| |
وب : | |
پیام : | |
2+2=: | |
(Refresh) |
تاثیر فوق العاده سحر خیزی در موفقیت کار انسان ها
بسیاری از افراد گمان می کنند که مدیران کسب و کارها لازم نیست صبح زود در محل کار حاضر باشند!
نگاهی به سبک زندگی مدیران موفق جهانی نشان می دهد که اتفاقا مدیران خودساخته و موفق معمولا حتی زودتر از کارمندانشان در محل کار حاضر می شوند.
اپل
چه کسی ممکن است ساعت ۴:۳۰ صبح برای دیگران ایمیل کاری بفرستد؟
تیم کوک مدیر شرکت اپل! در واقع این ویژگی تیم کوک طی ماه های اخیر شهرت بسیاری یافته است.
ساعت ۵ صبح هم می توان او را در باشگاه ورزشی یافت.
البته کوک ویژگی های کاری دیگری هم دارد، برای مثال او نخستین فردی است که در دفتر کار حاضر می شود و آخرین فردی است که از آن خارج می شود.
استارباکس
بنیانگذار و مدیر کافی شاپ های زنجیره ای استارباکس هر روز سحر بیدار می شود و ورزش می کند.
ورزشی که معمولا شامل دوچرخه سواری با همسرش می شود و پس از آن سر ساعت ۶ صبح در دفتر خود حاضر میشود.
والت دیزنی
رابرت ایگر که اکنون مدیریت شرکت والت دیزنی را بر عهده دارد هر روز ساعت ۴:۳۰ صبح از خواب بر میخیزد و همزمان روزنامه ها را مرور می کند، تلویزیون
تماشا میکند، به موسیقی گوش میدهد
و ایمیل هایش را چک میکند.
به همین خاطر نیویورک تایمز ازاو به عنوان فردی چند کاره یاد کرده است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
خانم «كِيت وينسلِت» بازيگر نقش «رُز» در فيلم «تايتانيک»، وقتی به خاطر بازیِ زیباش جايزه ی اسكار رو میگيره، میگه:
وقتی بچه بودم و میرفتم حمام، شامپومو بغل میكردم و تصور میكردم جايزه ی اسكاره!
اشک از چشمهاش سرازير میشه و میگه:
اما اينیکی ديگه واقعاً شامپو نيست؛ جايزه ی اسكاره!
.
چند وقت پيش داشتم يه روزنامهٔ انگليسی میخوندم.
از قول «زِلاتان اِبراهيموويچ» بازيكن مشهور تيم ملی سوئد و باشگاه «پاری سن ژرمن»، كه جديداً يه خيابونِ مهم تو سوئد به نامش زدن نوشته بود:
«باور کنید من رؤیای تمام موفقيتهايم را در بچگیهايم ديده بودم...!»
.
آقای «هیلتون» سرایدار یک هتل بود و تمام جوانی و نوجوانیاش را صرف سرایداری کرده بود...؛
اما الان 84 تا «هتل هیلتون» تو دنیا داریم!
او بیشک بزرگترین هتلدار زنجیرهای در دنیا است. در مصاحبه از ایشون سؤال میشه:
«تمام نوجوانی و جوانی سرایدار بودی...؛ چی شد که این شدی؟!»
جواب میده:
«من هتلبازی کردم!»
- «آقای هیلتون، هتلبازی دیگه چیه؟!! بگو ما هم به جای خالهبازی، هتلبازی کنیم!»
- «در تمام اون دوره که همه میدونن من سرایدار بودم و کیف مشتریها رو جابهجا میکردم، شبها که رییس هتل میرفت خونه، من میرفتم تو اتاقش؛ لباسهامو درمیآوردم؛ لباسهای رییس رو میپوشیدم؛ پشت میز مینشستم و هتلبازی میکردم!
مدام تصور ذهنی من این بود که یکی از بزرگترین هتلداران دنیا هستم...!»
.
حالا بعضی از ما تو خلوتمون «سرطانبازی» میکنیم...!
بعضیها تو ذهنشون روزی چند بار دادگاه خانواده میرن...!
روزی چند بار ورشکست میشن!
روزی چند بار چاقو تو شکمشون میره.
رابطه ی زيبا و عاشقانهشون رو تموم شده میبينن
بچهها و عزيزانشون رو از دست رفته احساس میكنن!
خيلی وقتها نقش يک آدم شكستخورده، بیمسئوليت، نالايق، طَرد شده، زشت و غيردوستداشتنی رو بازی میكنن!
.
به قول مرد بزرگ «آلبرت اینشتين»:
«انسان در نهایت شبیه رؤیاهایش میشود؛ رؤیاهای زیبا و نیکخواهی برای خود و ديگران بسازید؛ همين!
.
هميشه ميتوانيم افكارمان را مديريت كنيم و همانطور كه دلمان مي خواهد آينده را ترسيم كنيم بياييد از امروز افكار و تصوير ذهنيمان را تغيير دهيم.
لطفا در زندگی مان سرطان بازی را ممنوع اعلام کنیم
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
ذهن ثروتمند
راههای جذب پول و ثروت
با رعایت این ده راهکار و با توّجه به ندای درونی خود قادرید تا اندوخته ی مالی خود را افزایش دهید.
1بدانید چه می خواهید
از آنچه که می خواهید مطمئن شوید و آگاه شوید، خیلی از ما حتّی خودمان هم نمی دانیم دقیقاً در زندگی به دنبال چه هستیم! مقدار پولی را که دوست دارید داشته باشید، تعیین کنید، برای مثال، دوست دارید، 100 میلیون ریال پول داشته باشید، با این روش زودتر به هدف خود می رسید تا اینکه فقط بگویید من دوست دارم بیشتر پول در بیاورم.
2 به ندای درونی خود گوش دهید
هر آنچه که از ندای درونی خود می شنوید، به آن توجّه و عمل کنید. متأسفانه بیشتر ما به این مسائل اعتقادی نداریم و شاید همین حالا با خود بگویید: "من که اصلاً به این چیزها اعتقادی ندارم و نمی توانم حتّی این الهامات را از وجودم درک کنم!"، امّا حقیقت این است که این الهامات و نیروی درونی وجود دارندً و البته اگر خودتان بخواهید، شما را به طرف آنچه که می خواهید هدایت میکند.
3 مبلغی منطقی و صریح را در ذهن خود پرورش دهید
ابتدا از مبالغ کم و منطقی شروع کنید، برای مثال، 100 میلیون ریال، هدفتان بر این باشد که در مرحله اوّل تمام تلاش خود را برای کسب این مبلغ متمرکز کنید و بعد به مبالغ بیشتر فکر کنید.
4 برای خود انگیزه ایجاد کنید
اگر خیلی در درجه اوّل به پولدار شدن اهمیّتی نمی دهید، دیگر اهداف ایده آل خود را مثل، تفریح، امنیت و آزادی و ...فکر کنید، در ذهن خود فرض کنید که به همه ی آنها رسیده اید و از این حس لذّت ببرید، این خود انگیزه ای می شود تا برای رسیدن به آنها به پول نیز فکر کنید و برسید.
5 از پیروی و تعقیب دنیوی دست بردارید
شما همواره با نیروی درونی خود به خداوند متعال وصل هستید، لحظاتی را در خلوت خود سعی به ارتباط با خداوند بپردازید، از وی راهنمایی بخواهید و تقاضا کنید تا شما را در مسیر صحیح و سرشار از موفقیت، قرار دهد، طوری که بتوانید در آسایش و آرامش برای خود و اطرافیانتان مفید باشید، مطمئن باشید که جواب می گیرید.
6عمل کنید
اینکه فقط فکر کنید و خیال کنید، کافی نیست، عمل کنید! خیلی از افراد با این که از وضعیت کنونی خود راضی نیستند و می دانند در صورت اقدام به راهی بهتر به آنچه می خواهند می رسند، امّا جرأت گامی برتر را ندارند. بنابراین شجاع باشید و عمل کنید. ترس خود مانع موفقیت است.
رالف والدو چنین می گوید: "توصیه من به جوانان این است که برای موفقیت، به آنچه که صحیح است امّا از رسیدن به آن می ترسید یا ناامید هستید، عمل کنید"، سوزان جفرز نیز معتقد است:"باید از مانع ترس عبور کنید، تا کامیاب شوید"، با تصمیمی جدّی و اوّلین گام شما برای موفّقیت، تمامی دنیا شروع به همکاری با شما می کنند و به میل شما راه می آیند.
7 مراحل کار را در ذهن و با کلام خود زیر لب مرور کنید
بطور مثال، سوالی را در مورد کسب مبلغی از مسیری خاصّ از خود بپرسید، و با خود گفتگو کنید، "اگر از این راه موفّق نشدم، تمام مسیر قبل را از ذهن خود پاک کرده و از راهی بهتر و موثر تر وارد می شوم تا بالاخره پولدار شوم"
8 از موانع نترسید
دریا همیشه آرام نیست، زندگی هم مثل دریاست، گاهی مجبورید با دریایی موّاج و طوفانی دست و پا بزنید تا بر موانع پیروز شوید. بیشتر ما به محض شکست یا سختی، ناامید شده و از ادامه راه می ترسیم، با سرزنش و افسردگی نه تنها کاری پیش نمی برید، بلکه اوضاع شما از قبل هم بدتر می شود، همانطور که کارل ساگن می گوید:"بهتر است عوض اینکه چرا تاریک است و غر بزنید، حتّی با یک شمع کمی آنجا را روشن کنید"، یا به قول ما ایرانی ها، "ماهی را هر وقت از آب بگیری تازه است".
9 روابط و ذهن خود را خانه تکانی کنید!
نه تنها در خانه، بلکه در محیط کار، اجتماع و ...روابط خود را در جهت مثبت اصلاح کنید. مطمئناً هیچ کس بدون کمک و همیاری دیگران، نمی تواند به اهداف خود برسد، امّا اگر قرار باشد این ازدحام روابط بی فایده و پر سر و صدا همراه با میلیون ها انرژی منفی باشد و باعث عدم تمرکز یا تحلیل روحیه تان شوند، بهتر است حذف شوند.
به علائق خود توجّه کنید
هر کسی به چیزهایی در ذهن خود و بطور ذاتی علاقه دارد، اگر هر گام یا عمل یا هدفی را طبق آنچه که علاقه دارید و به آن عشق می ورزید، آغاز کنید، می بینید که چطور سریع تر و آسان تر به هدف خود می رسید. در واقع این خود درونی ماست که جسم ما را به طرف آن چه که لذّت می بریم و عشق می ورزیم، سوق می دهد.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
سه استارتآپ برتر ایرانی از نگاه مجله اکونومیست
دهه هشتاد، دههای است که استارت بیشتر استارتآپ های بزرگ و موفق ایرانی زده شد.
استارتآپهایی که ایدههایشان از جوانانی مطرح شده است که بهرغم همه مشکلات، فشارها و محدودیتها در داخل کشور ماندند و با آموختن از تجربیات موفق داخلی و خارجی، کسبوکار خود را به راه انداختهاند. هیچکدام از این شرکتها سرمایهگذار خارجی نداشتهاند و همه موفقیت آنها مدیون تلاش و نوآوری بنیانگذارانشان و سرمایه داخلی بوده است.
با توجه به این تغییر و تحولات، هفتهنامه اقتصاد «اکونومیست» در نیمه دوم سال ۲۰۱۵ در تازهترین گزارش خود آماری از تحولات ایجادشده در ارزش دلاری شرکتهایی که به آنها نوپا یا به عبارت بهتر استارت آپ میگویند، ارائه داد و نکته جالبش این بود که در گزارش خود سه استارت آپ بزرگ ایرانی را بر اساس ارزش دلاری رتبهبندی کردهاست.
در این گزارش سه استارت آپ «دیجی کالا»، «آپارات» و «کافه بازار» بهعنوان برترینهای ایرانی معرفی شدند. شاید نکته پیام ورود نشریه معتبری مانند اکونومیست به بررسی استارتآپهای ایرانی نشان از تغییر و تحول در ساختار محیط کسبوکار اقتصاد کشور باشد.
در اقتصاد کشورمان حرف اول برای راهاندازی هر کسبوکاری حتی در اندازه بسیار کوچک را سرمایهگذاری میزند.
استارتآپهاکه با مزیت کم بودن هزینه اولیه سرمایهگذاری در کسبوکارهای جهان شکل گرفتهاند، در ایران هم به همین دلیل مورد استقبال بسیاری از جوانان خوشفکر و نیروی انسانی خلاق قرار گرفتهاند؛ البته در معرفی و جایگاه سازی استارتآپها همیشه صحبت از ایدههای خلاق و کمهزینه بودن آغاز یک کسبوکار است؛ اما باید توجه داشت که استارتآپها هم مانند هر کسبوکاری با ورود سرمایهگذار و حمایتهای مختلف موفقیتهای بیشتری را به دست میآورند.
اگر برترین استارتآپهای جهان از نظر ارزش دلاری را بررسی کنیم پرواضح است که این استارتآپها در فضایی (منطقه جغرافیایی) شکل گرفتهاند که سرمایهگذاری روی کسبوکارهای نو بسیار شایع است. این منطقه که در اصطلاح «دره سیلیکون» نامیده میشود مهد رشد فناوری و کسبوکارهای حوزه آی تی است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
عوامل توليد چه هستند؟
عوامل تولید منابعي هستند که بلوک های ساختماني اقتصاد به شمار می آیند. مردم از عوامل تولید استفاده می کنند تا کالاها و خدمات توليد كنند. اقتصاددانان عوامل توليد را به چهار دسته تقسيم مي كنند: زمین، نیروی کار، سرمایه و کارآفرینی. .
اولین عامل تولید زمین است. زمین شامل هر گونه منابع طبیعی است که برای تولید کالاها و خدمات مورد استفاده قرار مي گيرد.برخي از زمين ها یا منابع طبیعی شامل آب، نفت، مس، گاز طبیعی، زغال سنگ و جنگل ها هستند.
عامل تولید دوم کار است.کار تلاشي است که مردم براي توليد كالاها و خدمات انجام مي دهند .این عامل تولید از کار انجام شده به وسيله گارسونی که در یک رستوران محلی كار مي كند و غذايتان را مي آورد تا مهندسي كه اتوبوس طراحی مي كند و آفرينندگي يك هنرمند در يك تابلوی نقاشي و همچنين كار خلبان در به پرواز درآوردن يك هواپيما را دربر می گیرد.
سومین عامل تولید سرمایه است.سرمايه به صورت ماشین آلات، ابزار و ساختمان ها برای تولید کالاها و خدمات مورد استفاده قرار مي گیرد. چکش، لیفتراک، تسمه نقاله، رایانه و کامیون های حمل بار برخی از نمونه های سرمایه محسوب می شوند. سرمایه براساس کارگری که آن را به کار می گیرد و نوع کاری که با آن انجام می دهد تقسيم بندي مي شود. به عنوان مثال، یک پزشک ممکن است از یک گوشی طبی و اتاق معاینه استفاده کند تا خدمات پزشکی ارايه دهد. یک معلم ممکن است از کتاب های درسی، میز و تخته وايت بورد برای تولید خدمات آموزشی استفاده كند. درآمد به دست آمده به وسيله صاحبان سرمایه سود نامیده می شود.
عامل چهارم تولید کارآفرینی است. كارآفرين كسي است كه از ترکیب عوامل ديگر توليد يعني زمین، نیروی کار و سرمایه برای دستیابی به سود بهره می برد. موفق ترين کارآفرین ها نوآوراني هستند که راه هاي جديدي را براي توليد کالاها و خدمات پيدا مي كنند و یا کساني هستند كه محصولات و خدمات جدیدی را براي ارایه به بازار تولید کرده اند. اگر کارآفرینان زمین، نیروی کار و سرمایه را با روش های جدید به هم نیامیزند بسیاری از نوآوری هایي كه در اطرافمان مي بينيم وجود نخواهند داشت. نازنین دانشور(سایت تخفیفان) کارآفرین محسوب می شود.
کانال تلگرامی عشق پول کلیک کنید
چرا بین دو دارایی زمان و پول ، زمان دارایی ارزشمندتری است؟
چرا قیمت با زمان اندازه گیری میشود؟
فرض کنید میخواهید از تهران به مشهد سفر کنید.
2 انتخاب دارید :
۱ : با اتوبوس بروید (قیمت بلیط اتوبوس 20 هزار تومان)
۲ : با هواپیما (قیمت بلیط هواپیما 200 هزار تومان)
فرق این دو در چیست؟
ما پول بیشتری میدهیم تا زمان خریداری کنیم.
از لحظه ای که به زمان ارزش می دهی و متوجه میشوی که قیمت دارد ، ثروتمندتر خواهی شد.
وقتی شما با عباراتی همچون صرفه جویی و پس انداز سروکار دارید در حقیقت زمان زیادی را هدر می دهید.
میتوان با صرفه جویی و پس انداز هم پولدار شد،این روش زمان زیادی می برد.
فقط این را بدانید که قیمت با معیار زمان ارزیابی میشود.
مثل زمانی که با اتوبوس به مشهد میروی درپول صرفه جویی کردهای و چند روز زمان از دست دادهای.
معیار مردم فقیر پول است و معیار مردم ثروتمند زمان.
برای همین است که بیشتر مسافران اتوبوسها فقرا هستند.
چون مقدار زمان آنها بیشتر از پول آنهاست و برای آنها پول ارزش بیشتری از زمان دارد.
هر قدر فردی پول کمتری داشته باشد، سختتر به آن میچسبد.
بنابراین افراد فقیر بیشتر از افراد ثروتمند به پول میچسبند.
بسیاری از مردم می خواهند ثروتمند شوند، یا در زمینه هایی که ثروتمندان سرمایه گذاری کرده اند سرمایه گذاری کنند، بسیاری از آنها نمی خواهند سرمایه گذاری زمانی کنند.به همین دلیل است که از هر 100 نفر 3 نفر پولدار است و یکی از آن سه نفر هم ثروت خود را از طریق ارث بدست آورده است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چهار راه ترسیم مسیر خرید برای مشتری
واقعیت: خریداران شما درباره شما چیزهای زیادی می دانند.
هرگز تصور نکنید که مخاطبان شما نابینا هستند و کور کورانه به سمت شما پیش می آیند. مصرف کننده امروز با شعور تر از همیشه است، و اگر آنها از طریق اینترنت به سمت شما نیایند، از داد و هوارها و شعارهای گروه همسالان خود یا اعضای خانواده خود در باره شما چیزهایی دیده یا شنیده اند شما را پیدا خواهند کرد. مسیر سفر خریداران عادی قبلا و قبل از آن که حتی بر روی رادار شما قرار بگیرند، شروع شده است، از این رو چنین فرض کنید که افرادی که در گروه مخاطبان هدف شما قرار می گیرند هم اکنون نسبت به شما متخصص به حساب می آیند مگر آن که عکس آن ثابت شود. کلیه ارتباطات و اطلاع رسانی های شما باید پیرامون آنها متمرکز باشد: بزرگ ترین چالش ها، سوالات و نقاط توجه آنها، علاقه مندی های آنها، و اهداف آنها . این سطح از درک وشناخت خیلی زود رابطه عمیق تری را شکل خواهد داد و اگر شما در بازار های باز فروشی یا سایر حوزه های داد و ستد فعالیت دارید، چنین فرض کنید که شما ممکن است مخاطبان چند گانه ای داشته باشید که دارای ویژگی ها و اهداف بسیار متفاوتی باشند. خریداران شما نسبت به کاربران نهایی شما از ویژگی ها و مختصات متفاوتی برخوردار خواهند بود. توجه کنید که در دو طرف معادله چه کسانی قرار دارند سپس اطلاعات لازم را در اختیار بازفروشندگان خود قرار دهید، این اطلاعات به آنها کمک خواهد کرد که با کاربران نهایی ارتباط برقرار کرده و پایه های ارتباطی خود را بنا نهند.
برای مشتریان خود وقت بگذارید و با آنها روبه رو شوید.
چه شما در مرحله توسعه محصولات باشید چه در مرحله تبادل نظر در مورد استراتژی های بازاریابی، شما تصویر کاملی از افرادی که تلاش دارید به آنها دست یابید، به دست نخواهید آورد، مگر آن که با آنها نشست و برخاست داشته باشید. بله، البته برای شناخت سلیقه ها و اولویت های یک گروه بزرگ می توان از نظرسنجی های آنلاین استفاده کرد، اما این نظرسنجی ها این امکان را برای شما فراهم نمی کنند که جزئیات پاسخ ها و منطق آنها را مورد سوال قرار دهید. تعاملات رو در رو به شما کمک می کند تا به این نتیجه و تایید برسید که آیا مخاطبان درستی را انتخاب کرده اید یا خیر، و نیز علاوه بر این ممکن است در میان این دسته از مخاطبان، گروه های دارای موقعیت مناسب متفاوتی را به شما نشان دهد که نیازمند استراتژی های پیام رسانی ظریف تری خواهند بود. از همه مهم تر این که، تعاملات بین شخصی می توانند در تمامی مراحل مسیر مورد استفاده قرار گیرند، اگر شما همچنان در حال توسعه محصول خود هستید، می تواند به عنوان بخشی از تایید ارزیابی مفهومی ایفای نقش کند، یا آن که برای تایید ویژگی های مشتریان شما و رفتارهای آنها به کار رود. این گونه تعاملات به شما کمک می کند که مطمئن شوید که شما در حال اتلاف زمان، انرژی و پول در مورد چیزهایی که مخاطبان شما برای آنها اصلا اهمیت قائل نیستند، نیستید.این فرایند به شما کمک خواهد کرد تا نقاب های شخصیتی ایده آلی برای خریدار خود ترسیم کنید، که از روی آنها شما می توانید نقشه فرایندی را ایجاد کنید که یک مسیر عادی کلی را برای هر بخش ترسیم می کند.
با مخاطبان خود یکی باشید.
زمانی که شما در صدد آن هستید که واقعا نقاب شخصیتی خریداران خود را بشناسید، بهتر آن است که بتوانید به فرایندهای فکری آنها در طول هر مرحله از فرایند تصمیم گیری پی ببرید. خریداران معمولا از علاقه اولیه تا پذیرفتن شرایط خرید محصول، مراحل چندگانه ای را طی می کنند، و زمانی که شما خودتان را جای آنها می گذارید، شما قادر هستید که علل و عوامل برانگیزاننده و آغازگرهایی را که درهر مرحله بر روی نقشه موجب برانگیخته شدن فرد به کاری می شود، دقیقا مشخص نمایید. اعمال و اقدامات خریدار در طول هر مرحله به چه چیزی شبیه اند؟ چگونه می فهمید که آنها از یک مرحله به مرحله بعدی رفته اند؟ قبل از آن که خریداران شما از افزایش و عمیق شدن رابطه شان با شما آسوده خاطر شوند، چه سوالات و مسایلی مورد توجه آنهاست که باید به آنها پاسخ داده شود. اگر شما هم اکنون در ذهن مخاطبان خود جای دارید، شما از این زمینه مناسب برخوردار خواهید بود که پاسخ ها را شناسایی کنید.به محض آنکه شما به نتایجی درباره مخاطبان خود دست یافتید و نقشه بخش های مختلف مسیرهای آنها را به درستی ترسیم نمودید، لازم است که یافته های خود را با کل شرکت خود به اشتراک بگذارید. تیم های بازاریابی،فروش و تیم های اجراییباید به صورت متحد ومنظم در یک صف ( خط) قرار گیرند اما نه هرگز به صورت قبل، تا بتوانند به درستی نیازهای مشتریان را برآورده نمایند، و نقشه شما باید برای همه قابل دسترس باشدبه طوری که اصلاحات آن به صورت عمومی قابل انجام وقابل فهم باشد.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
کسب وکار دیگر به معنای فروش کالا نیست؟
بهترین شرکتها آن دستهای هستند که خودشان را به صورت مکرر تغییر میدهند و بهروزترین اطلاعات را میبلعند تا در سایه این اطلاعات، مناسبترین استراتژیها را داشتهباشند. جف بزوس موسس شرکت آمازون، نامه هرساله برای سهامدارانِ شرکتش را با عبارتی شروع میکند که در نخستین نامه در سال 1997 نیز به کار بردهاست، "امروز هنوز اولین روزِ اینترنت است"، در Amazon.com نیز مینویسد:"هرچند کاملاً خوشبین هستیم اما باید هر لحظه بههوش باشیم و برای شرایط اضطراری خودمان را آماده نگه داریم." زمانیکه فیسبوک در سال 2012 متوجه شد از بازار اینترنت تلفنهمراه عقب افتاده، خیلی زود خودش را با شرایط جدید وفق داد: در عرض یک سال نیمی از درآمدهای تبلیغاتیِ خود را از راه تلفنهمراه به دست آورد. نتفلیکس خیلی زود خودش را با شرایط جدید کسبوکار مطابقت داد. شرکت اینفوسیس هر دو یا سه سال، یک بار همهچیز را از بالا به پایین مجدداً تنظیم میکند تا مانع کاهش بهرهوریاش بشود. برندههای امروز باید خودشان را به دل آشوب بیندازند تا بازنده فردا نباشند.
آشوبهای خیلی خطرناک، مدلهای کسبوکار را زیر و رو میکنند؛ و مرزهای میان صنعت و استراتژیهای درهموبرهمی که سالهاست در کسبوکار مورد استفاده قرار گرفته را از میان بر میدارد. قبلاً تصور ما این بود که ناشران و شرکتهای اینترنتی به دنیاهای متفاوتی تعلق دارند. شرکتهای تلفنهمراه و شرکتهای تلویزیونهای کابلی. اما امروز همه آنها با هم ادغام شدهاند: یکی از شرکتهای کارآفرینی مکزیکی که مدیکال نام دارد از طریق تلفن توصیههای پزشکی را ارائه میدهد. ما در گذشته تصور میکردیم کسبوکار اساساً به معنای فروش کالا و خدمات است.
اما امروز شرکتها در مدلهای کسبوکارِ مشارکتی، پیشرو هستند و هر کاری از اجاره کالا در یک بازه زمانی کوتاهمدت (زیپکار برای خودرو و ایربیانبی برای اتاق) تا تنظیم سهام را انجام میدهند. کوچ سرفینگ به کاربران خود این امکان را میدهد که از طریق این شبکه اجتماعیِ مهماننوازیِ رایگان، جای خوابِ رایگان برای دو یا سه نفر فراهم کنند. فلیکر، توئیتر و لینوکس همگی با کمک توان جمعیِ هزاران و گاهی میلیونها نفر، یک جامعه جهانی در فضای مجازی خلق میکنند. در گذشته فرض میکردیم که تولید صنعتی به معنای تولید انبوه و انبار کردنِ آن در قفسه مغازههاست. اما حالا «تولید در صورت نیاز» صورت میگیرد، شرکتهایی مانند هنگکنگ لی اند فانگ سفارشها را دریافت میکنند و به عرضهکنندگان میگویند تا به میزان مورد نیاز تولید کنند.
منبع: کتاب آشوب بزرگ
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
24 نکته خواندنی پیرامون فینتک
هر آنچه که باید درباره فینتکها بدانید
امروزه فینتکها از اهمیت بالایی در نظام مالی کشورها برخوردار هستند.
رشد و گسترش فینتکها در سالهای اخیر به اندازهای بوده است که توجه فعالان بازارهای پولی و مالی و مشتریان آنها را در تمام کشورها به خود جلب کردهاند.
با توجه به اهمیت فینتکها و لزوم آشنایی با آنها قصد داریم به اختصار نکاتی را پیرامون ماهیت فینتکها و کارکردهای آنها بیان کنیم.
1 سابقه فینتکها به حدود یک دهه میرسد اما رشد آنها بیشتر در چند سال اخیر رخ داده است.
2 فینتک یا فناوریهای مالی اصطلاحی معادلFinancial technology یا FinTech است.
3 فینتک به شرکتهایی اشاره دارد که با کاربرد تکنولوژی تلاش میکنند خدمات مالی را کارآمدتر کنند.
4 درواقع فبنتک به کاربرد تکنولوژی و مدلهای کسبوکار نوآورانه در عرصه خدمات و سرویسهای مالی گفته میشود.
5 فینتکها عموما استارتآپهایی هستند که تلاش میکنند در سیستمهای مالی حضور پیدا کنند و شرکتهای سنتی را به چالش بکشند.
6 میتوان گفت فینتک اشارهای است به اپلیکیشنهای جدید، فرایندها، محصولات و مدلهای کسبوکار جدید در صنعت خدمات مالی.
7 شکلگیری فینتکها در زیرمجموعه بانکها یا موسسات مالی با روح فینتک در تضاد است. زیرا فینتکها رقیب شیوههای سنتی مالی هستند و نمیتوانند زیرمجموعه آنها باشند.
8 فینتکها تلاش میکنند تعاریف جدیدی از نحوه صرفهجویی، پسانداز، وام گرفتن، سرمایهگذاری، انتقال پول، خرج کردن و محافظت از پول ارائه دهند.
9 بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران، آینده صنعت بانکداری را در گرو رشد فینتکها میدانند.
فینتک هزینهها را کاهش داده و در عین حال کیفیت ارائه سرویسهای مالی را افزایش میدهند.
11 فینتکها با توجه به ویژگیها و کارکردهای خود، توانایی و هوشمندی بالایی در ارزیابی خطرها و ریسکهای احتمالی دارند.
12 از آنجا که فینتکها اغلب مبتنی بر اینترنت هستند، کمتر تحتتاثیر محدودیتهای اعمال شده در کشورها قرار میگیرند و میتوانند آزادانه به فعالیت در نقاط مختلف جهان بپردازند.
13 فینتکها خدمات مختلف و متنوعی در حوزههای زیر ارائه میدهند: فرایندهای پشتیبانی از کسبوکارها، بانکداری خرد، بانکداری اختصاصی، بانکداری شرکتی، بیمههای عمر، فرم تعاملی کسبوکار با کسبوکار (B2B)، کسبوکار با فرد (B2C)، مشتری با مشتری (C2C)، سیستمهای مدیریت مالی شخص (PFM) و قرضدهی نفر به نفر (peer-to-peer lending).
14 فعالیت آنها پنج حوزه اصلی را شامل میشود که عبارتند از: فینتکهای پشتیبان، فینتکهای واسطهای، فینتکهای حوزه بیمه و بانکداری، فینتکهای مشاورهای و میانجیگر، فینتکهای خدماتی.
15 بر اساس گزارش شهرداری لندن، صنعت نوپای فناوریهای مالی در سالهای گذشته شاهد رشد سریعی کرده است. بطوریکه چهل درصد از نیروی کار شهر لندن در بخشهای خدمات مالی و فناوری کار میکنند.
16 در پژوهشی نقش فینتک در افزایش رضایت مصرفکنندگان در صنعت مالی در سال ۲۰۱۵ مورد بررسی قرار گرفت که حدود ۸ درصد بیشتر از بانکداری بوده است.
17 از سال ۲۰۱۰ تاکنون، بیش از ۵۰ میلیارد دلار در حدود ۲۵۰۰ شرکت فینتکی در سراسر جهان، سرمایهگذاری شده است.
18 در دو حوزه اروپا و آسیا-اقیانوسیه، میزان سرمایهگذاری در حوزه فینتک، در سال ۲۰۱۵ با یک رشد ۷۵ درصدی مواجه شده و به ۲۲.۳ میلیارد دلار رسیده است.
19 چین با اختصاص ۴۵ درصد سرمایهگذاریها به خود، رتبه اول را در منطقه آسیا-اقیانوسیه از آن خود کرده است و پس از آن، هند با جذب ۳۸ درصد از سرمایه ۴.۳ میلیارد دلاری سال ۲۰۱۵، در جایگاه دوم قرار گرفته است. شهرهای بمبئی، بنگلور، توکیو و پکن، مراکز اصلی گسترش استارتآپهای فین تک در این منطقه به شمار میروند.
20 نتایج یک تحقیق علمی حاکی از این است که کشور انگلستان دارای بهترین اکوسیستم موجود برای فعالیت فینتکها در جهان است. پس از انگلستان، به ترتیب؛ کالیفرنیا، نیویورک، سنگاپور، آلمان، استرالیا و هنک کنگ در ردههای بعدی قرار گرفتهاند.
21 ارائه خدمات پرداخت با اختصاص ۳۸ درصد سرمایههای جذب شده به خود، محبوبترین بخش صنعت فینتک در حوزه آسیا-اقیانوسیه است.
22 طی پنج سال گذشته، سرمایهگذاری جهانی در صنعت فینتک، بیشتر بر ارائه خدمات پرداخت در حوزه خردهفروشی آنلاین، متمرکز بوده است.
23 فعالیت در حوزه فینتکها چند سالی است که در ایران آغاز شده اما گزارش دقیقی از وضعیت آنها و نیز حجم سرمایهگذاری انجام شده در دسترس نیست.
24 مشکلات و خلاءهای قانونی و مجوزهای مورد نیاز فینتکها برای دریافت نماد الکترونیکی از مشکلات فینتکها در کشور ما است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
دارایی چیست ؟
به هر چیزی که در جیب شما پول می گذارد دارایی گفته می شود
1 سؤال اول : آیا ماشین دارایی است؟ خیر چون هیچ پولی در جیب شما نمی گذارد
2 سؤال دوم : آیا خانه دارایی است ؟ خیر چون هیچ پولی در جیب شما نمی گذارد
3 سؤال سوم : آیا خانه ای که اجاره داده شود ، دارایی محسوب می شود؟ بله چون در جیب شما ماهیانه پول می گذارد
یکی از دلایلی که ثروتمندان ثروتمند تر می شوند این است که آنها هدفگذاریشان بر بدست آوردن دارائی بیشتر متمرکز شده است
به عبارتی آن ها برای پول کار نمی کنند آن ها دارایی هایی را ایجاد می کنند تا ماهیانه پول در جیب آن ها بگذارد
دارایی اول که درست شد به سراغ ساخت دارایی بعدی می روند ، و هر کدام از دارایی ها ماهیانه پولی به حساب فرد ثروتمند وارد می کند
به این ترتیب اگر فرد ثروتمند کار هم نکند، دارایی های او برایش کار می کنند و فرد ثروتمند پس از مدتی ، کارش مدیریت دارایی هایش می شود
فراموش نکنید که
ثروتمندان برای آینده پول پس انداز نمی کنند، بلکه دارائی ایجاد می کنند.
اگر یک ثروتمند ورشکسته شود یا ضرر کند در مدت زمان کوتاهی از دوران قبلی خود نیز پیشی می گیرد
دلیل آن را هم بارها گفته ایم و آن یک چیز است: دارائی حقیقی ثروتمندان، هوش مالی یا عقل معاش آنها است
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
کارآفرین موفق به چه دوستانی نیاز دارد؟
کارآفرینی با اعداد گره خورده است. تعداد کارمندان، مشتری ها، درآمد و... هرچه این اعداد بیشتر باشند کارآفرین قوی تر و موفق تر می شود. به عنوان یک کارآفرین علاوه بر بینش، تجربه، منابع و اطلاعات، به دوستانی نیاز دارید که در این راه به شما کمک کنند. کیفیت و کمیت دوستان برای یک کارآفرین حیاتی است. در زیر 5 نوع دوستی که می تواند در این مسیر همراه تان باشند آورده شده است:
مربی
کارآفرینی بازی آسانی نیست. به جرأت، ریسک و حمایت زیادی برای موفقیت در این راه نیاز دارید. شاید دوستان کارآفرینی داشته باشید که همزمان با شما در این راه قدم گذاشته باشند و با مشکلات مشابهی دست و پنجه نرم کنند، اما آنهایی در این راه می توانند به شما کمک کنند که جلوتر از شما قرار دارند و مسیری که شما در آن هستید را با موفقیت طی کرده باشند. اینها هم می توانند به شما انگیزه ی ادامه ی کار را بدهند هم به دیگر کارمندان در رسیدن به اهداف شرکت انگیزه دهند.
مشاور استراتژیک
مشاوران استراتژیک کسانی هستند که بازار مشتری مشابه به شما را دارند. می توانید ایده های تان را با آنها تبادل کنید و استراتژی هایی که آنها برای موفقیت به کار گرفته اند را دنبال کنید. غالبا این استراتژی ها در کسب و کارها یکسان هستند. دوستی با چنین ویژگی می تواند راه را برای شما کوتاهتر کند.
رابط
دوستی که بتواند شما را در زمان مناسب به افراد پر نفوذ معرفی کند، رابط است. هرگز این دوستان را نباید از دست بدهید. در معاملاتی که می کنید صداقت داشته باشید و با اینکه دوست تان پر نفوذ است، پیشنهاد کمک تان را به او بدهید تا دوستی شما محکم تر شود.
معتمد
دوستانی که همیشه شما را حمایت کنند و نقطه ی اتکای شما باشند را معتمد می نامند. این نوع دوستان هر وقت که نیازشان داشته باشید به شما کمک می کنند چه مالی چه روانی. علاوه بر این، همیشه شما را به پیشروی تشویق کرده و نمی گذارند درجا بزنید.
نقاد
دوستی که بدون دخیل کردن نظر شخصی اش شما را به طور هوشمندانه و سازنده ای نقد می کند را می توان نقاد نامید. هدف او تحقیر کردن شما نیست بلکه می خواهد مسیر رسیدن به اهداف تان را به شما نشان دهد. هر کارآفرین باید دوستی با این ویژگی داشته باشد و از اینکه آن شخص آیینه اش باشد نهراسد. این افراد نقص و کاستی های شما را به خوبی نشان می دهند و باعث قوی تر شدن کسب و کار تان می شوند.
منبع: successstory
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
استارت آپ ها زندگی ایرانیان را فتح می کنند؟
استارت آپ اینجا، استارت آپ آنجا، استارت آپ همه جا
اگر چهار سال پیش همه با دیدن بیلبردهای بزرگ تبلیغاتی دی جی کالا با دیده شک به خرید اینترنتی فکر می کردند و خیلی ها گارد بسته جدی نسبت به آن داشتند اما حالا همه چیز به شکل عجیبی تغییر کرده است و هر روز شاهد رشد خرید و فروش اینترنتی و گرفتن خدمات از شرکت های استارت آپی این چنینی هستیم تا جایی که سعید محمدی یکی از بنیانگذران دیجیکالا آبان 1395 یعنی 8 ماه پیش در جریان دوازدهمین همایش مدیریت کسب و کار های هوشمند در سازمان مدیریت صنعتی٬ گزارش عملکرد و اطلاعات مربوط به فروش دیجیکالا را برای اولین بار اعلام کرد و گفت:« در حال حاضر تعداد فروش روزانه دیجی کالا ۲۰۰۰ سفارش با متوسط ۶۰۰ هزار تومان است که با یک ضرب به عدد فروش (درآمد ناخالص) ۱٫۲۰۰٫۰۰۰٫۰۰۰تومان در روز می رسیم.» و این در شرایطی است که 10 سال پیش این مجموعه کارش را تنها با 5 نفر نیرو شروع کرد و حالا به بزرگ ترین فروشگاه اینرنتی کشور تبدیل شده است تاجایی که در سال 2015 مجله معتبر اقتصادی اکونومیست آن را به عنوان بزرگ ترین استارت آپ اینترنتی ایران معرفی کرد و ارزش تقریبی آن را 150 میلیون دلار تخمین زد که حتما طی دو سال گذشته با رشد بسیاری رو به رو بوده است.
آمارهای رسمی ارائه شده از سوی سازمان فناوری اطلاعات ایران نشان میدهد که در ایران به ازای هر دو نفر، یک نفر دارای گوشی هوشمند است و این یعنی بیش از 40 میلیون نفر در ایران کاربر این گوشی ها هستند، گوشی هایی که یکی از خدمات مهمشان استفاده از اپ هاست. سلجوقی عضو هیأت عامل سازمان فناوری اطلاعات چندی پیش گفته بود: «از هر دو نفر در کشورمان حداقل یک نفر گوشی هوشمند در اختیار دارد که برآورد میشود شمار کاربران گوشیهای هوشمند به ۴۰ میلیون نفر میرسد.» او ادامه گفته بود: «رسیدن آمار دو میلیون گوشی هوشمند در سال ۹۲ به ۲۰ میلیون گوشی در سال ۹۳ نشان دهنده فراهم شدن ابزار دولت موبایل است و رسیدن این عدد در سال ۹۴ به ۴۰ میلیون و از ابتدای سال ٩٥ تا به الان حدود ٥٠ میلیون گوشی هوشمند در کشور نشان از افزایش رو به رشد استفاده از گوشی همراه در کشور دارد.»
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
تعریفی از مدل مفهومی شهر هوشمند
ده سال پیش، سازمان ملل متحد اعلام کرد که نژاد انسان به نقطه اوج خود رسیده است. سال 2007 سالی بود که بیش از 50 درصد جمعیت جهان در شهرها زندگی می کردند. امروزه این نسبت بسیار بالاتر است و تنها مفهوم قابل تصور برای میلیاردها زندگی شهری است.
خوشبختانه استاندارد جدید ISO / IEC می تواند این رشد در حال پیشرفت را مطمئن و متداوم سازد.
اگر یک چیز واحد وجود داشته باشند که بیشتر مردم با آن موافق باشند آن است که شهرها باید هوشمند باشند. شهرها نیاز به این دارند که از ابتدا، در صورت امکان، از قبل طراحی شده باشند و رشد و توسعه مداوم آنها نیز باید هوشمندانه باشد. اما پیدا کردن یک مفهوم مشترک که در واقع شهر هوشمند چه هست، بسیار سخت تر است. این جایی است که ISO / IEC JTC1 وارد می شود.
در قلب استاندادهای شناخته شده و گسترده ترین استاندارد ICT در جهان، ISO/IEC ، یک استاندارد بین المللی جدید را توسعه داده است که مفاهیم ضروری را ارائه می دهد. این اجزای نامشهود زندگی شهری ، چیزهایی مانند مکان، جامعه، خدمات و منابع است.مدل مفهومی شهر هوشمند ISO / IEC 30182- راهنمایی برای ایجاد یک مدل جهت قابلیت همکاری داده ها منتشر شده در می2017،در مدل شهر هوشمند (SCCM) راهنمایی ارائه می دهد. علاوه بر تعریف این مفاهیم، ISO / IEC 30182 روابط بین آنها مانند منابع سازمان و یا یک رویداد در یک مکان را نیز تعریف می کند.
درست همانطور که هیچ شهر تنهایی وجود ندارد که تعریف کند کدام شهرها کلی هستند، هیچ نقشه ای هم به تنهایی برای یک شهر هوشمند وجود ندارد که بتواند در همه بخش ها اعمال شود. اما #ISOIEC30182 ، با ارائه یک مدل مفهومی، اشتراک ایده ها، اطلاعات و راه حل ها را تسهیل می کند. این بدان معنی است که بهبود گردش ، کاهش آلودگی، اطلاعات سریعتر و افراد باهوشتر و شادتر با یکدیگر هم به لحاظ فیزیکی و هم به صورت یکپارچه به عنوان یک جامعه در ارتباط هستند.
یکی از اهداف استاندارد بین المللی این است که از استفاده فعلی داده ها به عنوان یک تسهیل کننده خدمات شهری فراتر باشد. هدف این است که تصمیم گیرندگان را تشویق کنند تا استفاده مجدد از داده ها را به عنوان یک منبع برای نوآوری جهت سیستم ها و خدمات آینده مورد بررسی قرار دهند. با بررسی برخی از بینش های مختلف (عملیاتی، انتقادی، تحلیلی و استراتژیک) ، ISO / IEC 30182ا با هر دو داده باز (مشترک تحت لایسنس باز) و داده بسته (که در آن امنیت و حریم خصوصی محتوا محافظت می شوند) ارتباط دارد. هنگامی که همان مدل مفهومی برای همه اعمال شود، می توان از همان مسیری که آمار و تجزیه و تحلیل از داده های عملیاتی استخراج شده،پیگیری شود و تاثیر تصمیمات استراتژیک را مشاهده کند.
استاندارد ISO / IEC 30182 دارای برنامه های ضروری و کاربردی دنیای واقعی می باشد که در مورد اینکه زندگی شهری چگونه هوشمند تر می شود صحبت می کند. این پرسش که هوشمندانه ترین راه برای به هم پیوستن جمعیت و استفاده بهینه از منابع چیست؟ ابزاری برای تسهیل این بحث و یکی از مهمترین موضوعات سیاره ما بوده است.
کانال تلگرامی عشق پول کلیک کنید
در عصر تلگرام، چگونه بیزنسی پرسود داشته باشیم؟
وارد عصر تلگرام شدهایم. عصر تلگرام یعنی که قبلا مدیرعامل یک شرکت فقط در برابر هیاتمدیره و مجمع پاسخگو بود. ولی الان به افکار عمومی هم باید پاسخگو باشد. عصر تلگرام یعنی اینکه همه چیز در رصد و نگاه همه هست. واکنشی که جامعه در مقابل فیشهای حقوقی نشان داد، در شرایطی بود که بسیاری از این پرداختها وفق قانون بود؛ ولی در مقابل دیدگاه افکار عمومی مشروعیت نداشت. از این رو مشروعیت افکار عمومی در فرهنگ تلگرام، بر قانون، غالب شد و قانون، متناسب با خواسته افکار عمومی با فوریت اصلاح شد. فقط فرهنگ تلگرام در حوزه دیدهبانی نیست که در قالب آن، همه چیز در رصد و نگاه باشد. در حوزه اقتصاد هم این اتفاق افتاده است. در حقیقت جامعه جدیدی متولد شده است.
هماکنون بسیاری از کسبوکارها را شاهد هستیم که بر بستر تلگرام شکل گرفته است و با استقبال قابل توجه مشتریان مواجه شده است. این کسبوکارها به واسطه حذف برخی موارد هزینهزا در کسبوکار نظیر هزینه مغازهداری و… محصول یا خدمات را به شکل بسیار ارزانتری در اختیار مخاطب قرار میدهند و همین باعث میشود بسیاری از کسبکارهای سنتی با رکود مواجه شوند و نتوانند محصولات خود را به شکل سابق، بفروشند. در واقع، اینترنت، به صورت اعم و تلگرام به صورت اخص، شرایط بسیار سنتی کسبوکار را دارد در ابعادی بسیار قابل توجه، متحول میکند.
تلگرام در حوزه بیزنس این پیام را دارد منتقل میکند که هر کارخانهای برای فروش کالایش بهتر است که یک کانال در تلگرام داشته باشد و این به معنای نابودی نمایندگی است. عصر نمایندگی در ایران دارد آخرین نفسهایش را میکشد و ما در این حوزه به پایان نزدیکتریم تا به آغاز. شرکتهایی که برای فروش همچنان به سبک کهنه و قرون وسطایی تکیه دارند، که به عنوان نماد بیزنس در فناوری موج دوم شناخته میشوند، دارند فروش را به فضای مجازی واگذار میکنند.
تلگرام بخشی از تغییرات اقتصادی را در ایران دارد نمایندگی میکند و نماد کامل تغییرات نیست.
تلگرام بخشی از تغییراتی است که اتفاق افتاده است. در واقع، با سقوط قیمت نفت، اقتصاد ایران به فاز جدیدی وارد شد و در واقع، سقوط قیمت نفت ورود به فناوری موج چهارم را تسریع کرد. در این میان، بعضی از بخشها در ایران برای اینکه خودشان را با این شرایط تطبیق دهند، حداقل به چهار سال زمان نیاز دارند. به عنوان مثال، کسی که وارد بخش مسکن میشود، فرضا به عنوان آغاز سرمایهگذاری در این بخش تا خروج از آن، که فروش واحد باشد، به یک دوره زمانی حدود سه تا چهارساله نیاز دارد و این در شرایطی است که دامنه تغییرات میطلبد که واکنشها به تغییرات، آنی باشد و بخش مسکن که به چهار سال زمان نیاز دارد، از قافله زمانه عقب مانده و هزینهاش را دارد پرداخت میکند.
بانکها هم برای اینکه خودشان را با تغییرات سازگار کنند به چهار سال زمان نیاز دارند. چون بسیاری از سپردههای بانکها پنجساله است.
به این یفزایید سپردههای دوساله، سهساله، چهارساله و بسیاری از وامها را که طویلالمدت است. بانکها در ایران بهطور میانگین برای اینکه خودشان را با حادثهای که امروز اتفاق افتاده، تطبیق دهند به چهار سال زمان نیاز دارند و دو بخشی که به شدت از سرعت تغییرات اجتماعی عقب ماندهاند، بخش مسکن و بانکها هستند.
به این دلیل که طبیعت هر دو بخش، کند است و تغییرات را بعد از چهار سال میتواند جذب کند. این در حالی است که فرهنگ تلگرام، واکنش آنی طلب میکند. بنابراین پیامی که از درون این حرکت شنیده میشود این است که بیزنس در ایران بهتر است که سراغ کارهای دیربازده نرود. کارهای دیربازده بهخصوص اگر در ایران بخواهد در زمان طولانیتری نسبت به عرف جهانی انجام گیرد، محکوم به شکست از سرعت تکنولوژی میشود. فرهنگ موج چهارم بر سرعت شگفتانگیز در هر کاری تاکید دارد.
بنابراین سرمایهگذاریهایی که فاقد سرعت لازم باشند، توصیه نمیشود و بازگشت سرمایه اگر به زمان غیرمتعارف نیاز داشته باشد، از توجیه اقتصادی میافتد. صریحترین مثالش این است که در ایران در بخش انرژی، مزیت نسبی وجود دارد، اما طول عمر سرمایهگذاری در بخش انرژی ایران، حداقل چهار برابر طول عمر متعارف دنیاست و همین باعث شده سهم آن امروزه در بخش انرژی غیرمتعارف شود. یعنی ما در بخش انرژی مزیت نسبی داریم مشروط به اینکه بهرهوری زمانی را متناسب با جهان داشته باشیم. در واقع باید به این نکته توجه کرد که مزیت نسبی در این نیست که پروژهای که احداثش نیاز به یک سال و نیم زمان دارد، ما این را در شش سال احداث کنیم و باز هم توجیه اقتصادی داشته باشد. در این شرایط، آن پروژه که احتمال موفقیتش بالا بوده، به ورشکستگی میرسد
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
10 مورد از نبایدهای سرمایه گذاری در بازار سهام از نگاه فیلیپ فیشر
1-سهام شرکت ها را تحت تاثیر تبلیغات آن ها نخرید(مانند شرکت های تازه تاسیس بدون سابقه مشخص کاری که معمولا از طریق پذیره نویسی ثبت نام می کنند)
2-سهام خوب را فقط به خاطر آنکه در تالار فرعی(فرابورس)معامله می شوند،نادیده نگیرید.
3-سهام را فقط به خاطر رنگ و لعاب گزارش سالیانه آن نخرید(فقط به آمارهای مالی سالیانه شرکت توجه نکنید.)
4-فقط به نقش EPS در قیمت سهم توجه نکنید و رشد آینده آن را نیز در نظر بگیرید.اگر قیمت سهمی بالاست،مشخص کنید که آیا قیمت بالای آن به علت EPSزیاد سهم است یا پیش بینی رشد آن شرکت در آینده(مقایسه EPS و PEG)
5-به خاطر چند سنت ارزان تر،درخرید یک سهم عالی تعلل نکنید.
6-باتنوع بیش از حد در سبد سهام،برای خود استرس و دردسر درست نکنید
7-در سایه ترس از جنگ،از خرید سهام نهراسید.
8-تحت تاثیر آمارهای مالی سطحی و کم اهمیت قرار نگیرید.
9-درخرید سهام در حال رشد،زمان لازم برای سرمایه گذاری و قیمت رابه صورت توامان بررسی کنید.
10-دنباله رو عامه مردم نباشید
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
تعاریف و مفاهیم علمی استارت آپ
ترجمه واژه لاتين استارت آپ در منابع فارسی معمولا ◀️"شرکت نوپا"▶️ مي باشد. اگر چه در تعریف استارت آپ بر این مسئله تاکیدی وجود ندارد که حتماً فعالیت آن در حوزه تکنولوژی یا فن آوری اطلاعات باشد، اما به دلیل اینکه بسیاری از استارت آپ ها در سالهای اخیر، حول این زمینهها شکل گرفتهاند، گاهی در تعریف استارت آپ به این مسئله هم اشاره میشود که استارت آپ باید در حوزه فن آوریهای نوین فعال باشد.
براي اينکه علمي تر صحبت کنيم در اینجا چند تعریف ارائه شده براي استارت آپ را در چند منبع معتبر با هم مرور میکنیم:
تعریف استارت آپ به عنوان یک واژه انگلیسی
در دیکشنری وبستراستارت آپ یک کسب و کار جدید است (A New Business)
تعریف استارت آپ توسط مرکز کسب و کارهای کوچک آمریکا (USSBA)
کسب و کاری که عموماً حول محور تکنولوژی شکل گرفته و پتانسیل رشد بالایی دارد
تعریف استارت آپ توسط استیو بلنک
سازمانی که در جستجوی یک مدل کسب و کار که قابل تکرار و مقیاس پذیر باشد شکل گرفته است
تعریف استارت آپ توسط اریک ریس
استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است
اما اگر دقيق تر نگاه کنيم برخي ويژگي ها در استارت آپ ها بيشتر به چشم مي خورد که شامل:
1 کسب و کاری که قصد دارد ارزش آفرین باشد.
2 کسب و کاری که پایداری برای اعضای آن دغدغه است و فرصت جو است اما فرصت طلب نیست.
3 کسب و کاری که الزاماً مقیاس پذیر نیست. اگر چه طبیعتاً مقیاس پذیری برای آن مزیت و مطلوب است.
پس اگر مادر یک خانواده کسب و کاری نوپایی ایجاد کند که فقط هزینه ماهیانه آنها را تامین کند و هرگز بزرگ نشود، همین که پایدار باشد، یک استارت آپ است.
4 کسب و کاری که ممکن است مبتنی بر تکنولوژی های نوین باشد یا نباشد.
5 کسب و کاری که هنوز در شرایط ابهام است و دوران نوزادی و کودکی خود را طی میکند.
بنابراین، اگر شکلهای خاصی از کسب و کار نوپا مد نظر ما باشد، آن را با صفات مربوطه ذکر خواهیم کرد. مثلاً ممکن است چنین اصطلاحاتی را به کار ببریم:
کسب و کار نوپا مبتنی بر تکنولوژی های نوین
استارت آپ مبتنی بر فن آوری اطلاعات
کسب و کار نوپای خانگی
کسب و کارهای نوپای آینده نگر
کسب و کارهای نوپای ایجادکننده تحول در بازار (Disruptive)
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
الکامپ چیست ؟...
نمایشگاه الکامپ بزرگترین رویداد تجاری در عرصه تولید و عرضه محصولات و خدمات صنایع الکترونیک و کامپیوتر کشور است که همه ساله با حضور گسترده و چشمگیر دست اندرکاران این حوزه و مخاطبان آنها در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می گردد. در این نمایشگاه آخرین دستاوردهای این صنعت اعم از سخت افزار و نرم افزار به علاقمندان عرضه می گردد و فرصتی بی بدیل برای تبادل نظر و مذاکره در اختیار شرکت کنندگان قرار می گیرد. دستاوردهای این تعاملات نقطه آغاز بسیاری از همکاری های تجاری و تکنولوژیکی فیمابین دست اندرکاران حوزه الکترونیک و کامپیوتر است که نقش معنی داری در تحرک بخشیدن به این حوزه ی صنعت و تولیدکنندگان و بازرگانان شاغل در آن ایفاء می نماید. گشایش های اخیر در حوزه ی بین الملل و اراده ملموس دولت، که خود نیز با پیگیری استقرار دولت الکترونیک در زمره ی بزرگترین مشتریان بالقوه این حوزه می باشد، در افزایش حضور صنایع کشور در عرصه های بین المللی، زمینه ی شکوفایی این حوزه از صنعت و فن آوری را بیش از پیش فراهم نموده و انتظار می رود دراین دوره نمایشگاه الکامپ که در فاصله 30 تیر تا 2 مرداد ماه 96 برگزار خواهد گردید، فرصتی تکرار نشدنی را در اختیار فعالان این حوزه در داخل و خارج کشور قرار دهد تا با یافتن مخاطبان بالقوه خود، سطح تعامل بین المللی خویش را بطور چشمگیری ارتقاء بخشند .
سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور برگزارکننده دوره بیست و سوم الکامپ با حمایت ارزشمند سازمان توسعه تجارت و شرکت سهامی نمایشگاه های بین المللی ایران و مشارکت و حمایت موثر نهادها، انجمن ها و تشکل ها نهایت تلاش خود را بکار گرفته تا این دوره از نمایشگاه با کیفیت و نظم متفاوت برگزار گردد. امیدوار است بازخورد مشارکت کنندگان پس از برگزاری دوره بیست و سوم نیز موید همین امر باشد.
شایان ذکر می باشد در دوره گذشته این نمایشگاه 424 شرکت داخلی و خارجی و 250 شرکت در قالب استارت آپ در فضایی به مساحت 36500 متر مربع از 18کشور حضور داشتند که در طول برپایی نمایشگاه توانمندیهای خود را ارائه نمودند.
جهت ارتقاء سطح محتوای نمایشگاه همزمان با برپایی این رویداد مهم تعدادی نشست و میزگرد تخصصی در حوزه های مختلف با حضور اساتید برجسته بین المللی و چهره های ارزشمند داخلی نیز پیش بینی شده است همچنین با عنایت به استقبال چشمگیر استارت آپ ها در دوره قبل برنامه ریزی جهت حضور گسترده تر و برپایی سالن استارت آپ ها با رویکرد متفاوت نیز از برنامه های مهم این دوره می باشد.
با عنایت به ظرفیت و پتانسیل این نمایشگاه در حوزه های مختلف، شناسایی نیروی کار فعال و متخصص از طریق فراخوان عمومی و معرفی این افراد به شرکتها جهت جذب و ایجاد اشتغال یکی دیگر از برنامه های پیش بینی شده در این دوره از نمایشگاه می باشد که در قالب برپایی سالن اختصاصی تحت عنوان اشتغال شکل خواهد گرفت و شرکتها این امکان را خواهند داشت که از نزدیک با متخصصان و کارشناسان جویای کار مذاکره و نسبت به جذب این افراد اقدام نمایند.
حضور سازمان ها و نهاد های دولتی و معرفی خدمات دولت در حوزه های مختلف در قالب سالن دولت الکترونیک طبق سنوات گذشته نیز پیش بینی شده است و برنامه های جامعی جهت دعوت از مقامات و مسئولان بخش دولتی و خصوصی جهت حضور و بازدید از نمایشگاه در دستور کار ستاد قرار دارد.
کانال تلگرامی عشق پول کلیک کنید
تأثیر سرمایهگذاری در زندگی اجتماعی
همواره یکی از دغدغههای همیشگی افراد در زندگی خودشان، پس انداز و سرمایهگذاری بوده و هست. این نگرانیها در شرایط اقتصادی ناپایدار و متورم، بیشتر هم میشود. فرآیند و حبابهای موجود در سیستمهای مختلف انسان را بیشتر سردرگم میکند. نگاه و توجه به تجربیات تلخ افراد دور وبرمان هم به این دغدغه ها بیش از پیش میافزاید.
سوالات زیادی از پس ذهنمان عبور میکند که «این پس انداز ماحصل عمرمان است» چکار کنیم که نابود نشود؟ در کجا، چگونه، چطور ؟ پس اندازمان را مدیریت کنیم تا به زندگی اقتصادی و اجتماعیمان لطمهایی نزند.
از نقطه نظر مالی و در شرایط ناپایدار اقتصادی در هر سرمایهگذاری بایستی بازده و ریسک و امنیت سرمایهگذاری مورد توجه و مداقه قرار گیرد.
قبل از به کارگیری پسانداز باید ارکان سرمایهگذاری و مؤلفهها و بازارها و معایب و مزایای آنها را بشناسیم. بازارهای مختلف رسمی و غیررسمی، پولی و غیرپولی هرکدام شرایط خود را دارند و سرمایهگذاری در آنها مخاطرات خاص خود را دارد.
سرمایهگذاری در محیطهای غیر رسمی ممکن است دارای بازدهی بالایی باشد و بنابراین از جذابیت بالاتری برخوردار است. این موضوع بدون توجه به میزان سرمایه فقط مبتنی بر رفتارهای شخصی و هیجانی افراد صورت میپذیرد و عاقبت این کار هم گرفتار شدن در دام عملیات ‼️«ترفند ازیهای سیستمی» و مالباختگی خواهد بود. نمونهای از این نوع ترفندها «بازی پونزی» است که ریشه تاریخی دارد. این نوع ترفند یک عملیات در بازارهای سرمایهگذاری غیر رسمی است که از منظر مدیریت سرمایهگذاری تقریباً یک عملیات سرمایهگذاری غیرعقلائی است.
در این ترفند به سرمایهگذاران سودهایی پیشنهاد میشود که گذشتن از کنار آن کار سادهای نیست چرا که از حد متعارف جامعه بسیار بالاتر است و کما این که در ابتدای کار هم این سودها به سرمایهگذاران پرداخت میشود. در این شیوه سود سرمایهگذاران قبلی از سرمایهگذاران بعدی تأمین میشود و شخص یا مؤسسه سرمایهپذیر هیچ کار اقتصادی با پولهای دریافت شده انجام نمیدهد.
این گردش تا زمانی اتفاق میافتد که سرمایههای افراد وارد این پروسه میشوند و با کمتر شدن ورودی سرمایهها، مدیریت سیستم دچار اشکال میشود و ناگهان مروج سیستم ناپدید میشود و همۀ سرمایهگذاران بلاتکلیف میشوند و احتمالاً مال باخته، اگر هم تلاشی بکنند فقط میتوانند با صرف وقت و هزینه و انرژی پس از مدتی به اصل سرمایه خود دسترسی پیدا کند.
‼️پس مواظب رفتار سرمایهگذاری خود باشید.
این تفکر که بایستی پساندازهایمان را سرمایهگذاری کنیم تا هم خودمان و هم اقتصاد و هم اجتماع منتفع شود. تفکر صحیحی است اما چگونگی آن بسیار مهم است. اگر این کار درست مدیریت نشود در دام ترفندها و حقهبازیهای کاذب سودجویان قرار خواهیم گرفت.
هنگام سرمایهگذاری بایستی « هوشمندانه » رفتار کرد. عواملی همچون تجزیه و تحلیل اطلاعات، بازده و ریسک، انتخاب_درست، زمان -مناسب و اطلاع از قوانین و مقررات موضوع کشور و به ویژه امنیت سرمایهگذاری باید مورد مطالعه دقیق قرار گیرد.
به نظر میرسد مهمترین انگیزه سرمایهگذاری، سودآوری است و برای به دست آوردن سود بایستی سرمایهگذاری مناسب صورت پذیرد تا آثار اقتصادی (شکوفایی)، اجتماعی(بهرهمندی از زندگی بهتر) و حفظ ارزش پول (قدرت پول) پدیدار و پایدار گردد. در این میان رابطه بین نقدینگی و سودآوری هم دارای اهمیت است. بعضی از سرمایهگذاریها ممکن است بازده اغواکنندهای داشته باشد اما تضمین و امنیت بالایی ندارند و به عبارت دیگر پرریسک هستند.
به هرحال چرخش وجوه نقد به عنوان پسانداز در جهت سرمایهگذاری با توجه به هزینه عدم النفع نیاز به سیاست (تدبیر) اداره وجوه شخص دارد.
و امّا:به نظر اینجانب قبل از اینکه برای وجوه مازاد خود (پسانداز) تصمیمگیری نماییم بایستی ابتدائاً بروی خودمان سرمایهگذاری کنیم. آنچه که تحت عنوان SI ( سرمایهگذاری بروی خود ) از آن نام برده میشود. باید پذیرفت این ذهن ماست که سرمایه را خلق میکند و عوامل بیرونی، کمتر تأثیرگذار خواهند بود. هراندازه که روی ذهنمان سرمایهگذاری کنیم سرمایهگذاریهایمان افزایش خواهد یافت.
با مطالعه سرگذشت و زندگینامه افراد موفق در این حوزه احتمالاً به این نتیجه میرسیم که بایستی اولاً ذهنمان را آماده نماییم سپس دانش، تخصص و مهارت (روش مواجه با مشکلات) را به دست آوریم و با « هیپنوتیزم عملی » آن را ملکه ذهنمان کنیم و با روش بنچ مارک (BM) باورهای غلط خود را به باورهای واقعی تبدیل کنیم تا با (SI) مطلوب به نتایج قابل قبولتری دست یابیم.
کانال تلگرامی عشق پول کلیک کنید
معرفی مرموزترین و پربازده ترین پول دنیا
۲۵ نکته خواندنی پیرامون بیت کوین
با آغاز قرن بیست و یکم ارزهای دیجیتالی وارد بازارهای مالی شدند و به سرعت گسترش پیدا کردند.
در سالهای اخیر از بین این ارزها، بیتکوین بهعنوان مهمترین ارز دیجیتالی بسیار مورد توجه قرار گرفته است.
علیرغم پیچیدگیهای زیادی که درباره بیتکوین وجود دارد تلاش میکنیم به اختصار نکات مهمی را جهت آشنایی با آن بیان کنیم.
1 نخستین بار بیتکوین در سال ۲۰۰۹ و در واکنش به بحران بزرگ مالی، معرفی شد.
2 اولین بیتکوین توسط ساتوشی ناکاموتو ژاپنی در یک فهرست ایمیل رمزنگاری شده منتشر گردید. ساتوشی بدون آنکه چیز زیادی از خودش فاش سازد، پروژه را به اواخر سال ۲۰۱۰ موکول کرد.
3 ساتوشیناکاموتو انگیزه خود را از ایجاد این پول، خشم زیاد از وضعیت فاجعهبار اقتصادی برشمرد. وی افزود که میخواسته واحد پولی جدیدی اختراع کند که تحت تاثیر سیاستهای غیرقابل پیشبینی مالی، دزدیهای بانکداران و سیاست نباشد.
4 بسیاری معتقدند این اسم یک اسم مستعار است و خیلیها نیز معتقدند که «ناکاموتو» فقط یک نفر نیست بلکه یک گروه است.
5 از بیتکوین بهعنوان ارز دیجیتالی، ارز رمزنگاری شده و پول مجازی یاد میشود که به نظر میرسد «ارز دیجیتالی» عبارت صحیحتری باشد.
6 درواقع بیتکوین یک نوآوری اینترنتی با کارکردهای مشابه «پول بیپشتوانه» است.
7 بیتکوین واحد پول دیجیتالی است که از طریق یکسری الگوریتمهای پیچیده ریاضی بهدست میآید.
8 بیتکوین عموماً از طریق استخراج (ماینینگ) که همان فرایند پردازش تراکنشهای بیتکوین است، بدست میآید. این روش مستلزم در اختیار داشتن کامپیوترها و سختافزارهای قدرتمند است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
طراحی افزایش فروش
برای افزایش فروش سه راه پیش روداریم:
1 اول افزایش تعداد موارد فروش فردی
2 دوم افزایش حجم فروش به هرمشتری
3 سوم، افزایش تعداددفعات فروش به هرمشتری.
مدل فروش قدیمی4 بخش داشت:
1 اول ابراز صمیمیت (تحویل گرفتن مشتری)
2 دوم صالحیت دادن به مشتری (شما چقدر پول دارید یا چقدر می خواهید هزینه کنید)
3 سوم سخنرانی برای مشتری (معرفی کالا)
4 چهارم، نهایی سازی فروش (کالا را بخر، مشتری!)
اما مدل جدید فروش برعکس شده است.
توصیه می شود 40 درصد از وقت خود را بگذارید برای ابراز صمیمیت و جلب اعتماد مشتری
30 درصد از وقت را به شناسایی نیازهای مشتری اختصاص دهید ( برای این منظور باید خیلی با دقت به حرفهای مشتری گوش کنید )
20 درصد از وقت را بگذارید برای معرفی کالا تا نشان دهید این کالا چگونه نیاز مشتری را برطرف می کند
10 درصد آخر را هم اختصاص بدهید به نهایی سازی فروش.
صحبت مشتری را قطع نکنید، وقتی او حرف می زند یک کلمه هم نگویید.
اگر مکث کنید و با توجه به حرفهایش گوش کنید و سوال های مرتبط بپرسید، مشتری این گونه تعبیر می کند که او برای من ارزش قائل است.
خوب سوال کنید. سوال ملایمی مثل :
«منظورتان چیست؟»
به مشتری می فهماندکه شما به درک نیاز او علاقمندید.
( روانشناسی فروش –برایان تریسی )
کانال تلگرامی عشق پول کلیک کنید
نگاهی به زندگی 4 ایرانی کارآفرین در آن سوی آب ها
از بزرگ ترین سایت خرید آنلاین تا مالکیت دهمین مرکز خرید بزرگ جهان
در این گزارش قصد داریم نگاهی به زندگی 4 کارآفرین ایرانی که خارج از کشور زندگی می کنند و با خلاقیت، ابتکار و پشتکارشان موسسه ها و شرکت های اقتصادی، علمی و تکنولوژی موفقی را راه اندازی کرده اند و حالا افراد زیادی در آن ها مشغول کار و فعالیت هستند، داشته باشیم.
ساختمان 165 و برادران عمید حضور
سعید و رحیم عمیدی بزرگ شده یکی از خانواده بزرگ کارآفرینی در ایران محسوب می شوند؛ آن ها فرزندان یکی از بنیانگذاران شرکت کفش بلا در تهران ( عمید حضور) هستند که بعد از ترک ایران و گذشت چند سال فامیلی خود را به عمیدی تغییر دادند. این دو برادر در دهه 1350 ایران را به مقصد آمریکا ترک کردند و تصمیم گرفتند به جای فعال شدند در کسب و کار خانوادگی و تولید باتوجه به جهش تکنولوژی در جهان وارد کسب و کارهای نوین شوند.
حسن خسروشاهی و جریان کارآفرینی در رگ او
نکته جالب در زندگی حسن خسروشاهی این است که او در سن 42 سالگی ( سال 1360) و زمانی که از ایران به کانادا مهاجرت کرد، همه چیز را از صفر شروع کرد؛ حسن خسروشاهی ( فرزند علی خسروشاهی بنیانگذار گروه صنعتی مینو) یکی از سهامداران اصلی گروه صنعتی مینو بود که با پیروزی انقلاب مجموعه کارخانه ها و بخش مهمی از اموال و دارایی هایشان ملی اعلام شد؛ ولی همه این ها باعث نشد که او ناامید شود بلکه به ونکور رفت و همه چیز را دوباره از نو ساخت.
خانواده قرمزان و دهمین مرکز خرید بزرگ جهان
آیا می توانید تصور کنید که مالکان بزرگترین مرکز خرید آمریکای شمالی و دهمین مرکز خرید جهان یک خانواده ایرانی باشند؟ مالک وست ادمونتون مال در کانادا که تا سال 2004 بزرگترین مال جهان محسوب می شد با مساحت 500 هزار متر مربع، 800 فروشگاه، 25 رستوران، یک پارک سرگرمی، یک استخر مواج، پارک دلفین ها و 26 سالن سینما؛ خانواده ( برداران) قرمزیان هستند. خانواده ای کارآفرین که مالک چند مرکز خرید دیگر، هتل و شرکت « تریپل فایو گروپ» در زمینه معاملا املاک و مستغلات اند.
پی یرمراد امیدیار و بزرگترین سایت خرید و فروش آنلاین
بنیانگدار ای بی یک ایرانی به نام پی یر مراد امیدیار است که در سن 28 سالگی و در سال 1995 ای بی (e-Bay) راه اندازی کرد. او در سال ۱۹۶۷ در شهر پاریس بدنیا آمد و در کودکى به همراه خانواده اش به مریلند آمریکا مهاجرت کرد. امیدیار اولین برنامه کامپیوترى خود را در سن ۱۴ سالگى براى کتابخانه مدرسه اى که در آن مشغول تحصیل بود نوشت. او در سال ۱۹۸۸ از دانشگاه Tufts University در رشته کامپیوتر فارغ التحصیل شد و چند سال در شرکت های زیرمجموعه اپل و ماکروسافت مشغول کار شد تا اینکه سایت خود را راه اندازی کرد.
کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید
ده درس مهم برای ساختن تجارت
هر كارآفريني براي ساختن تجارت ميليون دلاري اش باید بداند:
۱. درس اول:
يك تجارت موفق قبل از اينكه وجود داشته باشد، خلق شده است.
۲. درس دوم:
يادبگيريد كه چگونه مي شود بدشانسي را به خوش شانسي تبديل كرد.
۳. درس سوم:
تفاوت بين شغل و كارتان را بدانيد.
۴. درس چهارم:
موفقيت، شكست را آشكار مي كند.
۵. درس پنجم:
راه رسيدن، مهم تر از هدف است.
۶. درس ششم:
بهترين جواب ها در قلب شماست، نه در سرتان.
۷. درس هفتم:
محدوده ي آرمان، تعيين كننده محصول است.
۸. درس هشتم:
تجارتي را طراحي كنيد كه بتواند كاري را كه ديگران قادر به انجامش نيستيد، انجام دهد.
۹. درس نهم:
براي معاملات بي ارزش نجنگيد.
۱۰. درس دهم:
بدانيد كه چه زماني بايد از كار دست بكشيد.
برگرفته از کتاب "پيش از آنكه كارتان را رها كنيد به فكر يك تجارت باشيد" نوشته رابرت کیوساکی
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
آنچه یک ملت را بزرگ و سربلند می سازد و به آن بزرگی و افتخار می بخشد،وسعت خاک و ثروت بسیار نیست.بلکه وجود مردمانی سخت کوش و علاقه مند به اعتلای سرزمینشان است.کشورهای برتر دنیا مانند دانمارک،هلند،سوییس،بلژیک،سوئد،ژاپن،کره جنوبی،نیوزلند و ....از نظر رفاه اجتماعی و امید به زندگی و همه شاخصه های مثبت،از منابع نفت و گاز و معادن و وسعت خاک بهره مند نیستند.اما با پشتکار و برنامه ریزی مدیران جامعه به بالاترین درجه رشد و شکوفایی نائل آمده اند.درآمد سرانه آن ها ده ها برابر بیشتر از درآمد سرانه کشور ما با برخورداری از منابع عظیم نفت و گاز است.باحمایت و تشویق کارآفرینان و توجه به صنایع کوچک و ایجاد اشتغال مولد و ترویج فرهنگ مصرف تولیدات ملی و بالا بردن بازده کار مفید و سرلوحه قراردادن روایت((دست هایی که خدمت می کنند،مقدس تر از لب هایی هستند که دعا می خوانند))کار وتولید عار پنداشته نشود.خوشبختانه آیینی را پرستش می کنیم که پیامبر بزرگوارش بوسه بر دستان کارگر می زد.امیدوارم همه کسانی که با نیت خیر و خداپسندانه اقدام به سرمایه گذاری می کنندو هدف نهایی آنان کمک به پیشرفت تولید و افزایش اشتغال و از بین بردن واردات و رونق صادرات و تقویت ارزش پول ملی و کاهش تورم و افزایش سطح رفاه عمومی مردم است،هیچ گاه از ورود و فعالیت در بازار سرمایه،احساس و اظهار ندامت نکرده و از برکات نیات خیرشان برخوردار شوند.اعتقاد دارم موفقیت به کسانی روی می آورد که برای خوشبختی دیگران تلاش می کنند.کسانی که آرزومندند روشنایی چراغ های همسایه بیشتر شود،بدون شک حوالی خانه شان روشن تر خواهد شد.اگر با مساعدت دست اندرکاران سازمان بورس در اطلاع رسانی و تنویر افکار عمومی،اعتماد مردمی جلب و اطمینان به آینده سرمایه گذاری ایجاد شود،با راه اندازی و توسعه شرکت ها و صنایع پیشرفت اقتصادی جامعه شتاب گرفته،فقر از میان رخت خواهد بست و بازتاب آن شامل حال همگان خواهد شد.
به امید صنایعی پیشرفته تر با مدیرانی لایق تر،رفاهی بیشتر و ایرانی آبادتر و سرافرازتر
محمد علی نوروزی
برگرفته گوشه ای از کتاب روش های سرمایه گذاری در بازارهای مالی
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چگونه فرزندانمان را کارآفرین بار بیاوریم نه کارمند ؛
سیستم آموزشی بچه ها را بسمت وکالت و مهندسی و دکتری می برد.
رسانه ها فوتبالیست شدن و هنرمند شدن رو تبلیغ میکنن.
تو خونه همه دنبال اینیم که بچه هامون درس بخونن و تحصیل کرده بشن و...
کجای این آموزش و تربیت به بچه ها یاد میده کارآفرین باشن؟ برای خودشون کسب و کار داشته باشن؟ شرکت تاسیس کنن و صاحب کار باشن؟ تجارت کنن و تاجر بشن؟
تقریبا هیچ جا...
کلا در حال آموزش به بچه هامون هستیم که توی زندگی اصلا ریسک نکنن و کارمند باشن تا توی عافیت زندگی کنن.
چگونه فرزندان را کارآفرین تربیت کنیم؟
۱. پول تو جیبی دادن به بچه ها عادتیه که ذاتا بچه ها رو غیر مستقل و حقوق بگیر بار میاره.
راه حل مناسب به نظر میرسه این باشه که پول تو جیبی بچه ها مشروط بشه به کمکی که به خونواده میکنن و کارهای خلاقانه ای که انجام میدن.
۲. هر شب براشون قصه نخونید.
۴ شب شما قصه بخونید و ۳ شب بخواید اونا برای شما قصه بگن.
کارآفرین باید بتونه سناریو ایجاد کنه و دیگران رو تحت تاثیر قرار بده.
۳. بچه ها رو تشویق کنید جلوی دوستاشون راجع به اسباب بازیهاشون و بازی هایی که بلدن سخنرانی کنن.
یاد بدید که روی بقیه تاثیر بزارن .
۴. اگه جایی مثلا توی رستورانی میرید و خدمات نامناسبی میگیرید به بچه ها یاد بدید که خدمات نامناسب رو تشخیص بدن و بتونن انتقاد کنن.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
مرفه ترین ، ثروتمندترین کشورهای جهان کدامند؟
انستیتوی انگلیسی لگاتم (Legatum) سالانه لیست مرفهترین کشورهای جهان را منتشر میکند. برای تعیین میزان رفاه فاکتورهایی چون اقتصاد، آموزش، سرمایه اجتماعی و آزادیهای فردی مورد بررسی قرار میگیرند.
شبکه خبری دویچهوله این لیست را مطابق شرح ذیل منتشر کرده است:
نروژ مرفهترین کشور جهان کشورهای اسکاندیناوی برای هفتمینبار پیاپی در صدر این جدول قرار دارند و نروژ از سال ۲۰۱۰ همچنان در همه عرصهها مرفهترین کشور جهان است.
سوئیس ثروتمندترین کشور جهان طبق لیست انستیتوی “Legatum” سوئیس ثروتمندترین کشور جهان است. با این حال در رتبه دوم مرفهترین کشورها قرار دارد، زیرا این کشور به لحاظ وضعیت آموزشی در رتبه ۲۱ جهان قرار گرفته است. جالب اینکه عملکرد دولت سوئیس اما رتبه نخست در سراسر جهان را به دست آورده است.
نیوزیلند، کشور آزادیهای فردی نیوزیلند به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه پانزدهم و به لحاظ سیستم بهداشت و سلامت حتی در رتبه بیستم جهان قرار گرفته، اما به لحاظ آزادیهای فردی در جایگاه نخست جهان قرار داد و در مجموع در لیست انستیتوی لگاتم رتبه سوم را احراز کرده است.
دانمارک دومین کشور اسکاندیناوی هرچند دانمارک به لحاظ اقتصادی و سیستم بهداشت و سلامت رتبههای هجدهم و سیزدهم را کسب کرده، اما در بقیه فاکتورهای مورد بررسی همچون، عملکرد دولت، آموزش، فرصتهای کارآفرینی و غیره یکی از بهترین و مرفهترین کشورهای جهان است. دانمارک در مجموع در ردیف چهارم لیست انستیتوی لگاتم قرار گرفته است.
کانادا و یکی از بهترین سیستمهای آموزشی کانادا در این لیست در مجموع در رتبه پنجم قرار دارد. سیستم آموزشی کانادا جزو بهترینهای جهان محسوب میشود و در رتبه دوم قرار گرفته است. این کشور به لحاظ امنیت در رتبه نهم و به لحاط عملکرد دولت در رتبه هشتم بهترینهای جهان جای گرفته است.
سوئد، بهترین فرصتهای شغلی سوئد سومین کشور اسکاندیناوی است که در میان ۱۰ کشور مرفه جهان رتبه ششم را به خود اختصاص داده است. سوئد در سه فاکتور امنیت، عملکرد دولت و اقتصاد رتبه چهارم لیست انستیتوی لگاتم را به دست آورده و به لحاظ ایجاد فرصتهای شغلی در رتبه نخست جهان قرار گرفته است.
استرالیا، بهترین سیستم آموزشی در این لیست استرالیا در مجموع در رتبه هفتم قرار گرفته است. سیستم آموزشی استرالیا رتبه نخست جهان را به دستآورده و این کشور بهلحاظ آزادیهای فردی شهروندانش در رتبه سوم قرار دارد.
بازهم اسکاندیناوی، اینبار فنلاند فنلاند چهارمین کشور اسکاندیناوی است که در میان ۱۰ کشور برتر لیست رفاه جهانی انستیتوی انگلیسی جای گرفته است.
فنلاند گرچه به لحاظ اقتصادی در رتبه ۲۶ دنیا قرار دارد، اما در عرصه ایجاد فرصتهای شغلی، در رتبه چهارم، عملکرد دولت، در رتبه پنجم، آموزش، در رتبه ششم و امنیت در رتبه سوم جهان قرار دارد. مردم این کشور در مجموع در رتبه هشتم رفاه در دنیا قرار دارند.
هلند، کوچک اما مردمانی مرفه کشور کوچک هلند، گرچه به لحاظ قدرت اقتصادی در رتبه بیست و پنجم دنیا قرار دارد، اما در عرصه آموزشی رتبه چهارم، در عرصه بهداشت رتبه ششم و در زمینه آزادیهای فردی رتبه هفتم دنیا را به خود اختصاص داده. هلند در لیست انستیتوی “Legatum” در مجموع در رتبه نهم قرار گرفته است.
آمریکا، دهمین کشور مرفه جهان ایالت متحده آمریکا به لحاظ امنیت در رتبه سی و یکم و به لحاظ اقتصادی در رتبه هفدهم دنیا جای گرفته است. سیستم بهداشت و سلامتی این کشور اما رتبه نخست جهان را به دست آورده است.
رتبه چهاردهم آلمان آلمان در میان ۱۰ کشور مرفه جهان دیده نمیشود و در رتبه چهاردهم جای گرفته است.
اقتصاد آلمان دررتبه هشتم،
ایجاد فرصتهای شغلی در رتبه چهاردهم، عملکرد دولت در رتبه هفدهم، وضعیت آموزش با جهش پنج رتبهای در رتبه دهم و آزادیهای فردی شهروندان در رتبه هفدهم جهان قرار گرفته است.
کویت، بالاترین رتبه در منطقه خاورمیانه نام کویت در رتبه سی و ششم جدول رفاه جهانی انستیتوی لگاتم دیده میشود. قدرت اقتصادی این کشور رتبه شانزدهم ارزیابی شده است، اما در عرصه آزادیهای فردی از رتبه ۴۹ جهان در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۸۳ در سال ۲۰۱۴ تنزل یافته است. وضعیت آموزشی این کشور از رتبه ۵۶ در سال ۲۰۱۳ به رتبه ۳۰ در سال جاری بهبود یافته است.
ترکیه: سقوط رتبه اقتصادی ترکیه در جدول رفاه جهانی به لحاظ اقتصادی از رتبه هفتاد در سال ۲۰۱۳ به رتبه هشتاد و ششم در سال ۲۰۱۴ تنزل پیدا کرده است. جالب اینکه وضعیت آموزشی در ترکیه طی دو سال ۱۰ رتبه ارتقا یافته و از رتبه ۹۱ جهان به رتبه ۸۱ رسیده است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
بهترین کشورهای جهان برای راهاندازی کسب و کار کدامند؟
بانک جهانی در گزارش "سهولت انجام کسب و کار" به بررسی بهترین و بدترین مکانها برای کارآفرینان پرداخته و مقررات در ۱۰ بخش تاثیرگذار در سهولت راه اندازی یک کسب و کار را بررسی کرده است. این بخشها شامل دریافت برق، مجوز ساخت و ساز، حمایت از سرمایهگذاران اقلیت، پرداخت مالیات، تجارت خارجی، اجرای قراردادها، حل مشکل ناتوانی در پرداخت دیون، ثبت ملک و دریافت اعتبار هستند.
این کشورها عبارتند از:
۱-نیوزیلند(۹۹.۹۶)
این کشور پرداخت مالیات را راحتتر کرده و نرخ مالیات جبران خسارت حوادث را که از سوی کارفرمایان پرداخت می شود، کمتر کرده است.
۲-کانادا(۹۸.۲۳)
کانادا مکان فوقالعاده ای برای آغاز یک کسب و کار است و فرآیند لازم برای این کار تنها ۳۶ ساعت طول می کشد.
۳-هنگکنگ، چین(۹۸.۲۰)
هنگکنگ با کاهش هزینه ثبت کسب و کار، راهاندازی یک شرکت را کم هزینه کرده است.
۴-جمهوری یوگوسلاوی سابق، مقدونیه(۹۸.۱۴)
این کشور با تغییر پروسه رای دادن برای سازمان دهی مجدد برنامهها و فراهم کردن امکان مشارکت بیشتر وام دهندگان، مشکل ناتوانی در پرداخت دیون را برای شرکتها کمتر کرده است.
۵- جمهوری آذربایجان(۹۷.۷۴)
جمهوری آذربایجان روال دریافت یک اتصال برق جدید را با معرفی نقشه ظرفیت برق با موجود بودن انشعاب برق که زمان مورد نیاز برای مشخص کردن نقطه اتصال مشتری جدید را کاهش داده، یکپارچه کرده است.
۶-سنگاپور (۹۶.۴۹)
سنگاپور دریافت مجوز ساخت و ساز را راحتتر کرده و دسترسی آنلاین به خدمات مختلف را بهبود بخشیده است.
۷-استرالیا (۹۶.۴۷)
استرالیا یکی از بهترین نقاط جهان برای دریافت مجوز ساختوساز بوده و از این نظر در رتبه دوم قرار گرفته است.
۸-گرجستان (۹۶.۱۳)
گرجستان حمایتهای سرمایه گذار اقلیت را تحکیم بخشیده، حقوق سهامدار را افزایش داده و ساختارهای مالکیت و کنترل را شفاف کرده است.
۹-ارمنستان (۹۶.۰۷)
ارمنستان دسترسی به اعتبار را با تصویب یک قانون جدید راحتتر کرده است.
۱۰-ایرلند (۹۵.۹۱)
سیستم مالیاتی مناسب شرکتها، ایرلند را پنجمین مکان عالی برای کسب و کار در جهان ساخته و این کشور را در فهرست بانک جهانی در رتبه بالایی قرار داده است.
۱۱-کره جنوبی (۹۵.۸۳)
این کشور که برای اینترنت پرسرعت و دسترسی خوب به فناوری معروف است و عوامل مذکور کمک کرده است کره جنوبی در این فهرست رتبه بالایی داشته باشد.
۱۲-جامائیکا (۹۵.۶۱)
برای راهاندازی یک شرکت در جامائیکا تنها دو پروسه نیاز است که به طور متوسط ۱۰ روز طول میکشد.
۱۳-کوزوو (۹۵.۵۴)
کوزوو با معرفی یک سیستم آنلاین برای ثبت اظهارنامه و پرداخت مالیات بر ارزش افزوده و همچنین مشارکتهای بیمه اجتماعی پرداخت مالیات را راحتتر کرده است. این اقدام همچنین امکان داده هزینه محاسبه مالیات بر درآمد شرکتها کمتر شود.
۱۴-استونی (۹۵.۱۳)
استونی یک مکان مناسب برای راهاندازی یک کسب و کار است و تنها سه روز و نیم طول میکشد تا یک شرکت در این کشور راهاندازی کرد.
۱۵-سوئد (۹۴.۶۴)
سوئد با راحتتر کردن انتقال ملک و معرفی مکانیسمی برای گزارش خطاها در نقشهها، رتبه اش در این فهرست را بهبود بخشیده است.
۱۶-انگلیس (۹۴.۵۸)
سیستم مالیاتی انگلیس برای شرکتها در رتبه ۱۰ قرار گرفته است در حالیکه طبق گزارش بانک جهانی این کشور از نظر حمایتها برای سرمایه گذاران اقلیت، در رتبه ششم قرار گرفته است.
۱۷-بلژیک (۹۴.۴۹)
در حالی که بلژیک برای راهاندازی یک کسب و کار در رتبه بالایی قرار دارد، اما در زمینه ثبت ملک در رتبه ۱۳۱ قرار گرفته است. این پروسه بسیار وقت گیر بوده و به طور متوسط ۵۶ روز طول میکشد.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
بهترین کشورهای جهان برای کارآفرینان کدامند؟
بهترین کشورهای جهان برای کار آفرینان طبق شاخص که از سوی دانشگاه وارتون و شرکت تحقیقات بازار Y&R تهیه شده است، به شرح زیر می باشند:
1- آلمان به عنوان یک کشور متصل با زیرساخت بسیار پیشرفته و نیروی کار فوقالعاده ماهر و همچنین سهولت دسترسی به سرمایه برای کارآفرینان، در همه بخشها در رتبه بالایی قرار گرفته است. این کشور در شاخص بهترین کشورها، در رتبه چهارم ایستاده است.
2- ژاپن یکی از تحصیلکردهترین و از نظر فناوری، پیشرفتهترین کشورهای جهان است که آن را برای کارآفرینان بسیار جذاب میکند. این کشور ۱۰ امتیاز کامل برای زیرساخت توسعه یافته کسب کرده است.
3- آمریکا همواره به عنوان یک قطب بزرگ نوآوری و فعالیت کارآفرینی به خصوص برای داشتن سلیکون والی - منطقه معروف در شمال کالیفرنیا و مکان استقرار برندهای معروفی مانند فیسبوک و گوگل- شناخته شده است. این کشور در شاخص اتصالپذیری و سهولت دسترسی به سرمایه، ۱۰ امتیاز کامل را کسب کرده است.
4- آمار سازمان توسعه و همکاری اقتصادی ا(OECD) رشد ۳۱ درصدی فعالیت کارآفرینی انگلیس در فاصله سال ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ را نشان میدهد که بر خلاف سیر نزولی جهانی بوده است. این کشور به ویژه در شاخص زیرساخت، اتصالپذیری و چهارچوب حقوقی قوی خود امتیاز بالایی را کسب کرده است.
5- سوئیس یکی از ثروتمندترین کشورهای جهان است و از مزایای نیروی کار فوقالعاده ماهر و با تحصیلات عالی برخوردار است. این کشور برای کارآفرینان به دلیل نرخ پایین مالیات شرکتها، سهولت دسترسی به سرمایه و چهارچوب حقوقی پیشرفته بسیار جذاب است.
6- سوئد برای شفافیت در شیوههای کسب و کار و همچنین به دلیل داشتن نیروی کار تحصیلکرده، در رتبه بالایی قرار گرفته است. استکهلم، پایتخت سوئد، یک قطب بزرگ برای استارت آپها به شمار میرود.
7- کانادا به عنوان نخستین کشور آمریکای شمالی که به این فهرست وارد شده، به دلیل زیرساخت توسعه یافته، شفافیت در شیوههای کسب و کار و نیروی کار ماهر رتبه بالایی کسب کرده است. این کشور در سال ۲۰۱۵ برنامه نوآورانه "استارت آپ ویزا" را به اجرا گذاشت که کارآفرینان مهاجر را با سازمانهای بخش خصوصی کانادایی مرتبط میکند.
8- روزنامه اکونومیست سنگاپور را فشردهترین اکوسیستم کارآفرینی جهان نامیده که رتبه جهانی بالایی در فضای استارت آپ دارد. این کشور در شاخص وارتون برای زیرساخت، سهولت دسترسی به سرمایه و اتصال پذیری رتبه بالایی کسب کرده است.
9- عرصه استارت آپ کارآفرینی استرالیا، یک عرصه نوظهور به شمار میرود و با وجود هزینههای نسبتا بالای استارت آپها که به دلیل دستمزدهای بالا در استرالیاست، این کشور در زیرشاخص کارآفرینی برای اتصالپذیری، زیرساخت و شفافیت شیوههای کسب و کار رتبه بالایی کسب کرده است.
منبع: ایسنا
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
بازار 16 هزار میلیاردی که به سمت تحول بزرگ می رود
بازار فست فود در ایران به شدت به سمت پولسازی می رود. بررسی های صورت گرفته در ماهنامه آیندهنگر نشان می دهد که این بازار طی یک دهه آینده امکان قابل توجهی برای رشد دارد. آمارهای بانک مرکزی نشان می دهد در ایران، خانواده های یک نفره، سالانه 511 هزار تومان برای رستوران رفتن، هزینه می کنند و خانواده های سه نفره، 737 هزار تومان هزینه شان می شود.
دهک پنجم و ششم، که طبقه متوسط جامعه هستند، 382 و 482 هزار تومان صرف رستوران و هتل می کنند. اما از این دهک به بعد، هزینه ها به یک باره بالا می رود. دهک هشتمی ها به طور متوسط در کل کشور، 890 هزار تومان برای رستوران و هتل رفتن می پردازند، دهک نهمی ها یک میلیون و 500 هزار تومان ودهک دهم که ثروتمندترین های جامعه هستند، سالانه حدود 3 میلیون تومان برای رستوران رفتن خرج می کنند.
هزینه تحصیل این دهک نیز، 800 هزار تومان کمتر از پولی است که برای رستوران رفتن می پردازند. ثروتمند ترین طبقه جامعه، سالانه حدود 300هزار تومان برای تفریح و امور فرهنگی شان نیز کمتر از رستوران هزینه می کنند.
بررسی های دیگر نیز نشان می دهد مصرف فست فود، به یکی از اصلی ترین عادت های رفتاری ایرانیان تبدیل شده است. خانواده هایی که هیچ فرد شاغلی ندارند، سالانه 559 هزار تومان برای رستوران وهتل هزینه می کنند که این تنها 199 هزار تومان کمتر از متوسط این نوع هزینه است. اما در شاخص تفریح و امور فرهنگی، هزینه خانوارهایی که هیچ کس در آن ها شاغل نیست،حدود 250 هزار تومان کمتر از متوسط کل کشور است. حتی در شاخص تحصیل نیز، خانواده های بدون فرد شاغل، سالانه 427 هزار تومان برای تحصیل خرج می کنند که 137 هزار تومان کمتر ازهزینه رفتن به هتل و رستوران است.
هم چنین خانواده هایی هم که مستاجر هستند، سالانه 614 هزار تومان برای رستوران خرج می کنند که 36 هزار تومان کمتر از هزینه ان ها برای تفریح و امور فرهنگی است. خانواده های مالک مسکن نیز، سالانه 821 هزار تومان برای رستوران رفتن می پردازند.
آخرین باری که بانک مرکزی هزینه خانواده ها را برای مصرف غذاهای آماده به طور دقیق اعلام کرد، مربوط به سال 93 می شود. در آن زمان اعلام شده بود ایرانی ها سالانه بیش از 11 هزار میلیارد تومان برای غذاهای آماده مصرف می کنند. تا پایان سال 90 هر خانوار ایرانی سالانه 380 هزار تومان صرف خرید فست فود میکردند. هرچند هنوز ارقام جدید برای سال گذشته اعلام نشده اما با توجه به اینکه شاخص بهای گروه غذاها و خوراکیهای آماده و آشامیدنیها در سال 91 نسبت به سال 90 معادل 39.7 درصد افزایش یافت میتوان اشاره کرد با احتساب تورم 39.7 درصدی شاخص این گروه در سال 91 میزان هزینه سالانه هر خانوار در این بخش از 380 هزار و 742 تومان در سال 90 با بیش از 151 هزار تومان افزایش به 531 هزار و 896 تومان رسیده است.
با در نظرگرفتن هزینه متوسطی که خانواده های ایرانی برای رستوران وهتل می پردازند و ضرب آن در تعداد کل خانواده ها، می توان محاسبه کرد که در حال حاضر ایرانی ها سالانه حدود 16.3 هزار میلیارد تومان برای رستوران هزينه مي كنند.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
اصول و استراتژی قیمت گذاری
مانند کسی نباشید که، قیمت همه چیز را می داند ولی ارزش هیچ چیز را نمی داند!
"اسکار وایلد"
مانند دیگر جنبه های مدیریت، قیمت گذاری و بازاریابی تلفیقی از هنر و دانش است.
علیرغم منعطف به نظر رسیدن بحث قیمت، اصولا تصمیم گیری درمورد قیمت، برگشت ناپذیر است و یکی از پر ریسک ترین( p) از ( ۴p) بازاریابی است.
برخلاف آن چه بسیاری ازشرکت های ایرانی همچنان به عنوان پارادایم فکری خود درقیمت گذاری محصولات و خدمات در ذهن دارند، نقطه عزیمت قیمت گذاری تحلیل جایگاه رقابتی شرکت در بازار و رحجان مخاطب است و نه محاسبات هزینه ای مدیریت مالی.
مارپیچ مرگبار قیمت گذاری
spiral deat pricingg
اگر نماینده خرید مشتری در هنگام خریدبه شمابگوید که قیمت فروش رقیب شمابرای همین کالا بجای ۱۰ دلار، ۸ دلار است و شما نیز به تخفیف ۲دلاری راضی شوید، در اینصورت احتمالا شرایط به اینصورت پیش میرود که نماینده خرید تخفیفی ۲دلاری را کافی نداند و به سراغ فروشنده قبلی برود و از وی بخواهد که کالا را ارزان تر از ۸ دلار بفروشد تا خرید خود را از آنان انجام دهد.بدین ترتیب یک فرآیند رفت و برگشتی آغاز می شود که استراتژی باخت –باخت را برای فروشنده رقم میزند و تنها خریدار نفع می برند.
راه حل :
در مورد بالا باید با چانه زنی خریدار را قانع کرد که تفاوت قیمت بخاطر اختلاف کیفیت و عملکرد محصول است وحتی می تواند کالایی مشابه کالای رقیب را به قیمت ۷٫۹دلار بفروشد! در واقع باید به او بفهماند که هر ارزانی بی دلیل نیست .
در این صورت فروشنده برنده است، چه محصول ارزانتر خود را بفروشد که قیمت آن رقابتی است و چه محصول گرانتر خود را که عملکرد آن رقابتی است.
قاعد بازی:
1 قانون اول:
عادت تخفیف را باکمی غرور جایگزین کنید
2 قانون دوم:
ارزش ارائه شده به مشتریان خود را بشناسید .
3 قانون سوم:
یکی از ۳ استراتژِی ساده قیمت گذاری را به کار ببرید.
4 قانون چهارم:
با مشتریان خود بهتر بازی کنید.
5 قانون پنجم:
برای افزایش سود، قیمت گذاری کنید.
6 قانون ششم:
برای رشد و افزایش انعطاف پذیری در مذاکره، بر محصولات و خدمات خود بیافزایید.
7 قانون هفتم:
رقبای خود را مجبور کنید نسبت به قیمت های شما واکنش نشان دهند.
8 قانون هشتم:
ستون فقرات فروش خود را تشکیل دهید
9 قانون نهم:
حرکت ازقیمت گذاری مبتنی بر تجربه به سمت قیمت گذاری مبتنی بر ارزش
10 قانون دهم:
با اطمینان قیمت گذاری کنید به یاد داشته باشید که شما چه کسی هستید.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
مهارتهای برقراری ارتباط اثربخش با مشتری
1 در ارتباط با مشتریان وقفه ایجاد نکنید
تأخیر و یا ایجاد وقفه در ارتباط با مشتری احتمالی تأثیر روانی منفی بر ذهن مخاطب دارد. بنابراین برنامهی منسجمی برای پیگیری مشتریهای خود داشته باشید. به یاد داشته باشید که پاسخگویی سریع و توجه به نیازهای مشتریان از مهمترین مهارتهایی است که در ارتباط با مشتریهای احتمالی باید به آن توجه کنید.
2 شنوندهی خوبی باشید
اگر مشتری احتمالی احساس کند که هیچ توجهی به صحبتهایش نمیشود این امر تأثیر روانی بسیار بدی بر روی او دارد. بنابراین برای برقراری ارتباط اثربخش با مشتری بهتر است شنوندهی خوبی باشید. به مخاطبتان نشان دهید که برای سخنانش ارزش قائلید و تمام حواستان به صحبتها و نیازهای او است.
3 سؤالات واضح بپرسید
قدرت کنترل مکالمه و برقراری ارتباط اثربخش از مهمترین مهارتهای جذب مشتری است. بنابراین افرادی در برقراری ارتباط با مشتری موفق هستند که قدرت کنترل مکالمه را داشته باشند و سبب جلب اعتماد مشتری شوند. بهتر است سؤالات واضح و مفیدی حین مکالمه مطرح شود. زیرا طرح سؤالات بیربط و گیجکننده باعث میشود که مشتری از ادامهی ارتباط منصرف شود.
4 دانش خود را درزمینهی فعالیتتان افزایش دهید
در هر زمینهای که فعالیت میکنید باید دانش کافی در ارتباط با کالاها و خدمات شرکتتان داشته باشید. چه مشتری شما فردی باشد که از اصطلاحات تخصصی استفاده میکند و چه فردی که هیچ اطلاعاتی درزمینهی بازاریابی شبکهای ندارد، شما بهعنوان یک حرفهای باید با طرح سوا لاتی میزان دانش و اطلاعات مشتری را تخمین بزنید. پس از آگاهی از میزان اطلاعات فرد درزمینهی فعالیتتان میتوانید ارتباطی اثربخش با او ایجاد کنید.
5 نقاط قوت کسبوکار خود را در ابتدا بیان کنید
در حالت کلی مشتریان تمایل دارند در ابتدای آشنایی خود با هر کسبوکاری در مورد خدمات و نقاط قوت آن اطلاعاتی به دست آورند. بنابراین هنگام برقراری ارتباط با مشتری بهتر است پس از آگاهی از نیازها و ارائهی یک سری اطلاعات کلی، سراغ نقاط قوت و ویژگیها و خدمات منحصربهفرد شرکتتان بروید. بنابراین بهعنوان یک حرفهای بهتر است مشتری را متقاعد کنید که در تماس با شما بهترین گزینه را انتخاب کرده است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
شبکه بانکی، واسطه یا سیاهچاله وجوه؟
دکترای اقتصاد مالی گفت: تعلل بیشتر در اجرای یک طرح نجات عملا به معنی حرکت به سمت بروز ورشکستگی بزرگی خواهد بود که عوارض غیرقابل جبرانی را بر اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
مرتضی زمانیان، دکترای اقتصاد مالی در گفتگو با خبرنگار مهر درباره بحران نظام بانکی گفت: در شرایط کنونی نرخهای سود بانکی سپردهگذاری در بانک را بسیار جذاب و دریافت تسهیلات برای تولید را کاملا غیرجذاب ساخته است؛ تا حدی که تولیدکنندهکنندگان نیز سرمایه خود را نقد کرده و آن را در بانک سپردهگذاری مینمایند. در صورتی که تورم کمی بالاتر از نرخ سود بانکی بالا باشد، بنگاهها در فرایند زمانبر تولید عملا از تورم منتفع میشوند اما با در نظر گرفتن وضعیت کنونی، شبکه بانکی کشور نه تنها کارکرد سنتی خود یعنی رساندن منابع به بخش حقیقی را انجام نمیدهد، بلکه به یکی از اصلیترین موانع تولید تبدیل شده است.
عضو اندیشکده مطالعات حاکمیت و سیاستگذاری تصریح کرد: حال سوال اینست که عملا حجم کنونی تسهیلات بانکی با چه انگیزهای به چه افرادی پرداخت میشود؟ متاسفانه بخش زیادی از این تسهیلات در واقع استمهال تسهیلات گذشته است. بانکهای به دلایل مختلف از جمله پیچیدگیهای حقوقی پیگیری مطالبات غیرجاری، بعضا ترجیح میدهند با ارائه تسهیلات جدید به بدهکاران برای بازپرداخت بدهیهای قبلی خود، عملا زمان بازپرداخت بدهیها را به تعویق انداخته و مطالبات غیرجاری را تبدیل به مطالبات جاری نمایند. از اینرو نه تنها آمار موجود در مورد مطالبات غیرجاری بیانگر حجم واقعی این مطالبات نیست، بلکه آمار تسهیلات بانکی نیز نشاندهنده میزان منابع انتقال یافته به بخش تولیدی نیست.
وی در پاسخ به این سوال که سرانجام این فرایند به کجا منتج خواهد شد، توضیح داد: با نرخهای فعلی که بانکها به سپردهگذاران پرداخت مینمایند عملا روز به روز به حجم سپردههای بانکی یا همان حجم نقدینگی افزوده میشود که نتیجه آن افزایش روزافزون بدهیهای بانکی (روزانه صدها میلیارد) به سپردهگذاران است. از سوی دیگر به دلیل عدم وجود تولیدکنندگان علاقمند دریافت تسهیلات، عملا واسطهگری وجوه صورت نمیپذیرد که نتیجه آن عدم سودآوری فعالیت های بانکی است. بنابراین همواره بر حجم تعهدات بانکی افزوده میشود که این در نهایت منشا ورشکستگی بزرگی در بخش بانکی خواهد شد.
زمانیان درباره راهکاری برون رفت از این وضعیت نیز گفت: با توجه به وضع موجود نکات مهمی که در هر راهکار پیشنهادی باید بدانها پاسخ داد اولا مساله کاهش نرخ سود است که بدون تحقق آن عملا امکان اصلاح پایدار نظام بانکی وجود ندارد. نکته دیگری که در برخی از راهکارهای پیشنهادی از آن غفلت میشود آنست که راهکار مواجهه با این حجم از نقدینگی شکل گرفته صرفا مساله هدایت نقدینگی (به سمت بخشهای حقیقی) نیست. باید توجه داشت که اکنون بخش قابل توجهی از نقدینگی موجود از سنخ بدهیهای بدون پشتوانهی (!) شبکه بانکی است که در صورت مطالبه توسط سپردهگذاران پیش از نقد شدن، عملا منجر به نکول بانکها خواهد شد.
این کارشناس ارشد اقتصادی گفت: در این شرایط بسیار خطرناک که حجم نقدینگی یا همان بدهیهای شبکه بانکی به سرعت در حال افزایش است، تعلل بیشتر در اجرای یک طرح نجات عملا به معنی حرکت به سمت بروز ورشکستگی بزرگی خواهد بود که عوارض غیرقابل جبرانی را بر اقتصاد کشور به همراه خواهد داشت.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چگونه ایده های خود را به کسب و کاری میلیاردی تبدیل کنیم؟
آیا در ذهن خود ایده های عالی برای راه اندازی کسب و کار و یا ارائه کالا یا خدمت می پرورانید؟ شما ممکن است ایده های بیشماری داشته باشید، شاید هم ایده ای در ذهن نداشته باشید. نگران و ناامید نباشید. شما برای راه اندازی کسب و کار تنها به ایده نیاز ندارید. چرا؟ اجازه دهید که توضیح دهم. ایده ها نیازمند تحقیقات یکپارچه از بازار هدف، استراتژی مناسب و برنامه دقیق کسب و کار هستند و بدون چنین ملزوماتی فقط ایده هستند و نه چیزی بیشتر. اگر می خواهید ایده خود را به کسب و کار تبدیل کنید، گام های زیر را دنبال کنید.
1 بر روی یک ایده متمرکز شده و آنرا مطرح کنید.
اگر با تعداد زیادی ایده روبرو هستید، اطمینان داشته باشید که نمی توانید هیچ یک را عملیاتی سازید. بررسی سطحی ایده های مختلف در هر روز شما را به جایی نمی رساند.برروی یک ایده که علاقه مندی بیشتری به آن دارید متمرکز شوید. حال سعی کنید آنرا بر روی کاغذ بیاورید، تصاویری رسم کنید، کلمات کلیدی را بنویسید. درمورد اینکه ممکن است تا اندازه ای خیالی به نظر برسد، نگرانی به خود راه ندهید. نوشتن افکارتان بر روی کاغذ، ایده شما را قابل مدیریت می کند.
2 سؤال بپرسید.
مارک میتلند می گوید: " سؤالات منجر به پاسخ می شوند". بنابراین به پرسیدن سؤال در مورد کسب و کارتان ادامه دهید تا جایی که سؤالات مطرح شده به شما در نوشتن خلاصه اجرایی طرح کسب و کارتان کمک کند. هراندازه سؤالات بیشتری از خود بپرسید، انگیزه بیشتری برای اجرایی کردن ایده تان خواهید داشت.
3 ایده خود را ارزیابی نمایید.
اگر ایده خود را نزد خود نگه دارید و مشتریان واقعی آنرا ارزیابی نکنند، ایده شما حقیقتاً ایده ای بی ارزش خواهد بود. چگونه در این مرحله می توان به مشتریان دست پیدا کرد؟ نمونه ابتدایی یا کمینه محصول مورد نظر خود را بسازید. نمونه ای که ارزش اصلی کسب و کار شما و مشکلی که از مشتریان حل می کند را نشان دهد. این نمونه می تواند در قالب اسلاید، تصویر و ... باشد. این نمونه در طول یک روز یا یک هفته آماده می شود.این نمونه را با افراد مختلفی که در شبکه ارتباطی خود دارید به اشتراک بگذارید و عکس العمل ها و واکنش ها را بررسی کنید. آیا مردم از استفاده از آن خشنود هستند؟
4 جزئیات کسب و کار مد نظر را بنویسید.
بایستی جزئیات کسب و کار مد نظر خود را بنویسید که شامل موارد روبرو است:جزئیات محصول و منافع حاصل از آن، تیم مدیریتی چه کسانی هستند؟ برآوردهای مالی شما جیست؟ مشتریان شما چه کسانی هستند و انتظارات آنها چیست؟ برنامه شما برای توسعه محصولات و یا خدمات چیست؟
5 شیوه تأمین مالی و مسائل مالی را مطرح نمایید.
لنون می گوید:" اگر در طرح شما، جایی برای مدل و جریان درآمدی شما نیست، ایده شما بیشتر شبیه سرگرمی است، نه یک کسب و کار." مسائل مالی و شیوه های تأمین مالی را حتماً مد نظر قرار دهید.
6 بازاری بزرگ بیابید.
زمان خود را صرف ایده ای نکنید که بازارهدف بزرگی ندارد. بررسی کنید که آیا ایده شما به حل مشکل تعداد انبوهی از مردم منتهی می شود یا خیر؟ تا آنجا که می توانید بزرگ و جهانی فکر کنید.
7تفکر بلند مدت داشته باشید
کسب و کار شما در کوتاه مدت، کسب و کاری کوچک است. اما برای ادامه مسیر، بایستی تصویری واضح از آینده آن داشته باشید. کسب و کارتان در پنج سال یا 10 سال آینده کجا خواهد بود؟ چه تعداد کارمند خواهید داشت؟ و سوالاتی از این قبیل.
8نگاهی دوباره به ایده خود داشته باشید.
تلاش نمایید که ایده خود را از زوایای مختلف نگاه کنید. از دیدگاه مصرف کنندگان، مشتریان، شرکای تجاری و حتی کارمندان فعلی و آتی شرکت. این کار به شما کمک خواهد کرد که اقدامات لازم را انجام دهید و نظرات بیشتری را بشنوید و به منتقدان خود گوش دهید و حتی آنهارا تائید کنید و یا آنها را به اشتباهشان واقف کنید.
9 از ابتدا به مسائل قانونی توجه کنید.
برای توسعه و اجرایی نمودن ایده خود آماده شوید.
طرح کسب و کار خود را دوباره بررسی نمایید، محصول مد نظرخود، تیم و استراتژی های بازاریابی و مالی خود را بهنگام نمایید و تمامی منابع مورد نیاز برای اجرایی نمودن ایده خود را فراهم آورید. با داشتن برنامه ای که در بازار هدف خود آنرا ارزیابی نموده اید و منابعی که فراهم آورده اید، قادر خواهید بود که ایده خود را اجرایی کنید. اطمینان حاصل کنید که افراد تیم شما به انتظاراتی که از آنها دارید، واقف و آگاه هستند.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چرا رشد اقتصادی را حس نمیکنیم ؟
دکتر محمد حسن ادیب
سقوط قیمت نفت باعث کوچک شدن اقتصاد به میزان 165 میلیارد دلار شده است، 165 میلیارد دلار معادل حقوق 28 میلیون کارمند است که ماهانه 2 میلیون تومان برای 12 ماه دریافت کنند، سقوط قیمت نفت باعث کوچک شدن اقتصاد شده است ،کوچک شدن اقتصاد ناشی از سقوط قیمت نفت ، باعث میشود تا عرضه و تقاضا با هم کاهش یابد
وقتی قیمت نفت سقوط کند و اقتصاد کوچک شود نقدینگی خیلی بیشتر از نیاز اقتصاد است .نقدینگی مازاد ، یا با تورم خنثی میشود یا با کاهش سرعت گردش نقدینگی ، آمار بهمن ماه شبکه بانکی نشان می دهد نسبت سپرده به تسهیلات ( تسهیلات منهای سود آتی ، معوقات و وام های تمدیدی و غیر قابل وصول ) 30 درصد است که گواه آن است که 70 درصد سپرده ها از چرخه اقتصاد خارج شده است و در اقتصاد گردش ندارد نقدینگی در جریان که گردش دارد 361 هزار میلیارد تومان است و نه 1200 هزار میلیارد تومان
مطالب فوق نشان می دهد بانکها کوچک شده اند کوچک شدن بانکها به کاهش تقاضا می انجامد، کاهش تقاضا به مهار تورم انجامیده است
به سبب غیر ممکن شدن ادامه تولید غیر رقابتی، صنعت به شدت کوچک شده است، کوچک شدن صنعت باعث شده تا بخش صنعت نتواند در سطح گذشته در اقتصاد تقاضا ایجاد کند
80 درصد آب های زیر زمینی مصرف شده این روند باعث کاهش تولید کشاورزی شده و در مجموع اقتصاد روستاها کوچک شده است کوچک شدن اقتصاد روستائی باعث کاهش تقاضا در روستاها شده است
در مجموع کوچک شدن دولت و اقتصاد متکی به دولت به سبب سقوط قیمت نفت، کوچک شدن بانکها به سبب از گردش خارج شدن 70 درصد از سپرده ها ، کوچک شدن بخش صنعت به سبب ضعف رقابت پذیری و کوچک شدن اقتصاد روستائی به سبب کاهش تولید ناشی از مصرف 80 درصد از آب های زیرزمینی ، تقاضای کل را در اقتصاد کاهش داده و تورم را در بقیه بخش ها مهار کرده است
74 درصد عامل ایجاد تورم در یکسال گذشته غذا ، اجاره و درمان است
اضافه تقاضا (تورم ) از ناحیه سه بخش ایجاد است ؛ تورم در بخش های دیگر مهار شده است
5 میلیون نفر حقوق بگیر بخش عمومی وجود دارد که سالانه حقوق آنها بوسیله دولت افزایش می یابد، افزایش حدود 12 درصدی حقوق با افزایش تورم به میزان 12 درصد، خنثی میشود یکی از عوامل اصلی تورم در بخش غذا ، اجاره و درمان ، افزایش حقوق سالانه بوسیله دولت است
عده ای با سود ناشی از سپرده زندگی می کنند لذا سودی که بانکها به سپرده پرداخت می کنند تقاضا را برای غذا ، درمان و اجاره بالا می برد
روزانه 3.5 میلیون بشکه انرژی در کشور با دلار 1500 تومان توزیع میشود اگر یارانه انرژی حذف شود قبوض پرداختی یک خانواده متوسط از 250 هزار تومان در ماه به 750 هزار تومان افزایش می یابد و در این حالت تقاضا برای کالاهای غیر انرژی بر به شدت کاهش می یابد ، لذا یارانه انرژی به ایجاد تقاضا در اقتصاد می انجامد
یارانه نقدی نیز تقاضا برای غذا ، درمان و اجاره را تحریک می کند
56 درصد غذا وارداتی است ،طی یکسال گذشته ، ارز مبادله ای 6 درصد و مواد غذائی در بازار جهانی 7 درصد افزایش قیمت داشته است، در عین حال ارز مبادله ای برخی از اقلام غذائی ای به ارز آزاد تبدیل شده است، در مجموع تورم در بخش غذا به حرکت ارز دولتی به سمت ارز آزاد و تورم جهانی مربوط میشود
بخشی از تورم بخش درمان به افزایش 7 درصدی ارز مبادله ای و بخشی دیگر به تزریق 19 هزار میلیارد تومان منابع به بخش درمان بوسیله تامین اجتماعی و 21 هزار میلیارد تومان بوسیله دولت مربوط میشود دولت و تامین اجتماعی تقاضا در این بخش را تحریک می کنند
وزن بالای اجاره خانه در تورم، با وجود کاهش 30 درصدی قیمت مسکن و نصف شدن معاملات واحد های مسکونی، به اضافه تقاضا در این بخش مربوط میشود ، در این بخش فزونی تقاضا نسبت به عرضه حرف اول را می زند ، سالانه 700 هزار ازدواج جدید رخ می دهد اما به این نسبت واحد مسکونی مناسب زوج های جوان افزایش نمی یابد، در کنار آن ، سه برابر شدن قیمت مسکن در سال 91 تقاضا برای خرید واحد های مسکونی را کاهش و تقاضا برای اجاره را بالا برده است.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
مهم ترین چالش های استارت آپ ها
5 مانع پیش روی موفقیت یک استارت آپ
عدم توانايي در تجاری سازی: تحقيقات صورت گرفته توسط ستاد برگزاری جشنواره وب ايران نشان می دهد که مهم ترین چالش پیش روی استارت آپ ها در ایران و البته در جهان عدم توانایی در تجاری سازی است، یعنی افراد با وجود داشتن ایده هایی نو و خلاقانه ولی نمی توانند آن را به مرحله اجرا نهایی برساندند، به اعتقاد کارشناسان همیشه در کنار داشتن ایده های جذاب باید به فکر ارائه آن ایده ها و تبلیغات گسترده آن هم باشید؛ خیلی از افرادی که با ایده های درخشان شرکت های نوپایی را راه اندازی کرده اند تصور می کنند در صورت داشتن ایده بسیار خلاق این ایده می تواند راه خود را به سوی بازار باز کند و افراد بسیاری را به سوی خود بکشاند در صورتی که این کاملا اشتباه است، همزمان که روی ایده خود کار می کنید باید به تجاری سازی، برندین، تبلیغات و راه و روشی برای عمومی کردن و جذب مخاطبان و یا مشتریان فکر کنید.
عدم توانايي در جذب سرمايه: در کنار تجاری سازی یکی از چالش های اصلی دیگر جذب سرمایه است، موضوع مهمی که باعث ناامیدی بسیاری از افراد خلاق می شود و به خصوص در کشوری همچون ایران که هنوز حمایت از استارت آپ ها هنوز جدی نشده است بسیار دیده می شود. برای حل این مشکل پیشنهاد ما به شما اول صبر، دوم پشتکار، سوم تلاش و شناخت نسبت به جذب سرمایه است. این یک واقعیت است که شما باید مشتریان اصلی خود و شرکت ها و یا افرادی که می توانند حامی مالی شما باشند را بشناسید؛ در این زمینه توصیه می کنیم اول از شرکت های شتاب دهنده و دوم از مشاورین سرمایه گذاری معتبر استفاده کنید، البته به یاد داشته باشید که پیش از هرگونه ارائه ایده خود آن را به ثبت برسانید.
مشکلات حقوقی و قانونی: بسیاری از شرکت های استارت آپی با مشکلات حقوقی دست به گریبان هستند و در برخی از مواقع دیده می شود که این اختلافات در نهایت به چندپارگی شرکت ها و یا شکست ایده ها منتهی می شود. بهتر است در شروع کار به خصوص زمانی که می خواهید با یک گروهی از دوستانتان شرکت جدیدی را راه اندازی کنید روی مسائل حقوقی آن، سهام شرکت و... از مشاوران حقوقی کمک بگیرید همچنین در زمان بستن قرار دادهای جدید و یا شریک کردن سرمایه گذاران و... نیز توصیه ما به شما حتما کمک گرفتن از مشاوران حقوقی است؛ این یک واقعیت است که ما در کشورمان هنوز قوانین جامعی برای حمایت از حقوق معنوی افراد و شرکت ها نداریم و این موضوع در بسیاری از مواقع می تواند مشکل آفرین باشد. در بسیاری از مواقع دیده شد که در این پرونده های حقوقی مراجع قضایی به دلیل خلاء های قانونی باتوجه به رویه گذشته تصمیم گیری کرده اند. بسیاری از کارشناسان حقوقی پیشنهاد می کنند در اولین گام برای راه اندازی شرکت های استارآپی افرادی که در این شرکت نقش دارند یک قرار داد حقوقی بین خودشان تنظیم کنند تا بعد دچار مشکلات بزرگ نشوند.
در انتخاب تیم دقت کنید: راه اندازی و موفقیت یک شرکت دانش بنیان و یا یک استارت آپ با کار تیمی ممکن خواهد بود، ممکن است شما به عنوان بنیان گذار یک استارت آپ ایده اصلی را مطرح کرده باشید و به فکر اجرایی کردن آن افتاده باشید ولی موفقیت شما در این راه تنها با کمک گرفتن از یک تیم از کارشناسان حوزه های مختلف امکان پذیر خواهد بود بنابراین نقش کار تیمی و داشتن یک تیم توانمند و یک درست در یک شرکت استارت آپی بسیار مهم است، نکته ای که باعث می شود شما در انتخاب اعضا تیم و یا شرکای خود دقت بسیار داشته باشید، سعی کنید در انتخاب اعضا تیم علاوه بر دانش به توانایی ها و ظرفیت های فردی و اجتماعی افراد هم توجه کنید، اگرچه که استفاده از افراد خلاق حتما به شما کمک خواهد کرد ولی داشتن هوش اجتماعی را هم فراموش نکنید.
سرعت را فراموش نکیند: جهان استارت آپ ها، دنیای سرعت است اگر ایده ای طلایی دارید هرچه زودتر و البته با برنامه به فکر اجرای آن باشید، به این فکر کنید که افرادی زیادی همچون شما به فکر راه اندازی یک شرکت جدید هستند و اگر شما با سرعت ایده ایی که در ذهن دارید را اجرایی نکنید، فرد دیگری آن را اجرایی خواهد کرد، جهان تکنولوژی وعلم با سرعت بسیار زیادی رو به حرکت است و در بسیاری از مواقع می بینیم که روی یک موضوع چندین و چند گروه ( که در بسیاری از مواقع از یکدیگر هم خبر ندارند) روی یک موضوع کار می کنند، پس اگر ایده درخشان طلایی دارید عجله برای اجرای آن هم داشته باشید.
کانال تلگرامی عشق پول،دنیای تجارت کلیک کنید
چگونه کسب و کارمان را به گوگل بفروشیم ؟
چند جوان کسب و کار آنلاینی را راهاندازی میکنند و بعد از مدت کوتاهی این کسب و کار توسط یک شرکت بزرگ با رقم بسیار زیادی خریداری میشود و مالکانش را میلیاردر میکند. در دنیای وب این روزها از این دست اتفاقات خیلی شنیده میشود. اما آیا هیچ وقت این سوال را از خودتان پرسیدهاید که چگونه میشود کسب و کار را به یک شرکت بزرگ فروخت؟ گوگل چه نوع شرکتی را ممکن است خریداری کند؟
دیوید لاوی مدیر ارشد بخش توسعه سازمانی گوگل٬ قبل از به استخدام درآمدن در این شرکت٬ ۴ شرکت راهاندازی کرده و آنها را فروخته است. به همین دلیل او میتواند فرد بسیار مناسبی برای پاسخ دادن به سوال "چگونه کسبوکارمان را به گوگل بفروشیم؟ " باشد.
دیوید به عنوان اولین و شاید مهمترین توصیه میگوید: اهداف بزرگی را در سر داشته باشید. زمانی که تصویر بزرگی را در نظر داشته باشید جمع کردن سرمایه لازم٬ استخدام کارمندان متخصص و دست آخر گرفتن پیشنهاد فروش مورد نظرتان بسیار سادهتر خواهد بود.
او میگوید بیشتر مواقع بر روی موضوعات بسیار کوچکی کار کرده است ولی این کار را توصیه نمیکند. " من بر روی موضوع انتخابی خودم متمرکز بودم و این روش٬ روش بسیار سختی است".
گوگل از خرید استعدادها دوری جسته و بیشتر به دنبال خرید شرکتهایی است که افق بزرگتری را در نظر گرفتهاند.
دیوید لویی با اشاره به خرید شرکتهای یوتیوب و آندروئید میگوید: " مالکان این شرکتها کارآفرینان بزرگی بودند که هدف بزرگی را در سر میپروراندند و با گوگل به آن اهداف رسیدند."
در یک شرکت که توسط کارآفرینان اداره میشود٬ مدیران اجرایی انتظار دارند خدمات و امکانات ارائه شده هر روز تغییر کنند. لذا در حرکت به سمت محصولات جدید مانند سرویس ایمیل و واژه پرداز٬ گوگل متوجه تشابهاتی شده است.
در مورد بزرگترین خرید یک سایت اجتماعی که همان خرید یک میلیارد دلاری انستاگرام توسط فیسبوک بود٬ لاوی توضیح میدهد که در گذشته با موسس انستاگرام٬ کوین سیستروم کار کرده است. او در همین ارتباط میگوید مشکل اینجاست که همه این خرید را با خرید یوتیوب توسط گوگل مقایسه میکنند و این در حالی است که ما هدف متفاوتی را از راهاندازی ویدئوی گوگل در نظر داشتیم.
او در ادامه توضیح میدهد که زمانی که شما چنین شرکتی را میخرید٬ با موسسان خلاقی طرف هستید که یا آنها را باور دارید و یا خیر. و زمانی که این موسسین سهامهای خود را دریافت میکنند - و دیگر لازم نیست در شرکت کار کنند- کار به خطر میافتد٬ زیرا آنها همه آنچه را که لازم داشتند دریافت کردهاند.
دیوید در ادامه میگوید از هر ۳ خرید گوگل ۲ عدد از آنها به موفقیت میانجامد. اما مواردی هم از شکست در آنها دیده میشود.
برای مثال میتوان از دنیس کرولی موسس داجبال صحبت کرد. گوگل شرکت داجبال را خرید و آنرا تعطیل کرد. دنیس هم شرکت FourSquare را راهاندازی کرد که موفقیت چشمگیری هم در پی داشت.
از خریدهای موفق گوگل میتوان به خرید آندروئید در سال ۲۰۰۵ ٬ فیدبرنر در سال ۲۰۰۷ ٬ موتورولا موبایلیتی ۲۰۱۱ و یوتیوب در سال ۲۰۰۶ اشاره کرد.
داشتن ایده بزرگ یا ایدهای که بتواند دنیا را به جای بهتری برای زندگی کردن تبدیل کند میتواند نقطه خوبی برای شروع باشد اما باید برای تحقق آن ایده کاری کرد.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چگونه برای کسب و کار اینترنتی مشتری جلب کنیم؟
یک راه بسیار موثر در جلب توجه مشتریان احتمالی و درگیر کردن فکر آنان با محصول و یا خدمات شما تصویر سازی ذهنی و القای یک تصویر جذاب به مخاطبان است.
هیچ چیز نمیتواند کسالتبارتر و غمگینتر از خواندن یه مشت اعداد و ارقام و شنیدن فهرستوار ویژگی یک محصول باشد . یک بازاریاب حرفهای همیشه سعی بر این دارد که تمام ویژگی ها و آمار و ارقام محصول خود را در لفافه یک داستان بیان کند تا اینکه خیلی رک و بی آلایش سریع به دادن قیمت و اعدادهایی باشد که همیشه مشتری از اعداد و ارقام فرار میکند .
بعضی از مشتریان هستند که اصلاً حوصله عدد و ارقام را ندارند و فقط منتظر حساب و کتاب هستند برای پرداخت .
و بعضی دیگر هستند که قیمت براشون در اول خیلی مهم است ، واینجاست که یک فروشنده واقعی باید بتواند به این مشتری محصول خود را بفروشد، هیچ چیز مثل یک فروش جذاب نمیتواند باشد . هنر این است که مشتری احتمالی را به مشتری دائمی خود تبدیل کنی ، نه اینکه فقط نقش یک ماشین قیمت را در یک فروشگاه داشته باشید همان کاری که بعضی از دستگاه ها برای بارکد اجناس انجام میدهند.
داستان ها به طرز شگفت انگیز میتواند در ذهن و قلب یک خریدار رسوخ کند . داستان میتواند آستانه تحمل یک خریدار بیصبر و تحمل را به طرز عجیبی بالا ببرد تا جایی که میگویند در 30 ثانیه اول شما میتوانید نظر خریدار را جذب کنید در غیر این صورت خریدار از مغازه شما بیرون خواهد رفت . در نتیجه اگر بتوانیم با داستان گویی نظر مشتری را جلب کنیم در واقع توانسته ایم آستانه صبر و تحمل را تا 30 دقیقه بالا ببریم تا جایی که مشتری در همان حین در حال تصویرسازی از محصولات فروشگاه میباشد . و این لذت بخش ترین بخش فروش است .
شاید بتوان استیو جابز را بارزترین قصهگویی تاریخ کسب و کار دانست طوری که چنان در رونمایی آی پد به طوری شگفت انگیزی داستانسرایی کرد و تصویری زیبا را در ذهن شنوندگانش ایجاد کرد که توانست همه را به وجد بیاورد .
برای محصولات اینترنتی خود داستان سرایی کنید طوری که شما را از دیگر فروشندگان متمایز کند و چهره به یاد ماندنیای در ذهن مشتری ایجاد کنید از محصولات فروشگاه اتان . یک فروشنده حرفه ای باید بتواند با یک تاکتیکهای خاصی ذهن خریدار را در راستای محصولاتش قلقلک دهد و حس خیالپردازی مشتری را به جوشش درآورد.
فقط قیمت ندهید! فقط اعداد و ارقام نیاورید! فقط از آمار و ارقام صحبت نكنید! فقط نگویید آنجا هستید، این ارتباطی خشك و بی روح است، روح و هیجان بدهید به كارتان، به مخاطبینتان بگویید، واقعاً این را بگویید كه اینجائید برای اینكه به آنها كمك كنید.
با دلایلی مثبت و قوی به آنها این را نشان دهید. نشان دهید كه چرا كالا و خدمات شما میتواند به آنها كمك كند، كمك كند تا مشكلاتشان واقعاً برطرف شود برای این كار باید حقیقتاً هم به كارتان علاقمند باشید و باید حقیقتاً به كالا یا خدماتتان اطمینان داشته باشید.
آیا به كارتان علاقه دارید؟ آیا به كالا و خدماتی كه ارائه میدهید آنقدر ایمان و اطمینان دارید؟ اگر پاسختان مثبت است، پس میتوانید خیلی راحت این احساس اطمینان قلبی خودتان را به مشتریانتان انتقال دهید. بگذارید همینجا یك مثال خیلی روشن و واضح برایتان بیاورم. ببینید من چطور با شور و هیجان دارم این مقالات و مطالب را مینویسم من به كارم علاقه دارم و به این خدمات مشاورهای كه ارائه میدهم اطمینان دارم و آنها را باور دارم، با این نوشتهها آیا توانستهام این احساس را به شما منتقل كنم؟
پس این اعتماد در مشتری یا مخاطب احتمالی ما ایجاد میشود اگر اول در خود ما این احساس ایجاد شده باشد یقیناً به مخاطب هم منتقل شده است .
این را بدانید که شما هرگز شانسی دومی برای ایجاد اثر گذاری، نخواهید داشت، پس فرصت را در فروشندگی باید به قیمت طلا فروخت ، چرا که تا 30 ثانیه اول باید رأی مشتری را برای محصول خود عوض کنید . باید طوری عمل کرد که تمام آنچه که مشتری در اولین بار از محصول شما برای ذهن خودش میسازد بسیار جذاب و ماندگار باشد . در غیر این صورت اگر این تصویر ناقص و یا اشتباه باشد، به شدت در اولین نقدهایی که از آن محصول در جراید و رسانه ها منتشر می شود، تاثیر منفی خواهد داشت و تغییر و اصلاح آن تصویر نادرست، بسیار دشوار، زمانبر و هزینه بر خواهد بود.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
یک کارآفرین چگونه با قطعات لگو یک کسب و کار میلیاردی راه انداخت؟
شاید شما هم مثل من فکر میکنید ایده کسب و کارهای موفق باید واقعا منحصر به فرد و خاص باشد، و منتظر باشید که آسمان دهان باز کند و یک ایده که کسی تا الان به چشم ندیده برای شما پایین بیاید. اما به قول معروف ایدههای ناب و حتی خیلی خیلی خاص نه شاخ دارند و نه دم. کافیست به دور و ور خود یک نگاه بیاندازید، و شاید بهتر، به درون خودتان. ایدههای خاص همیشه ساده هستند.
چه کسی فکر میکند شاید اجاره اسباب بازی هم ایجاد درآمد کند؟ پس بهتر است که داستان رانن لچمن را با هم مرور کنیم.
رانن لچمن (Ranan Lachman) خلبان سابق هواپیماهای جنگی که از دانشگاه Duke مدرک MBA خود را دریافت کرده است میگوید که آرزویش کار کردن در یک اسباب بازی فروشی بوده و اکنون آرزویش برآورده شده است.
لچمن می گوید ایده کسب و کار میلیون دلاری او در یکی از لحظاتی که شما بعنوان یک پدر یا مادر متوجه میشوید درحال انجام کار اشتباهی هستید به ذهنش رسیده و آنهم صرف بیش از 5000 دلار در سال برای اسباب بازیهای شرکت لگو است.
توضیح: لگو یکی از بزرگترین شرکتهای تولید اسباب بازی در دنیاست. محصول مشهور این کمپانی آجرهای پلاستیکی خانه سازی است که یکی از شناخته شده ترین اسباب بازیهای دنیاست. امروزه مجموعههای لگو شامل مجسمه های کوچک، ماشین ها و سازههای مختلف می شود.
لچمن متوجه شد که اجاره کردن مجموعههای لگو و بازگرداندن آنها وقتی پسرش از آنها خسته میشود بسیار مقرون به صرفهتر از خرید آن میباشد. خوب، همچین سرویسی وجود نداشت، پس او آن را ایجاد کرد.
داستان موفقیت لچمن این مساله که کارآفرین ها همیشه باید خود راه انداز باشند و کسب و کارشان را با سرمایه کوچک راه اندازی و سریع رشد کنند را تایید می کند.
لچمن هم در اندازه کوچکی شروع به کار کرد و کسب و کار خود را Pley نامید. او پس اندازش را صرف راه اندازی یک وبسایت تجارت الکترونیکی و خرید صدها مجموعه بازی جدید کرد. او از گاراژ خانگیاش شروع به ارسال بازیها به متقاضیان کرد. اما چیزی که او نتفلیکس برای لگو مینامد رشد ماهیانه 50 درصدی داشت. امروز، انبار اسباببازیهای Pley در سانخوزه، کالیفرنیا در همسایگی نتفلیکس واقعی قرار دارد.
مدل کسب و کار لچمن خیلی شبیه نتفلیکس است، به همین دلیل او مدیر ارشد عملیاتی سابق نتفلیکس را به هیئت مدیره اضافه کرد و چندین کارمند نتفلیکس را نیز برای کمک به ایجاد زیرساخت فناوری لازم جذب کرد.
لچمن میگوید کاربران با ورود به وبسایت ما میتوانند اسباب بازیها را از کاتالوگ انتخاب کنند و تعداد نامحدودی اسباببازی به لیست انتخابی خود اضافه کنند. اولین مورد انتخابی در لیست آنها به محض بازگشت به انبار برایشان ارسال شده و کاربران میتوانند تا هر زمانی که میخواهند آن را نزد خود نگه دارند. وقتی که از آن اسباب بازی خسته شدند، آن را بازگردانده و اسباب بازی انتخابی بعدی در لیست برایشان ارسال میشود.
شرکت کاتالوگی شامل 300 بازی دارد و توانسته بیش از 250000 از پیکرههای لگو را از ماه می 2013 به مشتری ها ارسال کند. بسته به اندازه و ارزش بازیها خانوادهها حق عضویتهای ماهیانه 15، 25 یا 39 دلاری پرداخت کردهاند. حق عضویتها بر اساس مصاحبه با هزاران خانواده از خریداران لگو تعیین شده است.
لچمن موفقیت سریعش را به قدرت تفکر تیمی نسبت می دهد. چند نفر از کارمندان PhDاش الگوریتم و پایگاه دادهای توسعه دادهاند که قادر است بر اساس وزن قطعات تشخیص دهد که کدام قطعه از بازی گم شده است. ویژگی تشخیص رنگ قطعات گم شده نیز در آینده به الگوریتم اضافه خواهد شد. به این ترتیب با باز گردانده شدن یک بازی به انبار، ضدعفونی کردن آن، جایگزینی قطعات گم شده و ارسال آن به کاربر بعدی فقط 2.5 دقیقه طول میکشد.
لچمن به اینکه باعث صرفه جویی در هزینه خانوادهها شده افتخار میکند و می گوید که ما احتمالا اولین شرکت در جهان هستیم که به بچهها یاد میدهیم که اسباببازیهایشان را به همدیگر قرض بگذارند. برنامه بلند مدت لچمن این است که بازیهای آموزشی برندهای دیگر را نیز ارائه دهد و سرویس خود را در سراسر جهان گسترش دهد.
وقتی کسب و کار لچمن را بررسی می کنیم ده رمزی که ریچارد برانسون برای موفقیت مطرح می کند، یعنی دنبال کردن رویاها، ایجاد یک تغییر مثبت، ایمان به ایده ها، عشق ورزیدن به کاری که می کنید و … مثل قطعات یک پازل کنار هم قرار گرفته و همدیگر را تکمیل می کنند. پس سعی کنیم که به خود اطمینان داشته باشیم، ایدهها را در نیازهای خود، خانواده و اطرافیانمان و در مردم اطرافمان ببینیم و کسب و کارمان را از ایده تا راه اندازی و رشد، زندگی کنیم.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
چرا افراد خنگ سریع تر از افراد باهوش پولدار میشوند؟
تا حالا برایتان اتفاق افتاده:
روز و شب به فکر یک کار خوب، یک درآمد خوب، یک ماشین خوب، یک خونه خوب در کل یک زندگی خوب کار میکنید، زحمت میکشید، جون میکنید و تلاش میکنید، خسته میشید اما باز کار میکنید بعد یک روزی ،یک جایی دوستِ خـنــگِ (!) دوران مدرسه تان را میبینید که چه ثروتی اندوخته و چه درآمدی داره و چه زندگی شیک و لوکسی داره، ماشین گرانقیمت، شرکت بزرگ، چند صد نفر کارمند و …
بعد درست در همون لحظه است که این سوال معروف به ذهن تان خطور میکنید:
خدااااااااااااااااااا مگه من چیم از این خِنگه(!) کمتر بود؟؟؟؟
میدونی؛
در واقع هیچیزت کمتر از اون خنگِ پولدار نیست. مشکل از اضافات است!
تو درس خوندی، خیلی هم خوب خوندی تا معدلت بالا باشه، رفتی دانشگاه، پروژه خوب تحویل دادی، رفتی یه جایی سرتو انداختی پایین کار کردی تا افزایش حقوق بگیری، خوب کار کردی تا ترفیع بگیری، بیشتر کار کردی تا اضافه حقوق بگیری، بعد دوباره ادامه تحصیل دادی تا باز اضافه حقوق بگیری و پولت رو گذاشتی بانک تا یک ذره بیشتر بشه !
اما میدونی اون خنگه پولدار چیکار کرده؟
وقتی تو درس میخوندی، اون ترک تحصیل کرده بود
وقتی تو درس میخوندی، اون شروع کرده بود یه جا کار کردن
وقتی تو درس میخوندی، اون بیشتر کار کرده بود
وقتی تو درس میخوندی، اون فهمید چون مدرک درست و حسابی نداره، پس برای پول بیشتر باید بهتر کار کنه
وقتی تو فارغ التحصیل شدی و مدرکت رو گرفته بودی دستت دنبال کار میگشتی، اون روی مهارت هاش کار میکرد
وقتی یه جایی استخدام شدی، اون فهمید که از مهارت هایی که الان داره، میتونه بیشتر درآمد داشته باشه بنابراین تصمیم گرفت برای خودش کار کنه
وقتی تو به فکر اضافه حقوق بودی، اون صبح ظهر شب داشت کار میکرد تا پول بدست بیاره
وقتی تو به فکر اضافه کاری بودی، اون فهمید به زندگیش نمیرسه اگر همیشه کار کنه، برای همین دو نفر رو استخدام میکنه که براش کار کنن
وقتی تو به فکر یک شرکت بهتر با حقوق بهتر بودی، اون به فکر این بود که چطور دو نفر کارگر/کارمندش رو تبدیل به 20 نفر کنه تا بیشتر درآمد داشته باشه
وقتی تو به فکر ترفیع بودی، اون به فکر این بود که شرکت خودش رو ثبت کنه و به صورت رسمی شروع به استخدام کنه
وقتی تو فکر مصاحبه استخدامی بودی، اون به فکر استخدام کارمند خوب
وقتی تو به فکر ادامه تحصیل مجدد بودی برای حقوق بیشتر، اون به فکر دفتر دوم شرکتش بود
و وقتی تو اتفاقی اون خنگِ دوران مدرسه ت رو دیدی با خودت گفتی “خداااااا مگه من چیم ازین کمتر بود؟؟؟؟”
اون داشت میگفت:
“خدایا… ممنونم که شرایطم بدتر از اون بود“
همیشه، با بیشتر دانستن، در شرایط بهتر بودن و یا دسترسی به منابع بیشتر بودن موفقیت حاصل نمیشه… هر کمبودی در زندگی وجود دارد، شانسی برای یک بهتر کردن آن به شما داده شده، واگرنه هیچوقت در چنین شرایطی قرار نمیگرفتید.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
کارآفرین ٤۰ کاره
شاگرد بیشفعال مدرسه که دست چپش را با گونی بستند تا راستدست شود و شیطانی که در وجودش حلول کرده بود، بیرون بیاید، بعدها شد یکی از برترین تولیدکنندههای کشور در صنعت مواد غذایی؛ برندی که در ساعات مختلفی از شبانهروز بر صفحه تلویزیونی هم ظاهر میشد و با شعار «دوست من سلام» روحمان را تازه میکرد. اما این توان کاری ریشه در تجارب بسیاری دارد. فروتنی که سرمایه ۵ هزار تومانیاش به بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان تبدیل میشود، روزی روزگاری در مغازه آهنگری، شاگردی کرده است. برگه تبلیغاتی بر دیوار مسیر مدرسه چسبانده، توپ فوتبال را با دهان باد کرده و به دوستانش اجاره داده و پول گرفته. انگار از همان نخستین سالهای عمرش میخواسته حاصل دسترنجش را بخورد و کاری دستوپا کند. مسیر مدرسهاش از امیریه تا نارمک را با چهار کورس اتوبوس پیموده و تنها زمانی که برای خواب داشته، به صورت ایستاده در میان شلوغی و ازدحام جمعیت اتوبوس بوده است.
فروتن میگوید: «تجربه انجام بیش از ۴۰ کار را طی همه سالهای عمرم دارم. از ریختهگری، باد کردن توپ و اجاره دادن، مهندسی ذوب فلزات و... گرفته تا تولید مواد غذایی به گستردگی کارخانه بهروز. بستنیسازی، پنچرگیری دوچرخه، تعمیر رادیو، جمع کردن فیلمهای سینمایی و اجاره دادن از دیگر کارهایی است که در کودکی انجام میدادم. تور فوتبال اجاره میدادم، عکاسی میکردم و عکس میگرفتم؛ هر کدام ۲ ریال. در بوفه مدرسه کار میکردم، دفترداری میکردم، تدارکات شرکت ساختمانی بودم و از همانجا به پیمانکاری و مهندسی ذوب فلزات رسیدم. کار آرشیو هم کردهام، روزنامهباطلهها را میگرفتم و خبرهای مناقصه را میبریدم و بهازای ماهی ۱۰ تومان به پیمانکار میدادم. تجربه روزنامهنگاری هم در کیهان سالهای ۴۴ -۴۵ دارم، تئاتر هم کارگردانی میکردم؛ حتی دوره پیشاهنگی هلالاحمر را هم گذراندهام.»
نوروز تلخ زندگیام
هر جوانی در یک مقطع سنی، پدر و مادر را الگوهای زندگی میبیند. پدرم به واسطه نوع تربیتش الگوی من بود و بسیار دوستش داشتم؛ اما خیلی زود از دستش دادم. روز اول فروردین ۱۳۳۴ ساعت ۹، سال تحویل شد و این یعنی اوج شادی برای من ۱۰ساله؛ اما نیمساعت بعد از سال تحویل، پدرم از دنیا رفت و هیجان و شادی من به تلخی بزرگی تبدیل شد. اما من کتاب «همیشه برخاستن» را به کسانی تقدیم میکنم که به من ستم روا داشتهاند یا موجبات سختیکشیدنم را فراهم کردهاند. چون معتقدم که هر بار سختی کشیدید، بعدها لذت آن سختی برایتان حاصل میشود. سختی، تاثر و گریه زیادی در زندگیام داشتهام اما معتقدم که سختیها سازندگی امروز را برایم رقم زده است.
روزهای امروزی فروتن
۵:۳۰ صبح بیدار میشوم؛ حتی اگر ۳ صبح خوابیده باشم. به ایمیلهایم پاسخ میدهم، با نوهام کارتون میبینم و کیف میکنم و حتی از او شیطانیهای بیشتری دارم. موسیقی شاد هم گوش میکنم و کلا با هر چیزی که غم و غصه در آن باشد، بیگانهام.
مشتریمداری فروتنانه
برند بهروز طی مدیریت بهروز فروتن، ۶۳ نوع محصول غذایی تولید کرده است. فروتن یکی از دلایل استقبال از محصولات غذایی تولیدیاش را مسائلی از این دست میداند: «طعم، بستهبندی و کیفیت باید جذاب باشد و بهترین خاطره را در ذهن مشتری ایجاد کند. من پیوسته در پی ارتقاء این مسائل بودم. در صنعت غذا همیشه خاطرهها مشتری جذب میکنند. محصول فرزند انسان است. همه آنچه را برای بچه خودمان میخواهیم باید برای محصول بخواهیم. یعنی درون زیبایی داشته باشد، صاحب منش و اندیشه باشد، خوشپوش باشد و تاثیرگذار. این مسائل در مورد محصولی که تولید میکنیم هم صادق است. برند بهروز نوع تبلیغات متفاوتی نیز داشت. تبلیغاتی که تکراری نبود و بیشتر به صورت غیرمستقیم و با درج شعارهایی بر بدنه اتوبوسهای شهری با مضمونهای اجتماعی و فرهنگی از قبیل بزرگداشت مقام مادر، تشویق به کتابخوانی یا حفظ محیط زیست، اهدای کتاب به بازدیدکنندگان از نمایشگاهها و ... انجام میشد. در واقع بهروز صبغهای فرهنگی و اجتماعی نیز برای خود قائل بود و فروتن یکی از دلایل موفقیت برندش را همین توجه به مسئولیت اجتماعیاش میداند.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool
سه دليل اصلی شكست كسب و كارهای خانوادگی و نحوهی اجتناب از آنها
7 درصد كسب و كارهاي خانوادگي قبل از ورود به مرحلهي دوم شكست ميخورند يا فروخته ميشوند. يكي از بزرگترين دلايل اين شكست، طلاق كسب و كار است. اين اصطلاح به طور محاورهاي براي توصيف جدايي بين مالكان يك كسب و كار به كار ميرود و ممكن است به اندازهي طلاق معمولي، دردناك باشد. اين موضوع، به ويژه در مورد يك كسب و كار خانوادگي صدق ميكند. اين نوع كسب و كارها اغلب به خاطر طلاق كسب و كار شكست ميخورند و به پايان ميرسند، زيرا:
- خصومت خانوادگي بين اعضايي كه قدرت برابر دارند، اجتنابناپذير است.
- اعضا، احساسات خود را كنترل نميكنند.
- خانواده، داراي امكانات و تواناييهاي مناسب براي ادارهي مسائل پيچيدهي كسب و كار نيست.
خصومت خانوادگي:
خصومت خانوادگي، در هر خانوادهاي وجود دارد. به عنوان مثال رقابت خواهر و برادر خيلي رايج است. فرزندان خانواده فكر ميكنند همه چيز تمام شده، ولي والدين آنها برعكس فكر ميكنند. اعضا نميتوانند غرور خود را كنترل كنند، به خصوص وقتي كه بعضي از آنها داراي مقام و قدرت برابر در اين كسب و كار باشند. تصميمات ضعيفي در كسب و كار گرفته ميشود و به نتايج ضعيف منجر ميگردد. نتايج ضعيف هم باعث شكست بالقوه ي كسب و كار شده و در طول زمان، منجر به طلاق كسب و كار ميگردد.
احساسات:
يك دليل رايج ديگر، احساسات است. با اينكه اصطلاحا ميگويند"اين فقط يك كسب و كار است"، ولي در يك كسب و كار خانوادگي، هرگز "فقط" كسب و كار محسوب نميشود، بلكه همه چيز شخصي است. مثلا ممكن است كسي بگويد چرا فلاني بايد به اندازهي من حقوق بگيرد، در حالي كه شخصيت من باعث اعتبار اين كسب و كار شده است؟ برخلاف محيط ساير كسب و كارهاي غيرخانوادگي، در اينجا وقتي يك مسئلهي مربوط به كسب و كار بين مالكان تقسيم ميشود، به يك مسئلهي شخصي تبديل ميگردد. اين امر به خصوص در زماني صادق است كه عضو جديدي وارد خانواده ميشود(مثلا عروس يا داماد).
مسائل پيچيده:
سومين دليل رايج شكست اين نوع كسب و كارها، نداشتن تواناييها و امكانات مناسب براي مواجهه با مسائل پيچيده است. وقتي كسب و كارها رشد ميكنند با چالشهاي زيادي مثل مسائل مالي و قانوني روبرو ميشوند. كسب و كارهاي خانگي معمولا با مالكاني آغاز ميشوند كه هيچ تخصصي در زمينهي اين موضوعات پيچيده ندارند. اين مسائل همزمان با رشد كسب و كارها، برجستهتر ميشوند و اگر ناديده گرفته شوند، هر كدامشان ميتوانند موجب تعطيلي كسب و كار گردند.
کانال تلگرامی ما
https://t.me/eshghepool