افراد متخصص گوش نمی دهند و درست بر عکس به افراد غیر متخصص گوش می دهند . مطالعه در باره این تجارت می تواند شک و تردید هایتان را بر طرف نماید .
5 کمال گرایی :
هنوز هیچ شرکت صد در صد موفق یا محصول صد در صد عالی یا پلان درآمد زایی صد در صد کار آمد در این تجارت اختراع نشده است. به تجارت خودتان در یک قالب کلی نگاه کنید . اگر می بینید نکات مثبت اين تجارت و شرکت مورد نظرتان به نکات منفی آن می چربد معطل نکرده و کار را شروع کنید . اگر منتظر بمانید تا همه چیز کامل و بی نقص شود می بایست تا ابد صبر کنید . بسیاری از تجربه ها را در طول حر کت تان به دست خواهید آورد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
پانزده روند محتمل در اقتصاد ايران در سال ٩٦
1- توليد ناخالص داخلى در سال ٩٦ بيشتر خواهد شد ولى نرخ رشد آن محدود مى شود. در سال ٩٦ پيش بينى مى شود كه نرخ رشد توليد ناخالص داخلى از پنج درصد فراتر نرود.
2- به دليل درونزا شدن درآمدهاى نفتى در سال ٩٦ ، احتمال رشد توليد غير نفتى بيشتر از توليد نفتى خواهد بود.در اين حوزه بخش خدمات بيشترين سهم را در رشد توليد ناخالص داخلى سال آينده را خواهد داشت .
3- قيمت نفت (قيمت نفت WTI ) همچنان در تلاطم خواهد بود و تغييرات آن در كانالهاى چهل و پنجاه دلار تثبيت مى شود. افزايش قيمت نفت بالاى شصت دلار محتمل نيست .
4- برآورد مى شود كه كل دريافتى ارزى كشور به هشتاد ميليارد دلار بالغ شود ، ولى انتقال اين منابع به داخل كشور كماكان توام با مشكلات جدى بين المللى خواهد بود. اين مساله يكى از عوامل دخالت مستمر بانك مركزى در بازار ارز خواهد بود.
5- بازار ارز داراى نوسانات volatility بيشترى خواهد بود و همين نوسان موجب افزايش گرايشات سوداگرانه در بازار ارز خواهد شد. همين گرايشات موجب خواهد شد كه دخالت بانك مركزى در بازار ارز بيشتر شود.
6- به دليل فقدان شرايط لازم براى يكسان سازى نرخ ارز ، اين سياست به طور واقعى اجرا نخواهد شد.
7- قيمت ارز در سال پيش رو و مخصوصا از انتهاى فصل تابستان روندى صعودى خواهد داشت . كف قيمت ارز در سال ٩٦ حداقل ٤٥٠٠ تومان پيش بينى مى شود.
8- زمين و ساختمان ( مسكونى و ادارى ) وارد مرحله تورمى خواهند شد ، ولى اين تغييرات محدود خواهد بود . تقاضاى عمده مسكن در سال پيش رو تقاضاى واقعى خواهد بود. بنابراين بخش مسكن پيش بينى مى شود كه وارد دوره رونق غيرتورمى خواهد شد. بخش مسكن به زحمت بتواند از نرخ تورم خرده فروشى عبور كند.
9- واردات به كشور در سال آينده حوالى شصت ميليارد دلار برآورد مى شود. با اين حساب سال آينده همراه با مازاد تراز پرداختها در حساب جارى خواهد بود. ولى اين مازاد تراز پرداختها موجب كاهش نرخ ارز نخواهد شد.
10- نرخ سود رايج در بازار به طور ميانگين ممكن است بين يك تا دو درصد افزايش يابد و بنابراين سپرده گذارى نزد بانكها كماكان فعاليت مناسبى براى سودآورى خواهد بود. ضمنا پيش بينى مى شود كه نسبت سپرده هاى غيرديدارى به سپرده هاى ديدارى كماكان در سطح بالايى بماند.
11- نرخ تورم از ده درصد عبور خواهد كرد و در سال ٩٦ بين ١١ تا ١٣ درصد خواهد شد.
12- سرعت رشد نقدينگى در سال پيش رو همانند سال ٩٥ رو به رشد خواهد بود. نرخ رشد نقدينگى حدود ٢٥ درصد برآورد مى شود.
13- فشار بر بودجه دولت بيشتر خواهد شد و كماكان هزينه هاى عمرانى قربانى هزينه هاى جارى خواهند شد.
14- بازار بورس با چالشهاى جدى مواجه خواهد شد، ولى احتمال به دست آوردن نرخ رشد مثبت بين ده تا بيست درصد بالا است . بانكها مهمترين بخش كاهنده شاخص خواهند بود و صنعت خودرو ، كانيهاى فلزى و فلزات اساسى از بخشهاى پيش برنده بورس خواهند بود.
15- طلا در بازارهاى جهانى و دلار در بازارهاى ايران پرنوسان خواهند بود ، در نتيجه بازار طلا ، بازار آتى طلا و بازارهاى وابسته در سال ٩٦ همراه با نوسان بالا خواهند بود. مجموعه اين نوسانات بالا يك روند صعودى را خواهد ساخت . در نتيجه طلا از بين إمكانات موجود براى سرمايه گذارى گزينه مناسبى است .
مطالب بالا نتيجه مطالعات سه ماهه در موسسه مطالعات اقتصادى بامداد است و گزاره هاى مطرح شده نتيجه اين مطالعات است . طبيعى است كه روندهاى ياد شده قطعيت ندارند ، ولى احتمال رخداد آنها بسيار بالا است .
مرتضى ايمانى راد
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
واردات محصولات کمارزش٬ خوب یا بد؟
دکتر حامد قدوسی/اقتصاددان ایرانی ساکن آمریکا
هر از چندی خبر و تحلیلی در گوشه سایتها و خبرگزاریها پیدا میشود که حکایت از «قصه تلخ واردات بیرویه» کالاهای کمارزش مثل سیم ظرفشویی و آفتابه و دفتر مشق از چین و عراق و الخ دارد و آن را نشانه زوال اقتصاد کشور میداند. در مواجه با چنین خبری ابتدا باید سراغ ارقام رفت. در واقعیت زمانی که آمار واردات را چک میکنید٬ گاه میبینید که سهم آن کالای ارزان از کل واردات کشور ما یا از سهم واردات از یک کشور خاص تقریبا صفر است. این که مثلا در کل یک سال ۲۰۰ هزار دلار سنجاق قفلی وارد کشور شده باشد موضوع خاصی نیست که ارزش توجه داشته باشد.
از آن مهمتر٬ اینکه ایران واردکننده کالاهای کمارزشی مثل دفتر مشق یا سنجاق باشد لزوما علامت بدی نیست. هیچ کشوری در دنیا همه محصولاتش را خودش تولید نمیکند٬ تجارت بینالملل برای همین است که کشورهابتوانند از مزیتهای تولید در نقاط دیگر دنیا بهره ببرند. کشورهای توسعهیافته هم اکثر کالاهای این دست را از کشورهای کمتر توسعهیافته وارد میکنند و منابع خود را صرف تولید آن نمیکنند. واردات کالاهایی با ارزش افزوده و فناوری پایین (مثل دفتر مشق و سنجاق و آفتابه) اتفاقا نشاندهنده این است که منابع تولید در کشور مقصد برای تولید محصولات و خدماتی با ارزش و فناوری بالاتر تخصیص پیدا کردهاند و تولید محصولات با ارزش پایینتر را به بقیه برونسپاری کردهاند.
نظریههای تجارت بینالملل دو توضیح مهم برای چنین الگویی دارند. الگوی اول (هکشر اولین) میگوید که کشورها صادرکننده خالص محصولاتی میشوند که بیشتر نیازمند عامل تولیدی هستند که در آن کشور فراوان است و محصولاتی که نیازمند عوامل تولید با کمیابی نسبی در آن کشور هستند را وارد میکنند. اگر کشوری صاحب فناوری و سرمایه بالا باشد و نیروی کار در آنجا به نسبت کمیابتر باشد طبعا تولید آفتابه و سنجاق و لباس زیر را به کشور دیگری که سرمایه ندارد ولی نیروی کار فراوان دارد (مثلا بنگلادش) برونسپاری میکند. علاوه بر آن نظریههای متاخر روی «تنوع گونههای محصول و تخصصی شدن هر کشوری برای یک گونه» هم تاکید دارند. حتی اگر ایران خود تولیدکننده برتر آفتابه و دفتر مشق هم باشد باز هم صادرات و واردات همزمان مقداری از انواع دیگر این محصولات توجیه دارد چون باعث افزایش تنوع گونههای مختلف محصول در بازار داخلی شده و رفاه مصرفکننده را بیشتر میکند. برترین کشورهای تولیدکننده خودرو و رایانه و الخ هم مقدار بزرگی از این نوع کالاها را از کشورهای دیگر وارد میکنند چون خود در تولید همه گونههای آن مزیت ندارند.
خلاصه اینکه هر وقت چنین خبری دیدید٬ اول به یاد بیاورید که واردات لزوما نشانه ضعف داخلی نیست و امری رایج در دنیا است. ثانیا٬ اتفاقا خوشحال شوید که وقتی سرمایه در کشوری مثل ایران - که نیروی کار تحصیلکرده دارد - کمیاب است، چه بهتر که صرف صنایعی مهمتر از تولید آفتابه و سنجاق و دفتر مشق شود.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
ضرورتهای استارتآپ در حوزههای گردشگری
علی فولادی طوسی
طبق آمارهای رسمی سال گذشته حدود ۱۰میلیون و ۵۰۰هزار نفر پرواز داخلی در ایران داشتیم، حدود ۲۴میلیون نفر با قطار جابهجا شدهاند و نزدیک به ۱۷۹میلیون نفر از حملونقل جادهای استفاده کردهاند. پروازهای بینالمللی هم به صورت رفت و برگشت که یک سر مقصد ایران بوده، حدود ۶میلیون نفر پرواز انجام شده است. وجود چنین ظرفیتی موجب شده تا تیم بلیتبین در حوزه فروش بلیت کار کنند و البته تمرکز فعلیشان روی فروش بلیت هواپیماست.
اما در مورد سایر ظرفیتهای حوزه گردشگری برای راهاندازی استارتآپ باید بگویم که گردشگری با همه گستردگیاش هنوز نتوانسته ظرفیتهایش را برای جذب گردشگر نشان دهد. هنوز درآمدزایی قابل توجهی از این حوزه نشده و همین امر میتواند زمینهساز حضور استارتآپها باشد تا رونقی به این حوزه بدهند.
مثلا در حال حاضر سفر در ایران مقولهای گران محسوب میشود. به همین جهت اغلب سفرها، سفرهای تفریحی و برمبنای گردشگری نیستند. بنابراین اگر استارتآپی به دنبال معرفی مکانهای دیدنی نزدیک به محل زندگی افراد، ارزان و کمهزینه باشد، با استقبال خوبی روبهرو میشود. همچنین حوزههای دیگری هم برای راهاندازی استارتآپ وجود دارد. مثلا معرفی مکانهای استقرار که بتوان بهراحتی و با کمترین هزینه از آنها استفاده کرد. چون عموم مردم ایران کمتر به دنبال استفاده از هتل بوده و بیشتر به دنبال محلهای اقامتی ارزانقیمت هستند؛ مانند انواع کمپهای گردشگری. اگر چنین امری رخ دهد، مهمترین نتیجهاش رونق گردشگری است چون براساس مطالعاتی که ما داشتهایم، یکی از دلایل مهم سفر ایرانیان به خارج از کشور و مثلا کشورهای همسایه، عدم شناخت جاذبههای داخلی است.
همچنین گردشگران خارجی مشتاق هستند که اطلاعاتی به زبان خودشان دریافت کنند اما با اینکه تنوع بالایی از گردشگران ملتهای مختلف به ایران میآیند حتی اگر تعدادشان اندک باشد، محتوایی براساس سایر زبانها تولید نمیشود و آنچه تاکنون در زمینه آن استارتآپ راهاندازی شده مانند فروش بلیت و... مربوط به نیازهای فعال است. اما نیازهای غیرفعال زیادی نیز وجود دارند که یا کسی از آنها خبر ندارد یا اقدام عملی در موردشان صورت نگرفته است. استارتآپها حتی میتوانند بهوجود آورنده نیازهایی باشند و امکانات و خدماتی به گردشگران ارائه کنند که شاید خودشان از آن مطلع نیستند؛ یعنی به دنبال همین نیازهای غیرفعال بروند. در مناطق محلی به ارائه خدماتی بپردازند که یکی از آنها میتواند آموختن هنرهای محلی به گردشگران باشد. راهاندازی ورکشاپها و ایجاد زمینه بازدید گردشگران تا مثلا بتوانند مسیر ساخت صنایع دستی مختلف را به چشم ببینند و تجربه کنند. در این زمینه در ابتدا بایدفرهنگسازی ابتدایی صورت بگیرد.
از طرفی یکی از مهمترین ویژگیهایی که راهاندازی کسبوکار در حوزه گردشگری دارد، به محلیبودن کسبوکارها باز می گردد. به این صورت که تمرکز بر راهاندازی کسبوکارهای محلی به نوعی اشتغالزایی در مناطق مختلف ایران را به همراه دارد و خود عاملی برای زدودن فقر است. چون گردشگری مانند کشاورزی نیست که نیاز به آب یا هوای بارانی و... داشته باشد بلکه گردشگر را به دل کویر هم میتوان کشاند و در آنجا امکاناتی را برایش فراهم کرد و از این طریق به کسب درآمد پرداخت.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
گزارش سال ۲۰۱۶ توانمند سازی تجاری جهانی
اقتصاد ایرانی:
مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی می نویسد: گزارش توانمند سازی تجاری جهانی برای سال ۲۰۱۶ در برهه ای از عدم اطمینان در عرصه تجارت جهانی منتشر می شود. این سال با امضای قرارداد همکاری دوسوی اقیانوس آغاز شد که با امیدهای روشنی درباره مشارکت سرمایه گذاری و تجارت در دو سوی اقیانوس اطلس همراه بوده است.
اما در ماه نوامبر، و در بحبوحه رقابت های انتخاباتی ریاست جمهوری آمریکا و رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، گفتمان ضد تجارت تقویت شده و باعث بوجود آمدن شکاف هایی میان اعضای سازمان تجارت جهانی گردید.
البته تلاش های آزادسازی تجاری در دیگر مناطق همچنان ادامه یافت که از جمله می توان به شراکت اقتصادی فراگیر منطقه ای آسیا و منطقه آزاد تجاری قاره آفریقا و دیگر مذاکرات در این زمینه اشاره کرد. در میان این عدم اطمینان ها، بازرگانان و دولت ها به دنبال خط های راهنمایی بودند که بتوانند بفهمند کدام یک از جنبه های سیاست تجاری به خوبی کار می کنند و کدام یک کارایی ندارند.
فراهم کردن این دیدگاه، هدف گزارش توانمند سازی تجارت جهانی است. فراهم کردن این شفاف سازی برای شهروندان در تعامل با گفت وگوهای تجاری حیاتی بوده و به آنها کمک می کند تا بفهمند که چه جنبه هایی از مذاکرات پیچیده برای زندگی آنها مهم بوده و به آنها کمک می کند تا دولت ها را مورد محاسبه قرار دهند.
گزارش توانمند سازی تجاری جهانی از ابتدای فعالیت خود در سال ۲۰۰۷، بر اهمیت تسهیلات تجاری در ایجاد اصلاحات قاطعانه برای تولید کنندگان و مصرف کنندگان در سرتاسر جهان و به خصوص در کشورهای در حال توسعه تمرکز داشته است. با ایجاد اتحاد جهانی برای تسهیل تجاری، ایجاد کنندگان ویرایش گزارش سال جاری، تمرکز خود را بر علت های تسهیلات تجاری و فراهم کردن تمرکزهای بیشتر بر ایجاد کار در سرتاسر جهان قرار داده اند.
در حالی که حدود ۱۰۰ کشور در سرتاسر جهان با مفاد توافقنامه تسهیلات تجاری سازمان تجارت جهانی موافقت کرده اند، این توافقنامه به اجرایی شدن بسیار نزدیک شده است. رسیدن به این هدف نیازمند همکاری عمیق بخش خصوصی و دولتی و مذاکراتی است که بر گام های عملی برای فائق آمدن بر موانع تجاری تمرکز داشته باشد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
10 مهارت مورد نیاز نیروی کار در سال 2020
موسسه تحقیقاتی دانشگاه فونیکس، موارد دهگانه زیر را به عنوان مهارتهای مورد نیاز نیروی کار در سال 2020 معرفی نموده است:
درک معانی: توانایی درک عمیق مفاهيم و اهمیت موضوعات تبیین شده
هوشمندی اجتماعی: توانایی برقراری ارتباط موثر با دیگران بهمنظور جلب واکنشهای مناسب و ایجاد تعامل مطلوب با آنها
تفکر نوین و انطباقی: توانایی یافتن راهحلها و پاسخهای بدیع و نوآورانه برای مسائل
شایستگی میانفرهنگی: قابلیت موثر عمل کردن در فرهنگهای مختلف
تفکر محاسبهای: توانایی تبدیل و تفسیر حجم بزرگی از دادهها و استخراج مفهوم و تحلیلهای لازم از آنها
سواد رسانههای نوین: توانایی ارزیابی منتقدانه محتواهای رسانههای نوین و توان تولید محتوای مناسب و متقاعدکننده برای آنها
چند رشتهای بودن: سواد و توانایی درک مفاهیم چندین رشته مختلف
تفکر طراحی: توانایی طراحی فرایندها و اقداماتی در راستای رسیدن به هدفی خاص
مدیریت بار فکری: توانایی فیلتر کردن و اولویت بندی مطالب در راستای حداکثر سازی کارکرد شناختی مغز
تشریک مساعی مجازی: توانایی کار بهرهورانه و همراه با شور و شوق در یک تیم مجازی
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
بخشنامه جدید گمرک برای تسریع در ترخیص کالا و حمایت از تولید ملی
معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران براساس مصوبات شورای فنآوری اطلاعات و به منظور تسهیل، تسریع و شفافسازی در امور ترخیص کالا و حمایت از تولید ملی و در اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بخشنامه جدیدی به گمرکات سراسر کشور ابلاغ کرد.
این بخشنامه که از سوی فرود عسگری معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران در 6 بند ابلاغ شده به شرح ذیل است:
1- ارزش اظهاری کالاهای وارده با رویه بانکی (ارز مبادلهای) تا سقف مأخذ 15 درصد حقوق ورودی، با عنایت به اختلاف نرخ ارز رسمی اعلامی از سوی بانک مرکزی با ارز آزاد (غیررسمی) مستند به ماده 14 قانون امور گمرکی پذیرفته و صرفاً در موارد ظن بیشبود، حسب دستورالعمل شماره 147995/94/1/24/256 مورخ 9/8/95 پس از ترخیص کالا و اعلام مراتب به بانک عامل مبنی بر عدم تسویه از طریق سامانه جامع گمرکی به منظور بررسی و اعلام نظر نهایی با دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه مکاتبه گردد.
2- در صورت عدم پذیرش ارزش مندرج در TSC با نگهداری کالا و یا در صورت تمایل ذینفع با اخذ سپرده موضوع ماده 45 قانون امور گمرکی، کالا ترخیص و موضوع بلافاصله توسط گمرکی که از ریاست محترم کل تفویض اختیار ارجاع پرونده را دارند به کمیسیون رسیدگی به اختلافات منعکس تا خارج از نوبت مطرح و مورد رسیدگی قرار گیرد و عدم دریافت جریمه منوط به تصریح آن در رأی صادره میباشد.
3- چنانچه ارزش کالایی در سامانه TSC ثبت نشده باشد، صاحب کالا میتواند با ارسال اسناد و مدارک مثبته و یا سوابق ترخیص با رعایت شرایط همزمانی مورد تأیید گمرک و یا در صورت لزوم ارائه نمونه کالا و یا کاتولوگ از دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه درخواست ثبت ارزش در سامانه TSC نماید.
4- نظر به اینکه دارو و تجهیزات پزشکی مشمول قیمتگذاری و نظارت توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی میباشد، فلذا پذیرش ارزش اظهاری کالاهای وارده مذکور با رویه بانکی پس از اخذ مجوز ترخیص از وزارتخانه مذکور بلامانع بوده و همزمان با ترخیص کالا، اطلاعات مربوط به هر واحد کالا همانند سایر کالاهای وارده و پس از تکمیل کامل فیلد اظهارنامه ارزش و درج مشخصات دقیق کالا از طریق سامانه جامع گمرکی به منظور بررسی و ثبت اطلاعات کالا در سامانه TSC به دفتر بررسی و تعیین ارزش و تعرفه ارسال شود.
5- عدم پذیرش ارزش اظهاری صاحب کالا توسط کارشناس متمرکز و یا گمرک اجرایی میبایست مستند به ماده 15 قانون امور گمرکی و مواد 10 الی 21 آییننامه اجرایی قانون مذکور باشد. لذا از صدور تفاوت ارزش بدون رعایت مستندات قانونی اکیداً خودداری و به هنگام مکاتبات با دفتر ستادی ذیربط، مستندات و دلایل قانونی مربوطه ذکر شود.
6- اختلاف ارزش استنباطی از سوی گمرک برای کالاهایی که ارزش آنها در سامانه TSC ثبت شده است با در نظر گرفتن حجم خرید و شرایط معامله با دامنه تغییرات تا ده درصد (به استثناء انواع پارچه، پوشاک، منسوجات نبافته، انواع خودروهای مشمول قانون خودرو، برنج خوراکی، انواع ظروف شیشهای، چینی و سرامیک، لوازم آرایشی و بهداشتی و انواع کالای دخانی و تنباکوی معسل) پذیرفته میشود.
سایت گمرک ایران
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
ضبط اموال دو تابعیتی ها؛ مانع جذب سرمایه گذاران ایرانی خارج از کشور
سیده فاطمه مقیمی عضو هیئت رئیسه اتاق بارگانی تهران، گفت: اولویت سرمایه گذاری با غیر ایرانی ها در ایران نیست بلکه اولویت با ایرانیان خارج از ایران است که بازگردند و در کشور سرمایه گذاری کنند.
مقیمی با تاکید براینکه برای سرمایه گذاری قطعا نیازمند بستر سازی و آماده سازی هستیم تا بتوانیم این اطمینان را برای سرمایه گذار ایجاد کنیم خاطرنشان ساخت :بنابراین اگر بتوانیم سرمایه های خارج شده را بازگردانیم و سپس جلوی خروج سرمایه از کشور را بگیریم در گام بعد قادرخواهیم بود سرمایه های ایرانیان خارج از کشور را به کشوربرمی گردانیم وازاین رهگذر قطعا خواهیم توانست فرصتی برای اقتصاد کشور ایجاد کنیم.
وی با تاکید براینکه دراین راستا اتاق بازرگانی تهران با سازمان سرمایه گذاری و کمکهای اقتصادی و فنی سه شنبه گذشته در محل اتاق جلساتی برگزار واقدام به انعقاد قرارداد همکاری در زمینه جذب سرمایه گذاری کرده است خاطرنشان ساخت:برای ارائه فرصتهای سرمایه گذاری به علاقمندان سرمایه گذاری در ایران سال 93 همایش ملی فرصتهای سرمایه گذاری برگزار کردیم که بنده به عنوان دبیر همایش پروپوزالهای قابل اجرا را انتخاب و به عنوان فرصتهای اقتصادی مطلوب در ایران معرفی کردیم وسپس فایل پروپوزالها توسط اقای نهاوندیان در نشست داووس برای معرفی فرصتهای سرمایه گذاری ایران ارائه شد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بارگانی تهران همچنین با یادآوری این مهم که کمیته خارجی در اتاق تشکیل شده که مسئولیت آن با دکتر جهانگیری به عنوان نائب رئیس اتاق است اذعان داشت: درکشورهای مختلف برای جلوگیری از خروج سرمایه ها درزمان بحران های اقتصادی بنیاد های بوجود می آید که این بنیاد ها را قوانین و مقررات کشور و تسهیلات سرمایه گذاری در داخل آن کشور تشکیل می دهد.
مقیمی افزود: امنیت خاطری که تاکنون از طرف دولت در بخش سرمایه گذاری بوده است انتظار می رود ادامه داشته باشد تا امنیت، اعتماد و دلبستگی برای سرمایه گذاری در کشور ایجاد شود. بسیاری کسب و کارهای سنتی، نوآورانه و فن آورانه در کشور وجود دارد که می شود با معرفی، سرمایه گذاری در آنها انجام شود. فرصتهای جدید بر منبای نیروی انسانی و سرمایه انسانی با تبحر و دانش آموخته دانشگاهی که الان ما بسیار داریم برای سرمایه گذاری ایجاد می گردد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بارگانی تهران ادامه داد: در جریان دیدار با علی اصغر محمدی مدیرکل امور ایرانیان قرار شد یک مجموعه سرمایه گذاری در اتاق تهران و سازمان سرمایه گذاری برای ایرانیان خارج از کشور ایجاد کنیم. در هفته بعد از تعطیلات عید یک نشستی رو برگزار می کنیم و چهارچوبی را مشخص می کنیم، در سایت اتاق تهران فضایی رو اختصاص خواهیم داد تا راه ارتباط دوسویه بین سرمایه گذاران با مسئولین مربوطه داشته باشیم تا جوابگوی سوالات آنها باشیم.
مقیمی همچنین تاکید کرد: یکسری قوانین مربوط به ایجاد کسب و کار جدید و توسعه کسب و کار وجود دارد، البته متاسفانه در شاخصه های بین المللی افت داشتیم و جایگاه کنونی مورد قبول نیست. این قوانین شروع کسب و کار موجود در کشور باید بطور مناسب اجرا شود و آیین نامه های مناسب هم وضع گردد، قابلیت تحول را ایجاد خواهد کرد.
عضو هیئت رئیسه اتاق بارگانی تهران درپایان افزود: امنیت سرمایه گذاری یعنی اگر کسی در کشور سرمایه گذاری کرد بتواند سود حاصل را به راحتی خارج کند و یا در جای دیگر سرمایه گذاری کند وازاین رود باید این امنیت وجود داشته باشد. وقتی این روزها صحبت از قانون ضبط اموال دو تابعیتی ها مطرح می شود و همه ایرانیان خارج از کشور هم دو تابعیتی هستند چه امنیتی برای ایرانی سرمایه گذار مقیم خارج از کشور بوجود خواهد آمد اینها باید واضح شود و امنیت ایجاد گردد تا سرمایه گذار وارد کشور شود.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
تحلیل اولیه از بخشنامهی انسداد حسابهای بانکی شرکتهای دولتی
شرکتها به جای فعالیت اقتصادی در حال بهرهخواری هستند و اولین نتیجهی این بخشنامه این است که بهرهخواری شرکتها متوقف میشود.
در ادامه بانکها نیاز به جذب نقدینگی جدید پیدا میکنند و سه راه خواهند داشت:
1) بازی پونزی را ادامه بدهند 2) افزایش سرمایه بدهند 3) دارایی بفروشند.
راه اول غیراقتصادی و پرریسک است. راه دوم معقول است اما با توجه به این قیمت سهام بانکها زیر 1000 ریال است غیرممکن است. راه سوم منجر به ترکیدن حباب قیمتی املاک خواهد شد.
اصلاحات اقتصادی دردآور است. اما وقتی همه دردش را تحمل کردهاند، چرا بهرهخواران و بدهکاران بخش مسکن دردش را تحمل نکنند؟ کاسبان، تولیدکنندگان و سهامداران متضرر شدهاند، مگر میشود بهرهخواران و بدهکاران مستغلات ضرر نکنند؟ این تقدیر اقتصادی است و راه گریزی از آن وجود ندارد.
بررسی من از اقتصاد امریکا که کارآترین اقتصاد جهان و مستقلترین نظام پولی را دارد نشان میدهد که آنها نیز همین کار را کردهاند. البته یک سری تفاوتهای ساختاری در اقتصاد ما وجود دارد که صرفاً ظاهر کار را تغییر میدهد اما در اصل موضوع تفاوتی ایجاد نمیکند.
کلیهی فعالان اقتصادی معتقدند که با این نرخهای سود بانکی بالا فعالیت اقتصادی توجیه ندارد.
در آینده ابتدا حباب قیمتی مسکن خواهد ترکید و معادل 50% رشد قبلی را اصلاح میکند. سپس نرخ سود بانکی کاهش مییابد و در ادامه اقتصاد ایران از درون به واسطهی مصرف داخلی و سرمایهگذاری داخلی رشد خوبی را تجربه خواهد کرد.
هیچ راهی وجود ندارد کسانی که در اوج قیمت مسکن با سفتهبازی خرید کردهاند ضرر نکنند، غیرممکن است، باید ضرر کنند.
در همایش دورنمای اقتصاد ایران رییس پژوهشکدهی بانکی رسماً از لفظ بازی پونزی در مورد بانکها استفاده کرد. در دانشگاه علامه نشستی در مورد بانکها و کسبوکارها بود که یحیی آل اسحاق گفت من فقط یک جمله میگویم: "وضع بانکها خیلی خرابه". دکتر تیمور رحمانی هم در همایش دورنمای اقتصاد ایران گفت: بانک مرکزی باید قطعاً نرخ سود رو پایین بیاورد ولی اول باید "طرح نجات بانکی" را اجرا کند. اخیراً هم محسن رضایی در نامهای به رییسجمهور گفته: "دولت باید با یک برنامهی نجات بانکی، پول ملت را آزاد کند."
به نظر میرسد بانکها ادغام میشوند و افزایش سرمایه میدهند و بخشی از پولهای مردم در مؤسسات هم برای چندین سال بدون سود بلوکه میشود. اما بانک مرکزی قبل از افزایش سرمایه بانکها را مجبور میکند داراییهای خود را بفروشند.
یک قانون مالیاتی جدید هم برای 28% مالیات بر اموال مازاد بانکها داریم. سالی 3% هم زیادتر میشود.
هر چه هست یک شوک منفی به بازار ملک خواهیم داشت.
یک ابلاغیه هم اخیراً به بیمهها شده که باید در 4 سال آینده نرخ سود بیمههای عمر و سرمایه را حداکثر به 10% برسانند.
محمد ماهیدشتی
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
جنگ تجاری چین و آمریکا بر همه دنیا اثر می گذارد
وزیر بازرگانی چین گفت که تیرگی روابط این کشور با آمریکا بر فعالیت صادرکنندگان و سرمایه گذاران در سراسر جهان تأثیر می گذارد.
به گزارش ایبِنا به نقل از رویترز، ژونگ شان در حاشیه نشست سالانه پارلمان چین اظهار داشت: جنگ تجاری چین و آمریکا به نفع هیچ یک از طرفین و مردمانشان نیست و هیچ مزیتی ندارد.
وی با اشاره به افزایش صادرات آمریکا به چین نسبت به صادرات چین به آمریکا در 10 سال گذشته، افزود: بسیاری از دوستان آمریکایی و غربی ما فکر می کنند که چین بدون آمریکا زنده نیست اما این نصف واقعیت است چون آمریکا نیز نمی تواند بدون چین به حیات خود ادامه دهد.
ژونگ همچنین خاطرنشان کرد که به دنبال دیدار با ولبر راس همتای آمریکایی خود است تا در خصوص از سرگیری مذاکرات تجاری آمریکا با چین و مکزیک با وی گفت و گو کند.
وی اظهار داشت: می دانم که آقای راس یک تاجر سرشناس و مذاکره کننده با تجربه ای است. چنین افرادی استراتژیک فکر می کنند.
وزیر بازرگانی چین در خصوص ریسک ها و ابهامات فراوانی که پیش روی تجارت خارجی این کشور وجود دارد نیز اضافه کرد: صادرات چین در ماه های ژانویه و فوریه 4 درصد نسبت به همین زمان در سال گذشته افزایش یافته است در حالیکه واردات 26.4 درصد کمتر شده است. بنابراین چین نیازمند بهبود سطح تقاضا هم در داخل و هم در خارج است.
این در حالی است که چشم انداز صادرات چین و دیگر اقتصادهای تجارت محور به دلیل نگرانی از سیاست های حمایت گرایانه آمریکا، در هاله ای از ابهام قرار دارد.
ژونگ همچنین در خصوص افزایش سرمایه گذاری های خارجی چین گفت: تعداد اندکی از شرکت های چینی اقدام به سرمایه گذاری های کورکورانه و غیرمنطقی در خارج از کشور می کنند. این گونه سرمایه گذاری ها مورد قبول نیست و دولت قصد دارد مقرراتی را در این زمینه وضع کند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
توزیع نامناسب نقدینگی
تازهترین گزارشی که بانک مرکزی از صورتهای مالی سیستم بانکی منتشر کرده نشان از ادامه روند روبه رشد نقدینگی دارد. بر این اساس در پایان دیماه امسال مجموعه نقدینگی از ۱۱۹۶ هزار میلیارد تومان عبور کرده که بیانگر رشد ۲۶ درصدی نسبت به دیماه سال گذشته است. این در حالیست که حجم نقدینگی در این دوره نسبت به پایان سال گذشته حدود 17.6 درصد رشد داشته و بالغ بر ۱۸۰ هزار میلیارد تومان افزایش دارد.
رشد نقدینگی در حالی اتفاق میافتد که چندی پیش رئیس کل بانک مرکزی در اظهاراتی اعلام کرده بود که در افزایش حجم و رشد ثبت شده نقدینگی، وجود تسهیلات و تکالیف اعتباری بیتاثیر نبوده است.
اما از مجموع ۱۱۹۶ هزار میلیاردی نقدینگی حدود ۱۵۰ هزار میلیارد مربوط به پول است که البته با رشد 10.4 درصدی نسبت به اسفندماه و 27.8 درصدی در مقایسه با دیماه سال گذشته همراه بود.
از سوی دیگر شبه پول که عمده آن را سپردههای بانکی تشکیل میدهد تا ۱۰۴۵ هزار میلیارد تومان از نقدینگی را تشکیل داده که با رشد بیش از ۲۵ درصدی نسبت به دیماه سال قبل است.
به گفته رئیس کل بانک مرکزی رشد نقدینگی یکی از مسائلی است که به عنوان هدف میانی برای سیاستگذار پولی در راستای دستیابی به هدف نهایی (تورم) مدنظر است و به دنبال رشد اقتصادی طبیعی است که شاهد رشد میزانی از نقدینگی باشیم با این حال همیشه رشد نقدینگی به معنی عدم نظارت بانک مرکزی نیست.
براساس آمارهای موجود میزان رشد نقدینگی از مرداد ۸۴ تا بهمن ۸۶ معادل ۱۰۴ بوده است. این رشد همچنین از مرداد ۹۲ تا بهمن ۹۴ بر اساس ارقام همگن نقدینگی ۷۵ درصد بوده است. یعنی طی دو سال ۷۵ درصد رشد نقدینگی وجود داشته است.
بهطور کلی رشد نقدینگی از مرداد ۹۲ تا بهمن ۹۴ معادل ۹۸ درصد بوده است. قربانی گفت: این رشد در حالی در دولت یازدهم رخداده که رشد نقدینگی در ابتدای دولت نهم بدون افزایش پوشش آماری ۱۰۴ درصد بوده است، بنابراین بازهم توصیه میکنم نگاه به رشد نقدینگی از این زاویه صحیح نیست.
نقدینگی سرگردان شد
اصغر مشبکی، استاد دانشگاه در این رابطه با اشاره به اینکه نقدینگی سرگردان شده است، گفت: اگرچه نقدینگی رشدی 17 درصدی داشته اما نسبت به دی ماه سال قبل که رشد نقدینگی 26 درصدی بوده این میزان کمتر شده است. وی توضیح میدهد البته بانک مرکزی برای کنترل میزان نقدینگی تاکنون خیلی تلاش کرده است. برای مثال سعی کرده جلوی هرگونه تسهیلات بین بانکی را بگیرد از طرفی بانکها را مجبور کرده برای کمبود نقدینگی به خود بانک مرکزی مراجعه کنند ولی به دلیل اینکه بانکها سود سپرده را پایین آوردهاند این نقدینگی از بانکها خارج شده و به دنبال معاملات واقعی و غیرواقعی سرگردان شده است.
این استاد دانشگاه ادامه میدهد مردم دیگر اعتمادی به سود سپردههای بانکی ندارند. به همین دلیل سرمایه خود را از بانکها خارج کردهاند. این سرمایه هنوز وارد مسکن نشده است از طرفی وضعیت آشفته بورس هم نشان از این دارد که سپردهها به سمت بورس نیز نرفته است.
مشبکی میگوید مساله دیگر این است که نقدینگی آنطور که باید و بهطور متناسب توزیع نشده است. بیش از 80 درصد این نقدینگی در دست دهک بالای جامعه یعنی ثروتمندان است که بر حفظ آن و عدم دسترسی دولت به آن هوشمندانه عمل میکنند همین دلیل دولت قادر نیست این میزان را از دهک بالا جمعآوری کند تنها کار دولت جمعآوری نقدینگی از دهکهای پایین جامعه است که دولت سعی دارد آن را از طریق گرفتن مالیات، تشویق به سرمایهگذاری در بخش خصوصی، جذب سرمایهها در بانکها و فعال کردن بورس و کسبوکارهای تولیدی جمعآوری کند. امید است بعد از عید بتوان اینها را با تلاش دولت جمع کرد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
شرایط ثبت نام در سامانه سهام عدالت
کلیه مشمولین که در دوره ده ساله اجرای طرح سهام عدالت از ابتدای سال ۸۵ تا پایان سال ۹۴ ثبت نام شده قطعی در تعاونیهای سهام عدالت شهرستانها بودهاند، میتوانند از سامانه www.sananese.ir ضمن کسب اطلاع از مشمول بودن، صورت وضعیت تسویه اقساط خود را مشاهده یا از آن نسخه چاپی تهیه کنند.
ورود به سامانه سهام عدالت مشروط به ورود کد ملی و برخی مشخصات هویتی در سامانه است و ضروت دارد این اطلاعات توسط شخص یا ولی، قیم و یا وکیل قانونی وی وارد سامانه شود.
همچنین درج شماره تلفن همراه معتبر در سامانه جهت برقراری تماس یا اطلاع رسانی سازمان خصوصی سازی الزامی است.
کلیه مشمولین که در دوره ده ساله اجرای طرح سهام عدالت از ابتدای سال ۸۵ تا پایان سال ۹۴ ثبت نام شده قطعی در تعاونیهای سهام عدالت شهرستانها بودهاند، میتوانند از طریق این سامانه ضمن کسب اطلاع از مشمول بودن، صورت وضعیت تسویه اقساط خود را مشاهده یا از ان نسخه چاپی تهیه کنند.
مشخصات هویتی کلیه مشمولین سهام عدالت تا دی ماه ۹۵ از طریق سازمان ثبت احوال کشور اخذ و به روز رسانی شده و ملاک اعلام وضعیت مشمولین و ارائه صورت تسویه اقساط است.
مشمولین سهام عدالت میتوانند از ۱۷ اسفند ماه تا پایان شهریور ماه ۹۶ پس از مشاهده صورت وضعیت تسویه اقساط خود، در خصوص باقیمانده ارزش سهام که به طور کامل تسویه نشده نسبت به مبلغی که تمایل به پرداخت داشته و ان را در سامانه تعیین میکنند، یک قبض پرداخت دارای شناسه واریز سامانه دریافت کند.
مشمولانی که در صورت وضعیت خود از تخفیف برخوردارند و فاقد قبض پرداخت هستند نیز نباید هیچ وجهیبه حساب دولت واریز کند.
به منظور تسهیل بهره برداری افراد از این سامانه رقم سمت راست کد ملی به عنوان عدد مجاز جهت مراجعه طی دوره ده روزه اول فعالیت آن به شرح زیر تعیین شده است؛
پرداختهای مشمولین فقط از طریق بانک ملی ایران صورت خواهد گرفت و مشمولین میتوانند مبلغ مدنظر خود را با استفاده از شناسه پرداخت و معادل مبلغ درج شده در قبض پرداخت که از سامانه دریافت می کنند پرداخت کنند.
پرداخت هرگونه وجه در خصوص سهام عدالت به جز از طریق بانک ملی ایران غیرقانونی است و تقاضا می شود مشمولین به طور اکید از پرداخت پول به هر روش دیگر اجتناب کنند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
سه چالش اقتصاد ایران در سال 96
یک اقتصاددان با تشریح سه چالش پیش روی اقتصاد ایران در سال ۹۶، چندین عامل را برای انحراف بودجه سال آینده ذکر و خاطرنشان کرد: احتمال رونق سفتهبازی و سوداگری در سال آينده بسيار بالا است.
به نقل از خبرگزاری مهر: یک اقتصاددان با تشریح سه چالش پیش روی اقتصاد ایران در سال ۹۶، چندین عامل را برای انحراف بودجه سال آینده ذکر و خاطرنشان کرد: احتمال رونق سفتهبازی و سوداگری در سال آینده بسیار بالا است.
مرتضی ایمانیراد سه چالش پیش روی اقتصاد ایران در سال ۹۶ را مورد اشاره قرار داد و گفت: به نظر میرسد سه چالش اساسی، پیش روی اقتصاد ایران در سال آینده وجود دارد و در صورتی که در تنظیم و تصویب بودجه به این چالشها توجه نشود، شوکهای جدی در سال آینده برای بودجه دولت بوجود خواهد آمد.
وی افزود: چالش اول این است که کماکان نوسانات در بازار جهانی بسیار بالا بوده و این بازارها بیثبات هستند و حتی به جایی که میبایست یا حداقل انتظار میرفت برسند، نرسیدهاند؛ بنابراین نه تنها این اهداف در سال ۲۰۱۶ محقق نمیشود، بلکه پیشبینی میشود در سال ۲۰۱۷ نیز این بازارها از مسیر تعیینشده خود خارج شوند و نوسانات در سال آینده میلادی نیز، تقریبا افزایش یابد. بر اساس همین نوسانات قیمتی، مقداری ناپایداری در قیمت نفت در سال ۲۰۱۷ که نه ماه آن نیز منطبق با سال ۹۶ است، بروز خواهد کرد و به نظر میرسد باید به این مساله توجه جدی شود.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: نکته دوم، چالش یکسانسازی نرخ ارز است که اجرای این سیاست در صورتی که بانک مرکزی به تعهد خود پایبند باشد و اجازه دهد که نیروهای بازار، قیمت را تعیین کنند، آنگاه به یک چالش بزرگ برای اقتصاد ایران تبدیل خواهد شد و احتمال اینکه خود پروژه یکسانسازی نرخ ارز بتواند نوسانات قابل توجهی را به اقتصاد ایران منتقل کند و بخش عمدهای از رسالتهای بودجه سال آینده را زیر سوال ببرد، وجود دارد؛ پس سیاست یکسانسازی نرخ ارز به راحتی میتواند روی بودجه تاثیرات قابل توجهی بگذارد و بودجه نیز البته میتواند این سیاست را تغییر دهد.
وی تصریح کرد: بنابراین ارتباط بین سیاست یکسانسازی نرخ ارز و بودجه، یکی از چالشهای اساسی است که به نظر میرسد در سال آینده باید به آن توجه کرد. البته یک مساله دیگر هم وجود دارد که عمدتا پیشبینی هم میشود؛ به این مفهوم که در صورتی که بانک مرکزی در بازار ارز دخالت مستقیم نکند، احتمال اینکه نرخ ارز رو به افزایش رود، زیاد است و در این شرایط، ممکن است مقادیری که با آن بودجه بسته میشود، دچار تغییرات اساسی شده و به دستاورد مهمی که دولت در سال ۹۵ به دست آورده و به عنوان رسالت سال ۹۶ در نظر گرفته است، دست نیابد.
ایمانیراد گفت: نوسانات بالا در نرخ ارز، نابسامانی در نظام قیمتها ایجاد خواهد کرد و این امر، موجب میشود که مقادیر بودجه از میزانهای پیشبینی شده، انحراف یابد. مساله سوم این است که بودجه سال ۹۴ در یک شرایط سخت بسته شد و در سال ۹۵ نیز، در شرایطی که هنوز تحرک قابل توجهی در بخشهای مختلف اقتصادی داده نشده، شکل گرفت و پیشبینی میشود که در سال ۹۶ این تحرک بیشتر شود و البته، اگر این تحرک از طریق افزایش تقاضای واقعی، ممکن است چالش بالا رفتن قیمتها را برای اقتصاد ایران ایجاد کند و این چالش هم جدی خواهد بود.
این اقتصاددان خاطرنشان کرد: در این صورت نمیتوان انتظار داشت در سال ۹۶، نرخ تورم تکرقمی باقی مانده و پایین بماند؛ در هر حال اگر این دو اتفاق در اقتصاد ایران رخ دهد و تقاضای واقعی بالا رفته و شاهد انتقال منابع بانکها از سپردههای غیردیداری به سمت دیداری باشیم، فشار روی تورم را بالا خواهد برد و اگر این اتفاق رخ ندهد هم، ممکن است تلاطمات سیاسی ایجاد شود و قیمت نفت پایین آید، در این صورت است که احتمال اینکه سوداگری و سفتهبازی در اقتصاد ایران شکل گیرد، بسیار بالا است.
ایمانیراد ادامه داد: در این شرایط، بودجه نمیتواند عملکرد واقعی خود را داشته باشد؛ به این معنا که بودجه در تلاطم اقتصاد ایران قرار میگیرد و البته تقاضای سفتهبازی و سوداگری در سال آینده رو به افزایش خواهد گذاشت و بودجه در سال ۹۶، بسیار سخت به اهداف خود میرسد. از سوی دیگر، اگر تقاضای واقعی در سال ۹۶ افزایش یابد و سفتهبازی شکل نگیرد، طبیعی است که چالش رشد اقتصادی و اثر آن بر نرخ تورم، حتما به عنوان یک چالش اساسی در اقتصاد ایران در سال ۹۶ مطرح خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به ویژگیهای مثبت بخشنامه بودجه سال آینده خاطرنشان کرد: با ابلاغ بخشنامه بودجه سال ۹۶ کل کشور از سوی رئیس جمهور، خطوطی که در بودجه سال آینده باید از سوی دستگاههای اجرایی مورد توجه قرار گیرد، اعلام شد؛ اما باید توجه داشت که بخشنامه بودجه، تنها یک دستورالعمل است و خود بودجه نیست، بنابراین خطوطی که در بودجه سال ۹۶ باید دنبال شود، به صورت بخشنامه از سوی ریاست جمهوری به دستگاههای اجرایی ابلاغ شده است.
به گفته ایمانیراد، اولین نکتهای را که در مورد بخشنامه سال ۹۶ میتوان گفت آن است که این بخشنامه بسیار واقعبینانه نوشته شده و یکی از ویژگیهای بسیار متمایز آن هم، این است که به طور مشخص، به مشکلات موجود در سطح اقتصاد کشور که به نوعی بودجه با آنها درگیر است، پرداخته و این از نقاط قوت بخشنامه است.
وی اظهار داشت: عدم وابستگی دولت به بانک مرکزی در سال۹۶، یکی از موارد کلیدی در اقتصاد ایران است؛ ضمن اینکه بخشنامه به مساله بدهیهای دولت و عدم افزایش آن و در نتیجه توسعه مجدد بازار بدهی در کشور اشاره کرده که خود مساله مهمی است. در عین حال بخشنامه به نرخ یکسان ارز در سال ۹۶ اشاره دارد که این خود یکی از اتفاقاتی است که باید انجام شود. وقتی بودجه قرار است بر اساس نرخ یکسان ارز یا به عبارت دیگر سیاست شناور ارزی تنظیم شود، طبیعی است که پیشبینی میشود سال آینده نرخ شناور ارز را به شکل مدیریتشده داشته باشیم.
این اقتصاددان ادامه داد: از طرف دیگر، سه رسالت در بخشنامه بودجه پیشبینی شده که یکی از آنها ثبات اقتصادی است و یکی از دستاوردهایی به شمار میرود که باید برای سال ۹۶ حفظ شود؛ دیگر رسالت بودجه، تثبیت دستاوردهای کاهش تورم و نگه داشتن نرخ آن حتیالامکان حول و حوش ۱۰ درصد است؛ اگرچه به نظر میرسد دولت در صدد است نرخ تورم را در سال آینده، یک رقمی نگاه دارد و از بودجه نیز به عنوان یک ابزار اقتصادی بهره گیرد.
ایمانیراد، رسالت سوم بودجه سال ۹۶ کل کشور را رشد اقتصادی دانست و خاطرنشان کرد: این رسالت به خوبی در بخشنامه بودجه سال آینده در نظر گرفته شده است؛ ولی نکتهای که وجود دارد آن است که بخشنامه بودجه، یکسری عبارت است و باید دید در گیر و دار حوزههای قدرت، کمیسیونهای مجلس و صحن علنی چه سرنوشتی پیدا میکند؛ ضمن اینکه اولویتگذاری بر اساس تخصیص منابع بودجه است که مشخص میکند این بودجه در چه سطح و شدتی، بر روی متغیرهای اقتصادی اثرگذار است.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
چرا باید برای توسعه یک استارتاپ از شتابدهنده کمک گرفت؟
1 استفاده از تجربیات دیگران:
برای یاد گیری راهی بهتر از آزمون و شکست هم وجود دارد و آن استفاده از تجربه ی کسانی ایست که این مسیر را طی کرده اند و تخصص این کار را دارا میباشند.
در سال ۲۰۱۳ نظر سنجی توسط MicroMentor ( یک سازمان کسب و کار مربیگری خصوصی ) کسب و کار های منتوری در آمد خود را ۸۳ ٪ افزایش داده بودند در حال که برای کسانی که منتور نداشتند این رقم ۱۶ ٪ بود که این در طول یک دوره از سال بود .
در شتابدهنده تعداد زیادی از افراد حضور دارند که در تلاشند با در اختیار قرار دادن تجربیات خود موجبات موفقیت شما را فراهم کنند.و علاوه بر تجربیات افراد موفق , تیم ها در شتابدهنده در کنار هم از موفقیت ها و شکست ها و تجربیات یکدیگر نیز می آموزند.
2 آموزش:
بخش مهمی از وظایف شتابدهنده آموزش فشرده مسایلی به تیم هاست که در کسب و کار خود به آن نیاز دارند و اگر بخواهند خود به تنهایی یاد بگیرند احتیاج به صرف انرژی و وقت زیاد دارد و حتی میتوان گفت تشخیص مسایل ضروری از غیر ضروری میتواند چالشی باشد.
بخش مهمی از موفقیت یک استارتاپ را مباحث کسب و کار مثل استراتژی ورود به بازار، شناخت مشتری، سنجش بازار، اعتبارسنجی ایده و جریان درآمدی تشکیل میدهد که اغلب به علت فنی بودن بنیان گذاران به این بخش توجه ویژه ای نمیشود و بخش کسب و کار یک استارتاپ معمولا از ضعف فاحشی برخوردار است. یک شتابدهنده خوب میتواند با توجه به امکانات و ارزش های متفاوتی این بخش از ضعف یک استارتاپ را پوشش دهد.
3 فشردگی برنامه به شرکت های نوپا اجازه می دهد که واقعا ایده خود را تهیه کنند:
هرکدام از ما تجربه کرده ایم که تصمیم به انجام کاری میگیریم ولی در حین عمل به هر دلیل سست شده و رها میکنیم و حتی اگر رها هم نکنیم با جدیت قبل در زمان مناسب انجام ندهیم. شتابدهنده با حضور و حمایت خود مانع از این اتفاق میشود.
4 استفاده از حمایت شتابدهنده در برقراری ارتباط با مراکز دیگر: ارتباطات و شبکه گسترده از دیگر نیاز های استارتاپ ها در مراحل اولیه است که این نیاز به خوبی توسط یک شتابدهنده میتواند تامین شود.
5 فضای کاری مناسب و شاد:
فضای کاری اشتراکی از دیگر امکانات در طول دوره شتابدهی است، استارتاپ ها میتوانند از محیط کاری مناسب که منجر به افزایش خلاقیت و بهرهوری میشود استفاده کنند و در این محیط در کنار سایر تیم ها چالش های متفاوت و مهمی را تجربه کنند و از ریسک های متفاوت کسب و کار مطلع شوند.
6 سرمایه اولیه برای بقا و رشد و استارتاپ :سرمایه اولیه یکی از نیازات مهم استارتاپ است که توسط شتابدهنده به خوبی براورده خواهد شد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
چهار ربع نقدینگی رابرت کیوساکی
ربع های نقدینگی چیستند ؟ اکثر افراد جامعه صرف نظر از شغل و کسب و کاری که دارند اغلب با مشکلات مختلف مالی دست به گریبان هستند. و ما تمام کسب و کار ها را بر اساس نوع نگرش صاحبان آن به چهار قسمت تقسیم کرده ایم:
ربع اول Employee یا ربع کارمندی :
افراد شاغل در این گروه به دنبال شغل دائمی و مطمئن با در آمدی متوسط ولی مستمر میباشند ، این دسته از افراد همیشه در حال کار کردن برای دیگران هستند و به ازای میزان کارکردشان دستمزد دریافت میکنند.
این گروه سعی میکنند با بیشتر یا بهتر کار کردنشان درآمدشان را افزایش دهند.
ارزش اصلی این گروه امنیت میباشد ، امنیت در کار ، امنیت در درآمد ، امنیت در دوران بازنشستگی.
ربع دوم Small business dh کسب و کار کوچک :
افراد شاغل در این دسته صاحبان مشاغل خویش فرما و کوچک میباشند ، صاحبان فروشگا ها ، موسسات کوچک ، خرده فروشان و ...
این افراد بر اساس آرمان ها و ارزشهای خود میگویند : اگر میخواهی کاری درست انجام شود خودت انجامش بده و بر این اساس سعی دارند همیشه کار را مستقل انجام دهند. در این گروه بیشترین مسئولیتها بر دوش صاحبان کسب و کار میباشد و کیفیت کار بر اساس میزان توانایی فردی آنهاست.
ارزش این افراد حفظ درآمد متوسط در کسب و کار میباشد.
ربع سوم Big business یا کسب و کار بزرگ :
افرادی مثل بیل گیتس ، این گروه سعی دارند با راه اندازی بنگاهها ، شرکتها ، و موسسات بزرگ به درآمدی ایده آل برسند ، افراد مدیر در این گروه حداقل ۵۰۰ کارمند را در خدمت شرکت خود دارند و سعی میکنند با استفاده از تعدادی افراد خبره ، توانمند و با تجربه کارهای شرکت خود را انجام دهند و به صورت گروهی به درآمدی بالا برسند.
شعار افراد این گروه این است : سیستم مناسب ، شبکه کار گروهی قوی ، استفاده از باهوش ترین و بهترین افراد ، دقیقا بر خلاف گروه دوم که میخواهند خودشان همه کارها را انجام دهند.
ربع چهارم Investorُs یا گروه سرمایه گذاران :
افراد مربوط به این گروه با شناسایی بازارها ، مطالعات دقیق ، معاملات ، تغیرات بازار ، بورسها و با سرمایه گذاریهای کوچک و بزرگ سعی میکنند از پولشان بهترین استفاده را میکنند. این گروه سعی دارند از پول ، پول بسازند.
این گروه بر این باورند : سرمایه گذاری مناسب و به موقع مساوی است با سود بالا و باورنکردنی.
دسته چهارم از پول بیشترین استفاده را میبردند ، دسته سوم از افراد و کار گروهی بیشترین سود را میبردند اما دسته اول و دوم در خدمت این دو گروه هستند.
تفاوت اصلی سمت را ست و چپ؟
سمت چپ: تلاش میکنند تا با کار سخت درآمدی مناسب داشته باشند ، درآمدی همراه با امنیت ، آنها میکوشند تا از طریق کار بیشتر درآمد خود را افزایش دهند.
سمت راست: آنها منظورشان از درآمد چیز دیگریست، آنها سعی میکنند با کار و تلاش به استقلال مالی برسند ، آنها به دنبال آزادی مالی هستند و نمیخواهند تا آخر عمر خود را درگیر شغلی خاص کنند و تا آخر عمر در حال کار کردن باشند.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
پارادیگما؛ پدیده ای که باعث کوری و تحلیل و تصمیم اشتباه می شود
قبل از آن که مفهوم پارادیگما را با هم مرور کنیم بگذارید یک داستان معروف را یک بار دیگر با هم مرور کنیم: گروهی از محققان پنج میمون را در قفسی گذاشتند و در وسط قفس یک نردبان که بالای آن مقداری موز گذاشته شده بود قرار دادند. هربار که میمونی از نردبان بالا رفت، دانشمندان میمون های دیگر را با دوش آب سرد خیس کردند. پس از مدتی، هر میمون که از نردبان بالا رفت میمون های دیگر میمونی را که از نردبان بالا رفته بود را کتک زدند. پس از مدتی، هیچ میمونی دیگر جرات اینکه از نردبان بالا رود را نداشت، گرچه وسوسه او بسیار عمیق بود.
محققان تصمیم گرفتند یکی از میمون ها را با میمون جدیدی عوض کنند. میمون تازه اولین کاری که می کند به سمت موز از نردبان بالا می رود. ولی ناگهان بقیه میمون ها روی او می ریزند و او را محکم کتک می زنند
پس از چند بار کتک خوردن، میمون تازه وارد فرامی گیرد که نبایستی از نردبان بالا برود، اما هرگز نمیداند چرا؟
میمون دوم جایگزین می شود و همان وضع ادامه می یابد. میمون اول هم در کتک زدن میمون دوم همکاری می کند. میمون سوم جایگزین می شود و همان وضع کتک زدن ادامه میابد. میمون چهارم جایگزین می شود و همچنان کتک زدن هر میمونی که از نردبان بالا می رود ادامه دارد. میمون پنجم هم جایگزین می شود و کتک زدن و کتک خوردن همچنان ادامی میابد.
حالا آنچه مانده میمون های جدیدی هستند که حتی هیچکدامشان دوش آب سرد را هرگز تجربه نکرده اند، ولی همچنان هر میمونی که از نردبان بالا می رود را کتک می زنند. اگر ممکن بود از میمون ها پرسش شود چرا آنانی را که از نردبان بالا میروند را کتک می زنند، جواب می توانست این باشد: من نمیدانم، همه همین کار را می کنند. جمله ای که متاسفانه برای همه ما آشناست!
تحلیل راهبردی:
مفهوم پارادیگما (واژه ای یونانی که در انگلیسی پارادایم خوانده می شود) می تواند داستان بالا را توضیح دهد: هر فرد یا جامعه ای «واقعیات» پیرامون خود را در چارچوب مفروضات، پیش دانسته ها و پیش فرض های خود درک و تحلیل می کند.
پارادایم یک مجموعه از باورها و پیش فرض ها و ارزش هاست که ممکن است زمانی به یک دلیل منطقی بوجود آمده باشند اما به دلایل غیرمنطقی ته نشین شده باشند و سپس از طریق آموزش های رسمی و غیررسمی آنقدر تکرار می شوند که برای ما به صورت چارچوبهایی «بدیهی» در میآیند.
به احتمال خیلی زیاد پارادایم ها در زمان شکل گیری به خاطر این که موفق بوده اند و یک مساله را به خوبی حل کرده اند (جلوگیری از آب سرد) در ذهن ما پایدار می شوند اما زمانی که یک پارادایم شکل گرفت همچنان در ذهن ما باقی می ماند ولو اینکه دیگر کارآمد نباشد. چرا؟ چون تبدیل به پیش فرض های بدیهی شده است.
پارادایم ها باعث می شوند که ما کور شویم! بگذارید مثال بزنم. زمانی که شرکت معروف آمازون (که آن موقع یک کسب وکار نوپا و ناشناخته بود) ادعا کرد که می خواهد بزرگ ترین کتاب فروشی آنلاین دنیا شود رقبای سنتی او خندیدند و برخی نیز رسما در روزنامه ها گفتند که آرزو بر جوانان عیب نیست. اما بعدها به شدت تنبیه شدند! چرا؟ چون پارادایم قبلی کاملا چشم های آنان را بسته بود.
✍️دکتر مجتبی لشکربلوکی
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
ای تی اف (ETF)یا صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس چیست؟
یک ETF درواقع «صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس» است، سهام صندوق هایی که معمولاً در انواع مختلف دارایی ها با نسب گوناگون سرمایه گذاری میکنند. (وجه نقد، اوراق مشارکت، سهام و سایر دارایی ها) ETFها سهامی توزیع میکنند که در بورس معامله میشوند و نقدینگی و شفافیت قیمت نسبتاً بالایی دارند.
"ای تی اف" هایی وجود دارند که در تمام انواع دارایی ها نظیر سهام بورسی، اوراق مشارکت، بازار املاک و سایر دارایی ها پخش شدهاند. بعضی از این صندوق ها (ETF) شاخص های وسیعی را پوشش میدهند و بعضی دیگر بر بخشهای خاصی از یک کلاس دارایی، همچون سهام شرکت هایی خاص در یک صنعت یا اوراق مشارکت بلندمدت تمرکز دارند.
«ای تی اف» ها معمولاً در سبد خود سهام و دارایی های متنوعی دارند که به سرمایه گذاران این امکان را میدهد به این مجموعه متنوع از سرمایه گذاری ها به آسانی خرید سهام یک شرکت و با هزینه کمتر دسترسی داشته باشند.
چرا خرید ETF یا صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس مزایای بهتری دارد؟
«ای تی اف» ها مزایای زیادی برای سرمایه گذاران به ارمغان میآورند. چون بیشتر آنها به شکل منفعل مدیریت میشوند، معمولاً هزینه های کمتری نسبت به سرمایه گذاری در صندوق های دیگر دارند، درنتیجه هزینه های صندوق کمتر شده و پول بیشتری برای سرمایه گذاری برای شما باقی میماند. از طرفی ETF ها به خوبی متنوع سازی شدهاند و به شما این اجازه را میدهد تا یک پرتفوی با متنوع سازی خوب را فقط با سرمایه گذاری در چند ETF بسازید. این صندوق ها همچنین ازنظر مالیاتی کارآمدتر از سایر انواع سرمایه گذاری ها هستند که این کار به پس انداز شدن پول شما نیز کمک میکند. ETF ها به شکل روزانه دچار نوسان ارزش میشوند، درست مثل سهام. این صندوق ها (ETFها) میتوانند از طریق افزایش قیمت و در بعضی موارد با توزیع سود به شکل سود سهام، با افزایش ارزش همراه شوند (به عبارتی ارزش صندوق بالا میرود).
آیا سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری قابل معامله در بورس یا ETF مفید است؟
شما میتوانید از این صندوقها برای ساخت یک پرتفوی سرمایه گذاری متنوع سازی شده که با اهداف سرمایه گذاری، ریسک پذیری و افق زمانی سرمایه گذاری تان همخوانی دارد استفاده کنید. بر سر استراتژی تخصیص دارایی خود به توافق برسید و تصمیم بگیرید که چه مقدار در انواع دارایی مختلف سرمایه گذاری نکنید. بهتر است با انتخاب ETF هایی که همبستگی کمتری با هم دارند، متنوع سازی خود را گستردهتر کنید.
منبع: مدیرمالی
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
چهار ریسک در کمین اقتصاد جهان
طبق گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی (OECD)، اقتصاد جهان در چند سال آینده شاهد رشد ملایمی خواهد بود اما بیثباتی مالی و سیاسی ممکن است در روند مذکور اختلال ایجاد کند.
به گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در دورنمای اقتصادی موقتی که هفته جاری اعلام کرد: پیشبینی میشود رشد تولید ناخالص داخلی جهانی از حدود سه درصد در سال ۲۰۱۶ که ضعیفترین نرخ رشد از سال ۲۰۰۹ بوده است، افزایش پیدا کند و به 3/3 درصد در سال ۲۰۱۷ و حدود 5/3 درصد در سال ۲۰۱۸ صعود کند.
با این همه این سازمان هشدار داد عدم ارتباط میان بازارهای مالی و عوامل بنیادین، نوسان بازار، آسیبپذیریهای مالی و ابهامات سیاسی ممکن است این رشد را از مسیرش منحرف کند.
عوامل بنیادین متزلزل
طبق گزارش سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، با وجود رشد بزرگ نرخهای بهره اسمی و در حالی که انتظارات رشد تولید ناخالص داخلی واقعی و اسمی بلندمدت بر مبنای پیشبینیهای جمعی تغییر چندانی نکرده، ارزش معاملات سهام در بسیاری از بازارهای بزرگ طی شش ماه اخیر افزایش قابل توجهی پیدا کرده است.
شاخص S&P500 از سپتامبر بیش از هشت درصد رشد کرده اما اخیرا نشانههای هشداردهندهای را بروز داده است. کاهش حجم معاملات، عدم تطبیق میان انتظارات نوسان و ابهام اقتصادی و سیر یکنواخت بازده در میان نشانههایی هستند که از نزدیک بودن پایان صعود بازار سهام حکایت دارند.
نوسان نرخ مبادله ارزی
طبق هشدار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، انتظارات بازار مالی نشان میدهد که اختلاف قابلتوجهی در نرخهای بهره کوتاهمدت میان اقتصادهای توسعهیافته بزرگ در چند سال آینده ایجاد خواهد شد. این مساله ریسک تنشها و نوسان بازار مالی به ویژه در نرخهای مبادلات ارزی را مطرح میکند که ممکن است به بیثباتی مالی گستردهتر منتهی شود.
قوی شدن ارزش دلار آمریکا که به دلیل انتظارات برای رشد اقتصادی بالاتر و افزایش متعدد نرخهای بهره بوده، ریسکهای متوجه اقتصادهای نوظهور را بارز کرده است. بسیاری از ناظران بازار حتی نسبت به تکرار سال ۲۰۱۳ که طی آن تحکیم سیاست پولی بانک مرکزی آمریکا موجب خروج سرمایه از اقتصادهای نوظهور شد، نگران هستند.
آسیبپذیریهای مالی
طبق دورنمای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی، آسیبپذیریهای مالی قابل توجه ناشی از اتکای بیش از حد به سیاست پولی در سالهای اخیر هستند که به نرخهای بهره فوقالعاده پایین برای یک مدت طولانی منتهی شده و سطح بدهی در بعضی از کشورها را افزایش داده و قیمت داراییها را بالا برده است.
صندوق بینالمللی پول در اکتبر اعلام کرد بار بدهی جهان به بالاترین سطح همه زمانها رسیده و بیل گراس، سرمایهگذار افسانهای هشدار داده که آمریکا در یک تله بدهی گیر افتاده که توسط بانک مرکزی این کشور ایجاد شده است.
ابهام سیاسی
سازمان توسعه و همکاری اقتصادی در این گزارش تاکید کرده است که کاهش اعتماد به دولتهای ملی و اعتماد کمتر رایدهندگان به سیستمهای سیاسی بسیاری از کشورها، ممکن است دنبال کردن و اجرای پایدار برنامههای سیاستی برای دستیابی به رشد اقتصادی جامع و قوی را برای دولتها دشوارتر کند.
ابهام نسبت به سیاست اقتصادی از زمان رای انگلیس برای خروج از عضویت اتحادیه اروپا (برگزیت) و انتخابات آمریکا جهش قابل ملاحظهای پیدا کرده است، اما بازارها با نادیده گرفتن ریسکهای احتمالی، صعود کردهاند. انتخابات آتی در کشورهای فرانسه، آلمان و هلند ریسکی را برای ظهور پوپولیسم در اروپا به وجود آورده است.
براساس گزارش بیزنس اینسایدر، لازم است به این نکته توجه کرد که دورنمای رشد مورد پیشبینی سازمان توسعه و همکاری اقتصادی همچنان کمتر از سطح پیش از بحران است. در حالی که رشد اندک مورد استقبال است اما رشد تولید ناخالص داخلی جهانی همچنان پایینتر از متوسط حدود چهار درصد در دو دهه منتهی به بحران باقی مانده است.
روزنامه جهان صنعت
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
آيا اقتصاد ايران در مسير ميرا شدن قرار دارد ؟
اقتصاد ايران در حالى سال ١٣٩٥ را با نرخ رشد قابل توجه نزديك به ٧ درصد پشت سر مى گذارد كه اكثر پيش بينى ها درباره نرخ رشد اقتصاد ايران براى سال ١٣٩٦، نرخ رشد اقتصاد كشور در سال آينده به نسبت به امسال را كاهنده پيش بينى مى كنند و مراكز مختلف پيش بينى از جمله موسسه بامداد نرخ رشد اقتصادى سال آينده را بين ٣.٨ تا ٥ درصد پيش بينى كرده اند. اما سوال اساسي در اين باره اين است كه چرا ايران نرخ رشد اقتصادى پايدار را تجربه نمى كند و چرا كماكان در يك اقتصاد نوسانى و واكنشي گرفتار هستيم ؟
واقعيت اين است كه همانطور كه پيش تر در تحليل هاى مختلفى بيان شده است نرخ رشد اقتصادى ايران در سال ١٣٩٥ نرخ رشدى برون زا و سياسي بود و واكنشي بود به برداشته شدن تحريم هاى هسته اى بويژه تحريم هاى نفتى و تلاش در جهت استفاده از ظرفيت هاى خالى اقتصاد ايران . بررسى ها نشان مى دهد با آنكه اقتصاد ايران در سال آينده يك شيفت در موتور نرخ رشد اقتصادى از بخش نفتى به بخش غيرنفتى خواهد داشت اما كماكان نرخ رشد اقتصادى ايران ناشي از تلاش در جهت پركردن ظرفيت هاى خالى ايجاد شده در سالهاى گذشته است و به همين دليل است كه به مرور و با پر شدن اين ظرفيت هاى خالى، مى توان نرخ رشد اقتصاد ايران را در سالهاى ١٣٩٦ و ١٣٩٧ را كاهشي پيش بينى كرد . شاهد قوى اقتصادى براى اين ادعا نيز نرخ رشد تشكيل سرمايه ثابت ناخالص در طى نه ماه امسال است كه در حالى كه كشور ٧.٢ درصد نرخ رشد را تجربه كرده است ، نرخ رشد تشكيل سرمايه ثابت در كشور منفى ٤ درصد بوده است .
به بيان ساده اقتصاد ايران در حالى نرخ رشد بالاى ٧ درصد را در سال ١٣٩٥ تجربه كرده است كه نرخ رشد سرمايه گذارى در كشور منفى ٤ درصد بوده است و اين نكته پراهميت بيانگر اين نكته است كه با پر شد ظرفيت هاى خالى اقتصاد ايران در صورت شكل نگرفتن موج گسترده سرمايه گذارى داخلى و عمدتا خارجى در طى سالهاى آينده، دوباره شاهد كاهش تدريجى نرخ رشد و ميرا شدن اقتصاد ايران خواهيم بود .
درباره مهمترين موانع سرمايه گذارى هاى گسترده در كشور مى توان گفت كه اصولا سرمايه گذارى ها از ٤ طريق در كشور ايجاد مى شود كه هر ٤ طريق سرمايه گذارى كلان اقتصادى در ايران در شرايط فعلى با موانع جدى رو به رو هستند :
سرمايه گذارى خانوار : آمارها نشان مى دهد كه درآمد حقيقى - تورم در رفته -خانوارهاى ايرانى از سال ١٣٨٦ به بعد مرتبا كاهش يافته است و اين امر در مرتبه بعد منجر به كاهش پس اندازهاى خانوار ايران شده است . كاهش مرتب پس اندازهاى خانوار، امكان انباشت پس انداز كل و افزايش سرمايه گذارى ها از اين طريق را سلب كرده است .
سرمايه گذارى هاى دولتى : كاهش شديد قيمت جهانى نفت و بزرگ شدن هزينه هاى جارى كشور و ساختار بيمار بودجه نويسي دولتها در سالهاى گذشته و كسرى بودجه هاى گسترده ، چندين سال است كه توان دولت در ايجاد موج تازه سرمايه گذارى را كاسته است . كاهش شديد درآمدهاى نفتى دولت و بدهى سنگين دولت به بخش هاى مختلف اقتصاد ايران و هزينه هاى بالاى دولت ، عملا دولت را از گزينه هاى ممكن براى ايجاد موج تازه سرمايه گذارى در كشور خارج كرده است .
سرمايه گذارى خارجى : واقعيت اين است كه پارادايم سياسي حاكم بر كشور بصورت بنيادين با سرمايه گذارى خارجى در تضاد است . اصولا اگر كشورى به دنبال جذب سرمايه گذارى خارجى و بويژه سرمايه گذارى مستقيم خارجى باشد، مدل تعاملش با جهان بايد به گونه ديگرى باشد . نمى شد شما نظم حاكم بر اقتصاد و سياست جهان را قبول نداشته باشيد و با جهان و منطقه خود در تنش باشيد و همزمان اميد به جذب سرمايه گذارى قابل قبول و واقعى و نه شعارى خارجى داشته باشيد .
سرمايه گذارى بانك ها : بحران شبكه بانكى كه ريشه در نارسايي پارادايم حكمرانى اقتصادى كشور دارد، ديگر توانى براى ايجاد موج سرمايه گذارى تازه در اقتصاد ندارد و در اقتصادى كه نزديك به ٩٠ درصد تامين مالى بنگاه هاى آن از طريق شبكه بانكى تامين مى شود، شبكه بانكى بيمار به جاى ايجاد موج سرمايه گذارى تازه ، تنها مى تواند همانند سياهچاله اى همه اقتصاد را با خود به زير بكشد .
در پايان مى توان گفت در صورت عدم تغيير پارادايم حكمرانى سياسي و اقتصادى كشور در طى سالهاى آينده، عليرغم انتخاب هر رييس جمهورى در انتخابات رياست جمهورى سال آينده و با وجود رشد اقتصادى بالاى سال ١٣٩٥، اقتصاد ايران در مسير كاهشى و ميرا شدن قرار دارد و اين واقعيت تلخى است كه ديگر تغيير و برنامه هاى اصلاح اقتصادى نمى تواند از ميرا شدن اقتصاد ايران جلوگيري كند و اقتصاد ايران براى رسيدن به رشد اقتصادى پايدار در طى سالهاى آينده، در سطح حكمرانى نياز به يك تحول و پارادايم شيفت و تغيير نگاه بنيادين به جهان و اقتصاد دارد.
سيامك قاسمى/موسسه مطالعات بامداد
بيستم اسفند ١٣٩٥
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
شش پروژه پرداخت بدون تماس دست (Hands Free)
مفهوم پرداخت بدون تماس دست، در مورد کاربریهای خاص مانند اوبر و شرکتهای به کار میرود که تلاش کردهاند تجربه پرداخت بدون تماس دست را برای تمام خریدهای خرد ایجاد کنند.در همین راستا 6 پروژه پرداخت بدون تماس دست را به شما معرفی میکنیم.
1. گوگل هندزفری (Google Hands Free)
گوگل هندزفری که اخیراً تعطیل شد ترکیبی از چندین فناوری پرداخت موبایل بود. این فناوری متکی بر بلوتوث، وای فای و مکانیاب بود تا حضور مشتری در یک فروشگاه را تشخیص دهد و پرداخت را آغاز کند. مشتری جهت تائید، تصویری را بارگذاری میکرد و حرف اول نام و نام خانوادگی خود را وارد میکرد.
2. ویو شیدز (WaveShades)
ویزا در حال آزمایش روند گنجاندن پرداختهای بدون تماس دست ، توسط عینکهای آفتابی است. این پروژه به معنای واقعی بی تماس نیست؛ کاربران باید عینک آفتابی خود را بردارند و با آن به خوانشگر ضربه بزنند؛ اما این کار ضرورت استفاده از روندهای دستی مانند دسترسی به کیف پول را از بین میبرد.
3. عینک گوگل
فکر ابتدایی دیگر برای پرداخت به کمک عینک ، برنامه عینک گوگل بود. باآنکه گوگل هرگز بهصورت رسمی گوگل والت یا اندروید پی را وارد عینک بدفرجام خود نکرد، توسعهدهندگان آن با اندیشه استفاده از دوربین داخلی عینک گوگل برای خوانش کدهای دوبعدی و دسترسی به کیف پولهای بیت کوین بازی کردند.
4. اسکوئر والت (Square Wallet)
استراتژی اولیه اسکوئر یک کیف پول موبایل برای مصرفکنندگان بود که در رابطه با فروشندگان اسکوئر کار میکرد. این فکر مکرراً کنار گذاشته و اجرا شد و تجسم عینی آن تجربهای بدون تماس دست بود که کاربران کیف پول اسکوئر از یک برنامه برای مطلع کردن فروشندگان از حضور خود استفاده میکنند. سپس جهت تائید، فروشنده تصویری از خریدار دریافت میکند.
5. فیس آی دی پی پل (PayPal Face ID)
پی پل نیز با مدلی مشابه کیف پول اسکوئر وارد حوزه پرداختهای بدون تماس دست شد. کیف پول مبتنی بر ابر پی پل از مشتریان درخواست میکرد از طریق یک برنامه، تصویر خود را برای فروشنده مربوطه ارسال کنند.
6. ادز وری چیپ (ADS VeriChip)
«راهحلهای کاربردی دیجیتال وری چیپ» سال 2002 وارد بازار شد و وعده داد که بتواند بهصورت وایرلس اطلاعات شناسایی مشتری را از تراشهای بهقدر دانه برنج که در زیر پوست او جای گرفته، منتقل کند. یکی از کاربردهای مدنظر شرکت، پرداخت بود و مستر کارد مختصراً به این ایده پرداخته است
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
رييس جمهور موفق
چه تخصصى بايد داشته باشد؟
اقتصاددان، حقوقدان، تکنوکرات، دیپلمات، فرمانده نظامى، مدير پروژه؟ كدام تخصص مى تواند باعث شود يك رييس جمهور كارنامه موفقى از خود به يادگار بگذارد؟ شاید بتوان مثالی آورد که رئیسجمهوری با يكى از اين تخصصها موفق بوده باشد اما با يك بررسی دقيق مى توان نتيجه گرفت آنچه باعث موفقیت وی شده، نه آن تخصص ویژه بلکه یک ویژگی دیگر بوده است.
تجربه جهانى نشان میدهد روسایجمهوری گوی موفقیت را از سایر همتایان خود ربودهاند که صاحب یک بینش منسجم در نحوه تصمیمسازی برای مسائل مبتلابه کشور در همه حوزهها اعم از سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و روابط خارجی بودهاند؛ يعنى قادر بودهاند در بزنگاهها مثل يك اقتصاددان يا ديپلمات يا يك تكنوكرات كارآزموده فكر و عمل كنند و در تله ذینفعان نيفتند.
تصور موهومی در اكثر جوامع در حال گذار وجود دارد که گمان مىکنند حاکمیت یک فرد دارای قدرت اجرایی بالا میتواند بهشت برین را برای این جوامع به ارمغان آورد؛ به ويژه آنكه اگر در كارنامه خود مديريت پروژهايی را هم ثبت كرده باشد. اما بازخوانی تاریخ ما را به اشتباه بودن و حتی خطرناک بودن چنین دیدگاهی هدایت میکند. مثال بارز تاریخی برای درک ملموس این نکته میتواند پهلوی اول یا همان رضاخان معروف باشد که تاریخ بر قدرت اجرایی خارقالعاده وی گواه است. اما بینش ناصحیح و غیرمنسجم او برای فهم عمیقتر مسائل باعث شد که: ١- پایههای اقتصاد ایران در نخستین گامهای توسعه در چارچوب اقتصاد دولتی بنا نهاده شود. ٢- همراهسازی سرمایه اجتماعی با فرآیند توسعه به دلیل تقابل شدید وی با فرهنگ عمومی (به ویژه خطای فاحش کشف دستوری حجاب) غیرممکن شود. ٣- و نهایتاً اینکه همین نگاه ناقص و مثلاً تکنوکراتیک وی به اداره کشور باعث مسحور شدن در برابر معجزههای مقطعی آلمان هیتلری و نزدیک شدن به این کشور در خطرناکترین مقطع تاریخی شد که سرانجام تیرهای را با اشغال ایران توسط متفقین برای کشور به ارمغان آورد.
بررسیهای تاریخی نشان میدهد که متفقین چندین بار از ابتدای تابستان 1320 به رضاخان اولتیماتوم دادند که آلمانیهای مظنون به پیشبرد پروژه نظامی هیتلر را از ایران اخراج کند؛ اما غرور بیپشتوانه وی به قدرت نظامی مانع از آن شد که او قادر به فهم مسائل پیچیده روابط بینالملل شود و نتیجه آن شد که در شهریور 1320 متفقین يعنى روسها، انگلیسیها و آمریکاییها در حملهای برقآسا ایران را به اشغال خود درآوردند که نهتنها عاقبت شومی برای شخص وی به همراه داشت بلکه تیرهروزی بیسابقهای را نیز بر زندگی ایرانیان حاکم کرد. تورم سهرقمی، فقر وحشتناک و گرسنگی ناشی از کمبود شدید کالاهای اساسی از ویژگیهای سالهای پس از اشغال ایران است که حکایتهای غمبار آن کابوس نسل بازمانده از آن دوران است.
آنچه باعث کامیابی یک تکنوکرات یا یک فرد دارای قدرت اجرایی بالا در پیشبرد سریع و اداره موفق یک پروژه میشود دقیقاً همان عاملی است که وی را در اداره کشور ناکام میگذارد. هر تصمیمی برای تغییر در ساز و کار اداره کشور، کنش و واکنشهای بیشماری را به همراه دارد که در یک بینش منسجم همه این کنش و واکنشها دیده مي شود اما در «مدیریت پروژه» چنین رويكردى غايب است. به همین دلیل، نگاه پروژهای به اداره کشور باعث «خطای دید» عجیبی در رييس دولت میشود که صاحب یک بینش منسجم تئوریک از این نوع خطای دید در امان است.
کوتاه سخن اینکه تصور رئیس دولت از اداره کشور نباید تصور اداره یک پروژه یا حتی مجموعهای از پروژهها باشد. اتفاقا برعكس، رئیس دولت بیش از آنکه به فهرستی از بایدها که در مدیریت پروژه لازم است، نیاز داشته باشد به فهرستی از نبایدها در اداره کشور نیاز دارد که تنها در چارچوب یک بینش منسجم تئوریک قادر به درک آن خواهد بود. در غیاب این بینش، رئیسجمهور کارکردی جز یک ماشین امضا برای دستگاه پیچیده بوروکراسی نخواهد داشت که بیسر و صدا مشغول تبدیل چالشها به پروژههای نان و آبدار برای گروههای ذینفع هستند که نان و آبی در اجرای آنها برای ملت متصور نیست!/علي ميرزاخاني
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
نسخه تجویزی برای جذب پول
پیشنهاد مشاوران اروپایی به ایران
▪️ادبیات سرمایهگذاری بینالمللی در دنیا تغییر کرده و ایران با توجه به تحریمهایی که تنها حدود یک سال از لغو آن میگذرد، نتوانسته به طور کامل از شرایط پسابرجام استفاده کند.
▪️کارشناسان بر این باورند که حرکت آهسته اروپاییها برای همکاری با ایران بهرغم آمد و رفتهای آنها در فصل جدید مناسبات بینالمللی نیز ناشی از همین امر است.
▪️به عبارتی عناصر اصلی ورود سرمایهگذار خارجی به کشور چه خصوصی و چه دولتی، نتوانستهاند خود را برای همکاریهای مشترک با دنیا آماده کنند. از سوی دیگر محتاط بودن نهادهای مالی بینالمللی نیز از دیگر عوامل حرکت حلزونی اروپاییها به سمت سرمایهگذاری در ایران است.
▪️پیش از این نهادهای مالی بینالمللی ریسک پذیر بودند؛ اما پس از بحران سال 2008 با احتیاط بیشتری قدمهای خود را برداشتند. بر همین اساس نیز قوانین و مقرراتی بهوجود آمد که با توجه به آن، تغییراتی در نظام مالی موسسات ایجاد شد.
▪️ اما ایرانیها با توجه به محدودیت ارتباطی با دنیا در دوره تحریمها، نتوانستهاند سیستمهای مالی و بانکی خود را به روز کنند و همین امر، موجب شده تا هنوز شاهد همکاریهای جدی با اروپا نباشیم. حال آنکه برای همکاری با بانکهای اروپا باید قوانین و مقررات آنها را بپذیریم.
▪️البته بانک مرکزی در سال جاری بانکها را مقید کرده تا حسابرسی خود را براساس حسابرسی بینالمللی انجام دهند که برخی از کارشناسان اعتقاد دارند این کار، حرکتی برای شفافیت مالی بانکها و نزدیک شدن به استانداردهای جهانی است.
▪️در همین راستا، این سوال مطرح میشود که برای تسریع در روند ورود سرمایهها به ایران، چه راهکارهایی را میتوان بهکار گرفت؟ تدوین طرح جامع ارتباطی و برندسازی، نسخهای است که خارجیها برای ایران تجویز میکنند.
آنها معتقدند در بسیاری از کشورها، تصویر واضح و مشخصی از ایران و پتانسیلهای آن وجود ندارد. از این رو طرح جامع ارتباطی میتواند این مشکل را حل کرده و مسیر سرمایهگذاری در ایران را شفاف کند.
▪️ بیاطلاعی خارجیها از پتانسیلهای ایران، سوالات زیادی را برای سرمایهگذاران خارجی مطرح کرده است؛ از جمله اینکه چگونه میتوانند پولهای خود را به ایران وارد کنند؟ چگونه میتوانند سود حاصل را خارج کنند؟ مدت زمان بازگشت سرمایه آنها چقدر است و... از سوی دیگر برندسازی در ایران میتواند به ورود اروپاییها کمک کند. این برندسازی هم در زمینه کالا و هم در زمینه پرسنل شکل میگیرد
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
از بازار فناورینانو در سال ۲۰۲۱ چه میدانید؟
بررسیهای اخیر نشان میدهد که فناوری نانو در حال تأثیرگذاری روی اقتصادی جهانی است و شواهد حاکی از نرخ رشد دو رقمی بازار نانومواد، نانوابزارها و نانوادوات است. مؤسسه BCC Research در گزارش اخیر خود به تداوم رشد این حوزه درآمریکا اشاره داشته و اعلام کرده که اقتصاد جهان باید صنعت فناوری نانو را گسترش دهد.
در این گزارش بازار نانومواد ( نانوذرات، نانولوله، نانو کامپوزیتها و مواد نانوساختار)، نانوابزارها ( ابزارهای لیتوگرافی و میکروسکوپهای روبشی پیمایشی) و نانوادوات مورد بررسی قرار گرفته است.
ارزش بازار جهانی فناوری نانو در سال ۲۰۱۶ رقم ۳۹.۲ بیلیون دلار بوده که با نرخ رشد ۱۸.۲ درصدی، به رقم ۹۰.۵ بیلیون دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید.
بازار نانومواد از ۳۲.۵ بیلیون دلار در سال ۲۰۱۶ به ۷۷.۳ بیلیون دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید که این رقم حاکی از رشد ۱۸.۹ درصدی بازار این حوزه است.
براساس اطلاعات منتشر شده در این گزارش، بازار نانوادوات از ۵۶.۵میلیون دلار در سال ۲۰۱۶ به ۱۹۵.۹ میلیون دلار در سال ۲۰۲۱ خواهد رسید که این حوزه نیز با رشد ۲۸.۲ درصدی مواجه خواهد شد.
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
فقزدایی از مسیر کارآفرینی
ماهانه 15 میلیارد تومان صدقه در کشور جمع میشود با این حال آمار این میزان صدقه و شیوه مصرف آن نتوانسته جوابگوی نیاز جمعیت به قول معروف فقیر باشد چرا که به گفته وزیر کار فقرزدایی با شیوه صدقهای جواب نمیدهد و پیامد آن چیزی جز راکد ماندن در شرایط بحرانی مشکلات و دغدغههای اقتصادی نیست. هر متکدی طبق آماری که تاکنون اعلام شده ماهیانه 3 میلیون تومان درآمد دارد که اگر بخواهیم با این نگرش درآمد ماهیانه کسانی که از این شیوه به صورت متمرکز کسب درآمد میکنند را محاسبه کنیم سر از درآمدهای نجومی درمیآوریم. با این وجود آنچه شاید مهمتر از بحث تکدیگری به نظر برسد، فرهنگی است که مردم نسبت به پرداخت صدقه و کمک به فقرا دارند.
به گفته وزیر کار این فرهنگ منجر به شکلگیری اصطلاحی چون فقرزدایی صدقهای شده است که تمام هم و غم آن به جای حل مشکلات میانبر زدن از آنها با کمک و دادن صدقه است.
افزایش کاسبیهای غیرمجاز
به گفته برخی از کارشناسان گاهی مفهوم صدقه با تنپروری و تنبلی خلط میشود و بدتر اینکه پول بیزحمت صدقه خیلیها را به سمت مشاغل کاذب وکاسبیهای غیرقانونی وسوسه میکند و همین منجر شده در طی سالیان اخیر بازار متکدیان و کاسبیهای غیرمجاز از این طریق افزایش پیدا کند. این درحالیست که پولهای صدقهای میتوانست در جهت کارآفریتی و اشتغالزایی باشد یا بتواند گرهی از مشکلات کنونی کشور بگشاید.
بار بیکاری جوانان بر دوش بخش خصوصی
مهدی تقوی استاد دانشگاه در این رابطه میگوید: متاسفانه در کشور ما دولت هیچ مسئولیتی در قبال قشر بیکار ندارد در حالی که در کشورهای دیگر دولتها با اجرای طرح بیمه فراگیر تا حدودی خلأ اشتغالزایی کافی در کشور را جبران کردهاند.
در کشور ما بار بیکاری جوانان، تحصیلکردههای دانشگاهی بر دوش بخش خصوصی است به این معنا که بخش خصوصی باید در تکاپوی جبران دغدغههای معیشتی، حقوقی و کاری جوانان باشد و از طرفی معمولا دولت ها آنطور که باید خود را موظف نمیدانند راهکار یا راهحلی اساسی برای حل مشکل بیکاری ارائه بدهند. تنها یک راهحل به فکر دولتها میرسد و آن این است که به مردم به اسم صدقه کمک مالی موقت کنند در حالی که این کمکها نه فقیری را از فقر خارج کرده و نه گرهی را از مشکل اشتغال مردم گشوده است.
شروع فقرزدایی از مدرسه
این استاد بازنشسته دانشگاه میگوید: صدقه خوب است اما نگرش حاکم برای استفاده از صدقه و نحوه کاربرد آن غلط است و همین نگرش غلط منجربه بروز طرز فکر صدقهمحور شده که در آن خبری از تلاش، تکاپو یا ایجاد اشتغال نیست.
در حالی که اگر همین طرز فکر با تکیه بر توجه به نهادهای اساسیای چون آموزش و مدارس باشد، میتواند کمک حال مردم باشد.
فقرزدایی باید از مدرسه شروع شود جایی که در آن دانشآموزان مهارت کسب میکنند و یاد میگیرند روی پای خود بایستند و به خود متکی باشند.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه راه بیبدیل فقرزدایی از مسیر کارآفرینی امکانپذیر است، گفت: اگر بخواهیم در مسیر پر پیچوخم مسابقه جهانی به یک قدرت اقتصادی اجتماعی در منطقه تبدیل شویم باید از کارآفرینی فردی و سازمانی عبور کرده و به جامعه کارآفرین و دولت کارآفرین برسیم.
فقرزدایی جبرانی و صدقهای به تعبیر من توسط دولتی که من آن را دولت بچه پولدار مینامم، اجرا شد و این درحالیست که فقرزدایی با توانمندسازی و کارآفرینی انجام میشود و میتوان گفت که راه بیبدیل فقرزدایی در مسیر کارآفرینی قرار دارد.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به اینکه در جریان فقرزدایی کارآفرینی اجتماعی اثرگذار بوده است، گفت: معتقدم که امروز نیاز به یک ائتلاف بزرگ برای جبران عقبماندگیها و مشکلات کشور داریم. در حال حاضر بیش از 40 درصد مردم کشور ما زیر خط فقر زندگی میکنند و رتبه کشور از نظر نرخ فقر در رتبه 58 از میان 82 کشور در حال توسعه قرار گرفته است.
برخی کشورها که فقر بیشتری نسبت به ایران دارند، عبارتند از: برزیل با 10.8 درصد، الجزایر با 23.6 درصد، هند با 68.7 درصد، پاکستان با 60.2 درصد، زامبیا با 86.6 درصد، چین با 27.2 درصد، غنا با 51.8 درصد، اندونزی با 43.3 درصد، و تاجیکستان با 27.7 درصد. از جمله کشورهایی که فقر کمتری نسبت به ایران دارند نیز میتوان به آرژانتین با 2 درصد، روسیه با 2 درصد، ترکیه با 4.7 درصد، و تایلند با 4.1 درصد اشاره کرد.
منبع: کسب و کار
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
10 پیش بینی برای اقتصاد جهان در سال 2017 به نقل از بیزینس اینسایدر
پایداری یوآن
یوآن به نحوی ثابت و پایدار می شود و کاهش ارزش آن در مقابل دلار در سال آینده تنها بهطور معتدلی صورت می گیرد و مقامات چینی روند خروج سرمایه را از بین می برند
رشد دستمزد بازخواهد گشت
برخی از عواملی که رشد دستمزد را به تاخیر انداختهاند از جمله تغییر در ساختار نیروی کار (به خصوص ورود قدرتمند کارگران کمدرآمد به بازار کار) شروع به از بین رفتن میکند و معیارهای بازدهی بازار کار بهطور قابل توجهی در کشورهای ایالات متحده آمریکا، بریتانیا و آلمان افزایش خواهند یافت (اما این روند در ژاپن کمتر خواهد بود) و حاکی از این است که فشاری برای بالا رفتن دستمزدها پدیدار خواهد شد.»
سهام برای دومین سال بهتر از درآمد ثابت عمل خواهند کرد
تمام سه شاخص عمده ایالات متحده آمریکا در سطوح تاریخی قرار گرفتهاند، برای مثال FTSE 100 در میانه اکتبر به بالاترین سطوح خود رسید و به گفته «آکسفورد» این سهام به بهبود عملکرد خود در سال آتی نیز ادامه خواهند یافت.
بازده کلی سهام در ایالات متحده آمریکا حدود 5 درصد در کل سال خواهد بود اما پیشبینی میشود بازده اوراق قرضه بیشتر افزایش یابد، هرچند بازده کلی اوراق قرضه باز هم بسیار پایینتر خواهد بود.»
یورو و دلار تا پایان سال به نرخ برابری جدیدی میرسند
برابری بین یورو و دلار تحت دو عامل کلان قرار دارد: سیاستهای اروپا و قدرت دلار در نتیجه افزایش نرخ بهره فدرال رزرو. به گفته این سازمان، «افزایش تفاوت نرخ بهره بین منطقه اروپا و ایالات متحده آمریکا برای نخستین بار از سال 2002، نرخ یورو به دلار را به پایینترین برابری در پایان سال 2017 خواهد رساند.»
منطقه یورو محکم باقی خواهد ماند
بانک مرکزی اروپا بهطور قابل ملاحظهای به سیاست تسهیل پولی به شکل تسهیل مقداری و نرخ بهره منفی ادامه میدهد تا به افزایش تورم و رشد در سراسر منطقه اروپا کمک کند. «ما انتظار داریم رشد منطقه اروپا از رشد 5/ 1 درصدی پیشبینیشده برای سال بعد فراتر رفته و نرخ تورم و بازدهی اوراق قرضه بالاتر رود.»
رشد بریتانیا بهتر از آمار خواهد بود
«ما انتظار داریم رشد بریتانیا در سال 2017 پس از رای برگزیت، با افزایش همراه باشد. همچنین انتظار داریم که استرلینگ در سال 2017 به رغم افزایش معتدل در تفاوت نرخ بهره ایالات متحده – بریتانیا افزایش یابد.»
بازارهای نوظهور غیرقابل پیشبینی باقی میمانند
تصویر بازارهای نوظهور تا حدودی سردرگمکننده خواهد بود. بهطور خلاصه روسیه و برزیل وضعیتی خوب داشته و چین وضعیتی نامناسب خواهد داشت. «در سال 2017 نرخ رشد کل بازارهای نوظهور بهبود یافته و از 4/ 3 درصد به1/ 4 درصد میرسد اما عملکرد آن بین کشورهای مختلف، متفاوت است. ما انتظار داریم رشد چین باز هم کندتر شود، اما رشد بازارهای نوظهور دیگر مانند برزیل و روسیه که در حال خروج از رکود هستند، بهبود مییابد.»
رشد تجارت جهانی «کند» باقی خواهد ماند
«رشد تجارت کالاها در جهان در سال آینده بهبود خواهد یافت و به 7/ 2 درصد میرسد که ناشی از تقاضای وارداتی بیشتر در ایالات متحده آمریکا و نیز در روسیه، برزیل و هند است (که همگی در سال 2016 با مشکلاتی در این مورد روبهرو بودند). اما در حالی که پیشبینی سال آینده از رشد حاکی از افزایش آن نسبت به میزان برآوردی بسیار ضعیف سال 2016 خواهد بود، ولی باز هم بسیار کمتر از متوسط بلندمدت این متغیر است که حدود 5 درصد در سال بوده است.
رشد تولید ناخالص داخلی جهانی اندکی بهبود خواهد یافت
رشد جهانی در سال 2017 تنها به میزانی معتدل بهبود می یابد. با وجود این تغییر، این عدد کمتر از متوسط رشد 30 سال گذشته خواهد بود که ۲.۸ درصد بوده است.»
بحث درمورد تورم در آمریکا ادامه خواهد داشت
هر آنچه در سال آینده در اقتصاد جهانی اتفاق میافتد تحت تاثیر اتفاقات ایالات متحده آمریکا قرار خواهد گرفت که به نوبه خود از محرکهای القایی ترامپ برای افزایش رشد، تاثیر میپذیرد. «اثر کامل سیاستهای تورمی تحت دولت ترامپ احتمالا تا سال 2018 در بخش حقیقی اقتصاد دیده نمیشود. با وجود این، انتظار داریم رشد ایالات متحده آمریکا در سال 2017 تقویت شود و بازار مالی این کشور توسعه پیدا کند – تا حدی که سیاست مالی احتمالی و اثرات رشد سیاستهای ترامپ امکان آن را به وجود آورند- و اثر عمدهای بر چشمانداز اقتصاد جهانی خواهد گذاشت.»
ترجمه: امیر شاملویی/اقتصادنیوز
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
دومینوی سقوط بانکها
سقوط 45 درصدی سهام بانک ملت و احتمال ورشکستگی بانک سرمایه
در پایان معاملات 8 مارس 2017 بورس تهران، ارزش بانک ملت ایران، 45 درصد سقوط کرد و احتمال ورشکستگی بانک سرمایه تقویت شد. ارزش سایر بانکهای ایران نیز با شیب فراوان در حال کاهش است.
به گزارش سایت انتخاب، در پایان معاملات چهارشنبه مارس 2017، شاخص کل بورس 514 واحد کاهش یافت و به رقم 76285 واحد رسید. نمادهای فملی (صنایع مس ایران) با 73 واحد ،شبریز (پالایشگاه نفت تبریز) با 69 واحد ، وبملت (بانک ملت) با 60 واحد بیشترین تاثیر منفی را در سقوط شاخص کل بورس داشتهاند.
در پایان معاملات امروز بورس، در گروه بانک و بیمه، سریال تلخ کاهش قیمت در اکثر نمادهای معاملاتی بانکها ادامهدار بود. در این راستا، در ادامهی روند کاهش ارزش وبملت (بانک ملت)، سهامداران این بانک 61 میلیون سهم از سهام خود را فروختند. نکته قابل توجه، سقوط قیمتی بیش از 45 درصدی نماد این بانک از تیر ماه سال جاری است.
سهامداران نماد معاملاتی وپست (پست بانک) نیز اقدام به فروش سهام خود کردند. مقدار فروش سهم این بانک به نحوی بوود که حجم معاملات در این سهم حتی به اندازه ی حجم مبنا نیز نبود. در مقابل نماد معاملاتی وخاور (بانک خاورمیانه) با افزایش قیمت مواجه شد به طوری که در قیمت 2488 ریال، خریداران برای خرید سهام این بانک به صف شدند. حمایت کدهای حقوقی نماد معاملاتی وتجارت (بانک تجارت) از سوی بورس، موثر واقع شد و با حجم معاملات بیش از 50 میلیون سهمی، روند فروش سهام این بانک متوقف شد.
در بازار سهام، هنگامی که ارزش یک شرکت سقوط میکند، سهامداران اقدام به فروش سهام خود کرده و اصطلاحا برای آن "صف فروش" تشکیل میدهند. در نقطه مقابل هنگامی که ارزش سهام یک شرکت افزایش پیدا کند، سهامداران برای خرید آن ترغیب شده و برای آن «صف خرید» تشکیل میدهند.
به گزارش انتخاب، اگرچه بانک سرمایه اخبار منتشره درباره ورشکستگی این بانک را تکذیب کرد، لیکن بانک سرمایه در پایان عملکرد واقعی منتهی به 23 سپتامبر 2015 (حسابرسی شده) ، مبلغی در حدود 196 میلیارد و 800 میلیون تومان زیان انباشته در صورتهای مالی خود منتشر کرده است که با توجه به سرمایه ثبت شدهی 400 میلیارد تومانی این بانک، این مقدار زیان انباشته در حدود نیمی از سرمایه ثبت شدهی بانک را تشکیل میدهد. باتوجه به موارد مطرح شده و عدم انتشار صورتهای مالی جدید بانک سرمایه خصوصا ترازنامه این بانک و درخواست هیئت مدیره بانک به منظور افزایش سرمایه از مبلغ 4,000,000,000,000 ریال به مبلغ 28,000,000,000,000 ریال از محل مطالبات حال شده سهامداران و آورده نقدی به منظور اصلاح نسبت کفايت سرمايه در تاریخ 11 فوریه سال جاری، این احتمال وجود دارد که بانک سرمایه ورشکسته شده است
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
تاکسیرانی با اپلیکیشن کانادایی – ونزویلایی به رقابت با اسنپ و تپسی می رود
پس از ورود تاکسی های اینترنتی به کشور، حالا یک شرکت کانادایی – ونزویلایی با حمایت تاکسیرانی وارد رقابت با اسنپ و تپسی می شود.
اپلیکیشن کارپینو که اخیرا به بازار آژانس های اینترنتی وارد شده، شیوه جدیدی را در پیش گرفته، بدین ترتیب که درخواست کاربران را دریافت می کند و صرفاً به تاکسی ها منتقل می کند و به همین دلیل هم مورد توجه و حمایت سازمان تاکسیرانی قرار گرفته است.
شرکت مادر این اپلیکیشن Blanclink نام دارد و دفتر مرکزی آن در کانادا قرار دارد. مدیر عامل این شرکت وحید اکبری است که پیشتر در ایران در صنعت ساختمان فعالیت داشت. این شرکت زیرمجموعه ای به نام Nekso دارد که اپلیکیشن درخواست تاکسی است. نکسو نخستین بار به شیوه ای متفاوت در ونزویلا آغاز به کار کرد و به جای آنکه خود رانندگان تاکسی را به خدمت بگیرد و مستقیما به آنها کار سفارش دهد با شرکت های موجود تاکسیرانی قرارداد بست و با آنها وارد مذاکره شد و از اعتراض کسب و کارهای سنتی دور ماند.
مدیران ایرانی این شرکت حالا و با توجه به شباهت هایی که در ساختار اقتصادی ایران و ونزویلا وجود دارد تصمیم به سرمایه گذاری در ایران گرفته اند و از استقبال خوب سازمان تاکسیرانی نیز برخوردار شده اند.
در همین خصوص رییس سازمان تاکسیرانی که قرار است تا دو هفته دیگر نام اپلیکیشن های مجاز را برای فعالیت به عنوان آژانس اینترنتی اعلام کند، در نشستی خبری جزییاتی از اپلیکیشن موبایلی سازمان تاکسیرانی را عنوان کرد.
میثم مظفر ضمن اعلام رونمایی از اپلیکیشن موبایلی جا به جایی مسافر متعلق به سازمان تاکسیرانی، گفت: «این روزها فضای شهر متاثر از فعالیت شرکت های اپلیکیشن موبایلی جا به جایی مسافران است، اما امروز اعلام می کنیم که نخستین سامانه و اپلیکیشن موبایلی جا به جایی مسافر متعلق به سازمان شرکت تاکسیرانی شهر تهران در نوروز 96 فعالیت خود را آغاز می کند.»
وی ضمن بیان اینکه در چند روز آینده برند و نام تجاری این اپلیکیشن رسما اعلام می شود گفت که در مرحله اول 8000 راننده تاکسی آموزش های لازم را در دانشکده تاکسیرانی خواهند دید تا بتوانند از این اپلیکیشن استفاده کنند.
وی افزود: «تنها تاکسی ها شهر تهران در این اپلیکیشن فعال هستند وپس از آن در ادامه آژانس های شهر تهران به این اپلیکیشن می پیوندند.»
رییس سازمان تاکسیرانی شهر تهران همچنین افزود که این تاکسی ها در محدوده طرح ترافیک و زوج و فرد هم تردد دارند: «متاسفانه اپلیکیشن های موجود به چنین امکانی دسترسی ندارند و در صورت تردد در این محدوده کرایه بیشتری می گیرند. اما در اپلیکیشن سازمان تاکسیرانی نه تنها مشکلی برای تردد در این محدوده ها وجود ندارد بلکه با کمبود خودرو هم مواجه نیستیم.»
مظفر در خصوص نحوه درخواست خودرو از طریق این اپلیکیشن نیز گفت: «مسافران می توانند از خودروی هیبریدی، خودروی مدرن، خودروی ون یا راننده زن استفاده کنند و قیمت ها بسیار پایین تر از اسنپ و تپسی خواهد بود.»
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg
کتاب هایی که ۱۱ کارآفرین توصیه میکنند
کارآفرینان هوشمند هنگام رشد کسب و کار خودشان از نگرشهای مختلفی الهام میگیرند.
این کار بسیاری ارزشمند است. یکی از سادهترین و موثرترین کارها خواندن کتاب از نویسندگانی با نگرش متفاوت نسبت به شما است.
خواه کتاب جدید، تاریخی یا کاملا علمی باشد. بنیانگذاران موفق کتب مختلفی را در ذهن دارند و مطالعه آن را به هرکسی توصیه میکنند.
در ادامه به ۱۰ عنوان از این کتابها اشاره میکنیم:
1 دنی قهرمان دنیا نوشته رود هالد (Roald Dahl's Danny the Champion of the World)
2 هوش مثبت نوشته شیرزاد چامینه (Positive Intelligence by Shirzad Chamine)
3 تفکر سریع و آهسته (Thinking Fast and Slow by Daniel Kahneman )
4 کاپیتالیزم هوشیارانه (Conscious Capitalism by John Mackey and Rajendra Sisodia)
5 نحوه دوستیابی و اثرگذاری روی بقیه (How to Win Friends and Influence People by Dale Carnegie)
6 کیمیاگر نوشته پائولوکوئیلو
7 نه به بیخوابی (No More Sleepless Nights by Peter Hauri
8 پیچیده در اتفاقات Fooled by Randomness: The Hidden Role) of Chance in Life and in the Markets)
9 از خوب تا عالی (Jim Collins’ book Good to Great: Why Some Companies Make the Leap...And Others Don't)
10 مطالعات چینی (The China Study by Thomas Campbell and T. Colin Campbell)
کانال تلگرامی ما
https://telegram.me/joinchat/CpyMq0BT2QhELQqOq49UFg